Schuberth Mobility az Euromotornál

Schuberth
2010. március 09., kedd - TeeJay

Kétféle motoros létezik, aki már esett, és aki majd ezután fog. A baj megtörténte után sajnos a pénztárcába is mélyebbre kell nyúlni. A Schubert most ebben segít.

Hirdetés


Cimkék:


Hozzászólások (7 hozzászólás)

galoscsabus -

Csak egy kis “helyreigazítás”:

A biztosítók is szeretik azt hangoztatni, amit az első sorokban írtál, miszerint a kártérítéshez számlával kell igazolni a tulajdonjogot és az árat.

Ez tévedés, bár nagyon szeretné az összes biztosító ezt elhitetni a polgárokkal.

Bőven elég nyilatkozni a tulajdonjogról és a beszerzési árról, a kártalanításhoz az is elég.

Nálam is bepróbálkozott a kárfelvevő, de mikor felolvastam neki az ügyvédem leveléből az idevágó részt, mindjárt más lett a hozzáállása. Aztán elővettem a Louis katalógust és nyilatkoztam arról is, hogy minden, a balesetben sérült tárgyat egy éven belül, az abban szereplő áron vásároltam. Úgy is fizették ki, mert egy éven belül nem avultatnak.

 

Sajnálom, hogy lecsúsztam erről a harmadolós akcióról (már egy éve vagyok elégedett C3 tulaj), de inkább ne legyen rá senkinek szüksége!


TeeJay -

Nem köztözködés: megoszthatnád velünk azt a bizonyos pár sort, hogy mi is tudjuk…


zizi -

El lesz vágva a torkod. :-)))))))))


galoscsabus -

Keresem, de nem találom.

De nem volt benne erőszakra utaló rész!

A következőkre hivatkozott ügyvéd barátom (akit sajnos még megkérdezni sem tudok, mert tavaly nyáron meghalt balaton-átúszás közben) viszonylag pontosan le tudom írni az indoklását, hiszen pár alkalommal átbeszéltük a dolgot:

Mivel én nyújtom be a kárigényemet a biztosítóhoz (fontos, hogy esetemben a baleset okozójának a felelősségbiztosítója felé!), ezért az én általam felsorolt, baleset következtében sérült, eltűnt értéktárgyaim képezik a kártérítési igény tárgyát.

A Magyar Köztársaság egyetlen törvénye sem rendelkezik arról, hogy nekem, mint állampolgárnak bármilyen bizonylatot meg kellene őriznem a magáncélú beszerzéseimről (kivéve azokat a nagyértékű javakat, melyek származásának igazolására egy esetleges vagyonosodási vizsgálat során saját érdekből szükség lehet, de ez sem kötelezettség, csak jól felfogott érdek).

Ettől fogva a biztosítónak vagy el kell fogadni a a nyilatkozatban szereplő és rongálódott tárgyak tulajdonjogát, illetve az eltűnt javak korábbi meglétét, vagy ennek az ellenkezőjét (amennyiben megkérdőjelezi a nyilatkozattétel valóságtartalmát) neki kell bizonyítania!

Amennyiben a bizonyítási eljárása sikertelen (ami a magántulajdonú, kis értékű javak esetében szinte bizonyos), abban az esetben kamat fizetésére kötelezhető, ami a sikertelen bizonyítási eljárás időtartamával arányos.

Ugyan ez a helyzet a kártérítés tárgyát képező javak beszerzési árával.

Az egy éven belül megszerzett javak esetében pedig nincsen helye az avultatásnak!

Nálam csont nélkül bejött, pedig előtte még azzal is próbálkoztak, hogy az összetört sisakot javíttassam meg és a számla értékének az 50%-át téríti a biztosító!!! 

Aztán fizették a teljes összeget.


TeeJay -

Köszi, ez hasznos info volt!


galoscsabus -

De soha ne legyen rá szükséged!!


p.tom -

Így van! Ne legyen rá szükség.

Pedig én is egy éve gurulok C3-ban, de csak a csendességéről szerenék tanúbizonyságot szerezni, a kopásállóságáról nem…

A tipp jó a biztosítók felé. Köszönöm.


Előző bejegyzés

Írj szöveget ehhez a képhez!

2010. március 08., hétfő
Írj képalát

Következő bejegyzés

A legjobb nők nyeregbe szállnak!

2010. március 09., kedd
Emancipáció

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt