Visszahívás a Brembo főfékhengereire: tömegkatasztrófa jöhet

Visszahívás
2018. január 02., kedd - Macko

A világ talán legismertebb fékrendszere a Brembo. Az egyik népszerű radiális főfékhengerrel azonban baj van, ami rengeteg motort érinthet.

Hirdetés

A hiba maga nagyon sok feltételes móddal van leírva. Amennyiben sok maximális erejű lassítás történik egymás után és/vagy folyamatosan és hosszan működik az ABS, a főfékhenger belsejében az egyik műanyag dugattyú eltörhet. Ez pedig részleges vagy akár teljes fékerő-vesztést okozhat. Szarul hangzik, mi? A megoldás: a szervizek a polifenilén-szulfid anyagú dugattyút alumíniumra cserélik, ami kizárja a hiba további előfordulását. A bejelentés első köre az Aprilia RSV4 2016-os és 2017-es, valamint a Tuono 1100 2017-es modelljeit érintette. Másnap már jött a kiegészítés: a Ducati 1299 Panigale (beleértve a Superleggera és a Final Edition kiviteleket is), a Panigale R, a Monster 1200, a Multistrada 1200/1260, az XDiavel S, valamint a Scrambler 800 Café Racer modellek 2017-2018-as modellévű példányait is szeretettel várják a szervizek.

Egyelőre két Aprilia és számos Ducati modell érintett a visszahívásban – de a sztorinak valószínűleg itt nincs vége

Ez még csak amerikai hír, de máris sok ezer motorról van szó. Hogy milyen márkákat ér még el a kampány, azt nem tudjuk, de a KTM számos nagy teljesítményű modelljéről már rebesgetik, hogy hamarosan ők is jönnek. Az utólagos alkatrész-piacon eladott PR16 főfékhengerekről pedig még szó sem esett – hiszen gondoljuk el, mennyien tuningolják a Brembo cuccaival szériában gyengébb fékkel szerelt erős motorjaikat. Úgyhogy a dolog vége még nagy kérdőjel – mindenesetre akinek ilyen cucc van a motorján, nem árt ha nyitva tartja a szemét!

Hirdetés


Cimkék: , , , ,

Előző bejegyzés

Ismét 2WD motoron dolgozik a Yamaha?

2018. január 02., kedd
All wheel drive

Következő bejegyzés

Motoros horror: ezért elengedhetetlen viselet a csizma

2018. január 02., kedd
Biztonság

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés