Egy letűnt kor zsenije: Harley-Davidson Fat Bob 103 (2017) teszt

Használt motor teszt
2017. december 16., szombat - Macko

A cruiserekből pont nem azt nézi ki a többség, hogy élvezetesen lehet mondjuk szerpentinezni velük. Pedig a 103-as Fat Bob ezt is tudja.

Hirdetés

A 2-1-2 rendszerű Tommy Gun kipufogó gyári, ehhez képest gyönyörűen szól – a videóban ez talán át is jön

No meg a kürt burkolata balról a két henger között, a primer hajtás takaróeleme és a bordásszíj védő borítása – meg persze a hátsó kereke is. Ezeken kívül már csak a féktárcsákat említhetjük – visznt ezekből elöl mindjárt kettőt is találunk. Ami szintén azt sugallja, hogy a Fat Bob a dinamikusabb Harley-Davidsonok közé tartozik. Ami igaz is – de erre visszatérünk később.

Zseniálisan mutat ez a buflák gumi – és vezetni is jó vele a Fat Bobot

A színvilág mellett elengedhetetlenek a formai jegyek. A sziluett lapos és széles – ilyen maga a tank is. Oldalról egészen alacsonynak tűnik, de hogy a közel 19 literes térfogat kijöjjön, komoly terpeszt kell dobnunk hogy lábaink közé kaphassuk. Minderre rájátszik a széles első (és persze hátsó) gumi, a borzasztó széles, enyhén hátrafelé nyilazott – de majdnem egyenes – kormány is. No meg a dupla első lámpával tökéletesen harmonizáló, elég szögletes faridomba rejtett szintén kettős kerek ledes hátsó világítás is.

Fejedelmi helyzet

Nagyon fontos, a motorozási élményt meghatározó dolog – amivel még indulás előtt megismerkedhetünk – az üléspozíciónk. A mély ülésbe huppanva fenekünk tökéletesen elhelyezkedik és befészkeli magát. A lábtartók messze elöl vannak, így még a langalétáknak is fejedelmi a térdszög. (A fékpedált persze lábhossz függvényében állítani kell, nekem így nem volt tökéletes.)

A munkahely. És élménygyár

 

A második oldalon megindulunk, és kiderül milyen motorozni a Fat Bobbal. Lapozz!

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , , , ,

Előző bejegyzés

Onroad.hu Live: magyar túramotorosok kalandjai Ázsiában és Európában

2017. december 03., vasárnap
Meghívó

Következő bejegyzés

Kalandok és jótékonyság 2018-ban: három tájékozódási túra is vár rád!

2017. december 20., szerda
Események

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés