Hogyan csomagolj legjobban, ha túrázni mész?

Túratipp
2012. január 31., kedd - Macko

Minél többet túrázik valaki motorral, annál célszerűbben tud összecsomagolni. Íme egy lista a legszükségesebbekről, ami még befér egy hátizsákba.

Hirdetés


Cimkék:


Hozzászólások (5 hozzászólás)

Bedouin -

A hajsütővasat még el lehet tenni, de a miegyebet?

Na mindig azzal van a gond 🙂


R850R -

a javításhoz való dolgokat én kiegészíteném:

– multitool: csavarhúzó, vágóeszköz, fogó, stb legyen rajta. nekem egy barkácsáruházas, filléres darabom van, de az is tud majdnem mindent

– biztosítékok: kis helyen elfér, nagy szívás, ha nincs, mert mondjuk hamar lemerül a navi

– QuickSteel: fémtartalmú epoxigyanta, egy óra alatt megköt. utána fűrészelhető, fúrható, megmunkálható. egy komolyabb esésnél, ha kilyukad a blokk, lehet, hogy a továbbmenést vagy a trélerezést dönti el. szintén olcsó, és kis helyen elfér

 


Xebulon -

 Én egy kis zacskóban néhány különböző méretű csavart és anyát is összeválogattam – időnként elszoktam hagyni a legnagyobb gondosság mellett is.

Egy pót kuplungkar és fékkar is mindig van nálam.

Akinek öregebb gépe van, egy bowdenjavító készletet is érdemes csomagoni.

Ezeket mind a váz valamelyik pontjára is fel lehet ragasztani, vagy kábelkötegelni.

Esőruhát is szoktam vinni, a ruhám a nagyon zuhogó esőt kb. 20 percig bírja.

Széntablettát is mindig viszek, hasmenés a legrosszabb motorruhában, nem lehet elég gyorsan levenni 🙂 Egy csomag No-Spa sem árt.

És nekem még befér egy tornacipő – ha éppen nem motorozom, hanem városban sétálok, nem szeretek motoros csizmában menni. Papucs helyett is szeretem – legfeljebb letaposom a sarkát.

Egy pulóvert is beteszek még.

A pólókból pedig a hosszúujjuakat kedvelem… Ha melegem van, akkor feltüröm. Ha a motoros gönc alatt izzadok, akkor meg jobb ha felszívja a nedvességet, sem mint tapadjon a ruhához – és így kevésbé lesz büdös.

Egyébként hosszabb túrára sem kell több, ha nem szeretsz mosni, akkor naponta egy-egy alsógatyával és pólóval kell több. Szóval alig több a csomag mérete 2 vagy 5 napra. E felett érdemes a mosásra gondolni.

 


cbf600s -

 Én egész évben gyűjtöm a kidobásra váró pólókat, zoknikat így egy hosszabb túrán nem viszem magammal a szennyest, hanem egyszerűen kidobom.


bagoly -
Tök jó a csomag! A szerszámokat egy univerzális bowden+végek-kel kiegészíteném, egyetértek Xebulonnal. Helyigénye semmi, de nehéz nélküle sebességet váltani. A hajsütővas duma tetszik, de főleg a túra alatt szeretne a Nő ezt-azt csomagoltatni. NEM FÉR BELE! felkiáltással a probléma orvosolható. Gyakori viták a haverokkal, hogy én nem félek a tolvajoktól, magára hagyom a mocit, bukóstol, kabátostol: a szütyőből az út elején a tiszta gatyámat, a végén a vonalkódost lehet ellopni. (Nagyon tetszik a kidobni való póló, gatya az útra.) Két dolog jó még, tapasztalatom szerint a túrákon: öklömnyi, összecsukható hajszárító (nem mindenhol lehet normális napilapot szerezni a csizmaszárításhoz), és egy 30-40%-os WC papír guriga, benne egy 10-es papírzsepi, mint vésztartalék, persze gyorsan hozzáférhető, vízmentes helyen.

Előző bejegyzés

Ilyen egy igazi motoros parádé!

2012. január 30., hétfő
Parádé

Következő bejegyzés

Rossi: Gyönyörű az új GP12!

2012. február 01., szerda
motoGP

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt