Így indulj a motorral, ha kicsi vagy!

Videó
2014. december 17., szerda - Macko

Akik nem nőttek magasra, sok motortól félnek: nem ér le a lábuk. Oktatófilmünkből minden kicsi motoros megtanulja, hogy induljon és álljon meg.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , , , ,


Hozzászólások (10 hozzászólás)

bije -
És utassal?

Kiscsillag -
Én is kinéztem már magamnak a technikát, a kérdés csak az, hogy lámpánál leér-e a fél lába annyira, hogy meg tudjon állni.

FeR1 -
Nyilván nem visz utast magával, de ha nagyon kell, akkor az is megoldható. Nem átlendíti a lábát hátrafelé, hanem egyszerűen átlép a saját ülése fölött. Az már más kérdés, hogy a nap végéig fetrengenék a nevetéstől, ha látnék egy ilyen mutatványt élesben is. 🙂

XYZ -
Meg ugye ehhez szilárd és lehetőleg sík talaj szükségeltetik egy amatőrnek.

Helmets on -
“a kicsi termet nem lehet akadály, ha elég nagy a hozzá társuló akarat! ” De, akadály, nem kell akkor ilyen magas motor venni és kész, ez van. A falusi öregasszonyok indulnak el így a Csepel biciklivel. Rossz nézni. Sem elindulásnál, sem megállásnál nem biztonságos: -nem mindig van idő felállni és fél lábon állva várni a megállást. -ha hirtelen kell letenni a lábat vagy nem ideális útviszonyoknál elindulni akkor mit csinál? A Dakar, versenyzés meg teljesen más szituáció, az nem utcai közlekedés. Amennyire komolyan veszitek a biztonságot, minimum le kellett volna írni hogy “senki NE próbálja meg utánozni ezt otthon” és “ezt a módszert felejtse el azonnal!”:D

vilmo -
Elindulás megállás egy dolog de azt a motor el is kell bírni. A 153 centis 50-55 kiló körüli néni+KTM kombo kb. olyan mintha én egy 180 cm magas 400-450 kilós enduroval próbálkoznék.

Macko -
Vilmo: ezzel vitatkozom. A motort nem kell elbírni. Egyensúlyban kell tartani. Az pedig nem erő, hanem technika kérdése.

FeR1 -
Amikor viszont a motor valami okból kifolyólag kikerül az egyensúlyi helyzetéből, akkor nem mindegy, hogy mi az a tartomány, amelyből még vissza tudja hozni az adott személy az egyensúlyi állapotba a gépet. Egy 50 kilós, 150 centis nőnél lényegesen kisebb, mint egy 190 magas 100 kilós férfinál. Néha kell azért az erő is. 🙂

Macko -
Mindegy, akkor is leforgatjuk ezt a videót Bénivel magyar változatban is. 😀

Mozgássérült emberek is motorozhatnak! – Onroad.hu -
[…] először arra gondoltam, milyen jópofa folytatása lesz ez a közelmúltban bemutatott “így indulj el a motorral, ha kicsi vagy” témának. Azután megláttam a technikát előállító Költgen Systems termékeit, és […]

Előző bejegyzés

Elektromos motorokra vált a Rendőrség

2014. december 17., szerda
Technika

Következő bejegyzés

Egymillió Ducati, egymillió álom beteljesülése

2014. december 19., péntek
Jubileum

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt