A hagyományok felrúgója: BMW R1200R teszt

Új motor teszt
2015. május 30., szombat - BigAdam

Néhány éve még furcsán néztek volna ránk, ha egy USD-villás, fiatalos vonalú, vízhűtéses boxer BMW-ről áradozunk. Az új R1200R pedig pont ilyen!

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , , , ,


Hozzászólások (7 hozzászólás)

lbx -
Eleddig volt stílusa a BMW-nek, és az R-nek is (mindháromnak; F, K, R). Ez a Roadster egy dögunalmas, japó-utánzat. Éppen olyan, mint amikor a tinik mind ugyan azon cuccban hajlandóak csak kilépni az utcára. Műszakilag biztosan kiváló darab, de a megjelenése tizenkettő egy tucat…

bogenschutze -
A BMW eddig olyan motor volt, ami nem vette figyelembe a motorosok igényét. Erőltette a boxert ami csak a név fanatikusok kedvene. Ideje lenne lemondani erről az elavult megoldásról és sornégyeseket gyártani, vagy V kettes, négyeseket, ami az igazi motorok ismérve. Lassan azért látni a változást. Kisit javult a kép.

XYZ -
Alapvetően tetszik,viszont a hagyományos BMW-s első rugózást szerintem kár volt elhagyni (az eléggé emblematikus egy “nagy” bömösön).Plusz a súlynövekedést se nagyon értem(oké,vízhűtő van,de akkor is…).

vilmo -
Az RS tetszik, a csupasz kevésbé. Valóban felszedett pár kilót a kicsike, hiába no, múlnak az évek… 🙂

lbx -
bogenschutze! De hisz a BMW gyárt sor4 motort – sőt sor6-ot is. Na meg van az istállóban sor2 is. Mégis a legkeresettebb modellje az 1200 GS/GSA – az “erőltetett” bokszerrel. A második legkeresettebb pedig – amennyire tudom – az RT – hoppá, szintén bokszer, nem pedig egy soros aggregáttal bíró vas. Ráadásul úgy rémlik, mintha az európai eladási listák előkelő helyén is egy bokszer állna: 1200GS/GSA. Ők lennének a név-fanatikusok? Javult a kép? Inkább azt mondanám, beolvad a többi közé – legalábbis a design terén.

Terepre született a Touratech új gépe – BMW R1200GS Rambler -
[…] helyett normál teleszkópokon gurul a bringa. Így viszont a GS Rambler szíve valójában egy R1200R-ből lett átemelve, amelyet a túra-enduro R1200GS-ről származó kihajtással kombináltak. A […]

A legélvezetesebb boxer: BMW R 1250 R (2019) teszt – Onroad.hu -
[…] Elég nagy felhördülést váltott ki, amikor öt évvel ezelőtt a boxer roadster, vagyis a csupasz R 1200 R megújításakor felrúgták megszokott első futómű-konstrukciójukat. Sőt, az egész motor külseje szakított […]

Előző bejegyzés

A bukó, ami mindig pont passzentos: AFX FX120 sisakteszt

2015. május 26., kedd
Bukósisak teszt

Következő bejegyzés

Védd a térded B-Star protektorokkal!

2015. június 03., szerda
Protektor

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt