Itt a megoldás minden szemüveges motorosnak: MotoFly Wear

Újdonság
2016. április 21., csütörtök - Macko

Egy elképesztően zseniális magyar találmány kényelmessé teszi a (nap)szemüveg viselését bukósisakban is. A MotoFly Wear már előrendelhető!

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , , , ,


Hozzászólások (11 hozzászólás)

Csecsebogyó -
Ügyes, ötletes! Majdnem rendeltem 🙂

Macko -
Miért majdnem?

Csecsebogyó -
Mert rájöttem ,hogy nincs problémám a szemüvegem ,bukom, fejem viszonylatában.Így inkább nem adok ennyi pénzt ki ! 🙂 De tényleg nagyszerű ötlet ! 🙂

tassika -
Én évek óta a 3M munkavédelmi szemüvegét használom: http://tinyurl.com/zl6rbes UV szűrős, könnyű, strapabíró, kényelmesen használható sisakban, olcsó. Van sárga kivitelű is. Divatos, kocsiban, utcai használatra is ilyet használok!

Macko -
tassika: na nekem pont ezek a munkavédelmi szemüvegek lesznek a szemöldökömtől a belső oldalon olyan zsírosak, hogy használhatatlanok…

lbx -
Lehet, hogy csak szerencsés vagyok ezen a téren, de soha nem volt gond a szemüveg a sisakban – mindig elfért, nem nyomott, nem feszített. De nem mondok igazat, van gond a szemüveggel: pl. a párásodás. Vagy zárt sisaknál kell egy harmadik kéz, ami leveszi/tartja az okulárét, amíg a sisakot fel-, vagy leveszi az ember (vagy egy asztal, vagy valami, amiről nem csúszik le, nem úgy, mint a tankról, nyeregről). FlipUp kupaknál ez sem gond. Szemüvegesként elsőre éppen az tűnt fel, hogy a széles lepkeszárny-szerű rész éppen a sisakpárna alá esik, vajon nem nyomja-e a halántékot, ráadásul lényegesen nagyobb felületen, mint egy sima szemüveg-szár. Tart-e eléggé, hogy ne mozduljon el a szemüveg egy rázós szakaszon, főleg nyáron, mikor az ember izzad a kupakban és csúszik a bőre a verejtéktől… Gondolom ezekre is van válasz. Egyébként örülök, hogy gondolnak a szemüvegesekre, ráadásul magyar találmány; remélem sikeres lesz!

tassika -
@Macko 🙂 Nekem is sűrű szemöldököm van, de nekem szerencsére, nem kenődik össze a belső oldal.

Csecsebogyó -
lbx! Bár nem az én tisztem, de szerintem nagyobb felülettel rögzül, mint egy sima szemüveg-szár! Ebből köv. , hogy jobban is kellene tartania! Valamint fontos momentum, hogy a sisakpárna alá beér,s a párnába szinte “bekarmolódik,, . / így a nyomás nem a halántékodon, hanem a sisakod párnájára tevődik ./Ezért is lehet nagyon fontos a helyes sisak mérete. (gondolom) Sőt ? ha jól emlékszem rendelni is a sisakod mérete alapján lehet. Ergo : csak akkor tudja jól betölteni a szerepét , ha a megfelelő méretű sisakod van.

Csecsebogyó -
Ja, s ha már ,,bekarmolódott”, akkor ugye nem is nagyon tud elmozdulni sem rázós, izzadós útvonalon! Nagyon jó kis találmány 🙂 szerintem!

Jövő tavasztól húzhatjuk a fejünkre a SHOEI RYD-et – Onroad.hu -
[…] amit az X-Spirit III és az NXR sisakokon is találunk. Mivel beépített napellenző nincs, vagy szemüveget húzunk alá, vagy (a gyártó állítása szerint) könnyen és gyorsan kicserélhetjük a speciális […]

Szemüveggel motorozni is vidám dolog: Motoflywear teszt – Onroad.hu -
[…] tavalyi motorkiállítás után be is mutattuk az innovációt. A fejlesztés és a legutolsó apró részletek tökéletesítése azonban tovább tartott a […]

Előző bejegyzés

Igazi rendőrök

2016. április 19., kedd
Bűnüldözés

Következő bejegyzés

Több mint ígéretes új Yamaha: megérkezett a Tracer 700

2016. április 21., csütörtök
Premier

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt