Védelem a szemnek

Kütyü
2010. február 03., szerda - TeeJay

Korábban beszámoltunk az olasz Raleri újdonságáról, a folyadékkristályos vizorbetétről. Most itt egy sokkal olcsóbb megoldás is.

Hirdetés


Cimkék:


Hozzászólások (10 hozzászólás)

eko -

 Azokat a kis micsodákat minek ragasztotta a külsejére?


Moto-Cat -

jelölte meg, hogy meddig fed rá a plexi a sisakra. Így tudta a legtökéletesebben felhelyezni. Tök jó cucc. 


MGP -

Ehhez nagyon hasonlót már lehet kapni jó ideje. Tavaly kerestem utolag felrakható pin-lock-ot, kb 4500 ft volt, mellékesen mondta az eladó, hogy erős fényben úgy 20-25%-ot sötétedik. Rendben is volt, a páramentesítés is prima volt, a gond, hogy fixen kellett rögzíteni, ragasztani a plexire. Nyáron pedig gyakorlatilag mindig nyitott plexivel járok, így egyrészt nem sokat ért, másrészt szokás szerint belülről is kapta a bogarakat amit a langyos víz nem visz le, a betét pedig sokkal puhább műanyag mint a plexi, a tisztitástól karcolódott is, a legenyhébb műanyaglencsés szeművegtísztitótól pedig finoman mattult. Egy szezont bírt ki, aztán leszedtem. 


dani -

“Nyáron pedig gyakorlatilag mindig nyitott plexivel járok,”

Ne…  http://onroad.hu/motor/hirek/1124/


Moto-Cat -

egyetértek. Nekem bazi nagy cserebogarak ütődtek a pleximnek. Csukva volt. Ha nem lett volna… 


Yoda -

Rendszeresen napszemüveg van rajtam a bukó alatt, csukott plekóval nem érzem a szelet, nekem szükségem van rá bizonyos sebesség alatt. Szemüveg nélkül nem nagyon megyek felhajtott plekóval. Volt már nekem is kellemetlen élményem.


dani -

Szegénykém, ahogyan elnézem az avatárodat, az az élmény több volt, mint kellemetlen…


nitrobi -

“Szegénykém, ahogyan elnézem az avatárodat, az az élmény több volt, mint kellemetlen…”

 

Azért tudhat valamit ha több száz évig él 🙂


MGP -

Teljesen igazatok van, csak egyszerűen nem bírom a zárt plexit. Időnként direkt lecsukom, de egy perc múlva szinte reflex-szerűen nyitom ki. Nagyon hidegnek kell lennie, hogy zárva maradjon. Speciel ezért eladó az egyébként nagyon jó System5-ös sisakom.. 100-as tempo felett magátol lezáródik a plexi.

Rovarokhoz.. természetesen szemüveget hordok, már eleve is, mindig is probléma a napszemüveg. Mindenféle variációt kipróbáltam már, a csereberétől, a napszeművegbe pattinható dioptriás lencsén át, a gleccserszemüvegig..még ez véd legjobban és összecsukható. De a darázs ugyis mindig a szeműveg szára mellett csapódik be és a fülem mellett landol..majd harap..   A társaim már tudják, ha vezetem a csapatott és egy teljesen sík területen vészfékezve állok meg majd gyakorlatilag a szíjat szakítva tépem le a sísakot a fejemről akkor megvolt az aktuális darázs.

Viszont a legdurvább “repülő” nem rovar volt.. Éjjel a Bükkön át motorozva. már olyan mennyiségű rovar jött a reflektor fényre hogy tényleg kénytelen volt am lecsukni.. egy pillanat múlva egy nagy koppanás a plexin és valami teljesen kitakarta….. na egy denevért kaptam el..  Abba azért beleborzongtam, hogy ha ez jön be a nyitott plexin..


TeeJay -

Valószínűleg mehettél volna veszettség elleni oltásra.

Nagyobb tempónál egy rózsabogár/cserebogár méretű dögöt is megérzek a nyakamban, amikor felkeni magát a bukóra. A denevér kisebb, mint egy madár, de azért van tömege - mondjuk madarat szerencsére “csak” vállal vittem el, de az sem volt kellemes…

 


Előző bejegyzés

Kukába a sztenderrel!

2010. február 03., szerda
Tuning

Következő bejegyzés

Motoros romantika egy R1200RT nyergében

2010. február 04., csütörtök
Promóció

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt