Variációk egy témára: tempomat motorra

Ötletbörze
2014. május 15., csütörtök - Macko

Hosszú órákon át tartani a gázt a motoron elég fárasztó. A megoldás a sebességtartó automatika: millió féle utólagos tempomat létezik.

Hirdetés

Ezt olvastad már?

Igazi ready to race: KTM 450 Rally Replica

Versenymotor

Cimkék: , , , , , ,


Hozzászólások (12 hozzászólás)

Moto-Cat -
Ötletes megoldások, de számomra nem jelent gondot órákig húzni a gázt. 🙂

verpe -
Van egy olyan is, amit a markolat elé kell szerelni, és rugós, segítségével megszorítja a markolatot. A kioldása pedig 1 gomb segítségével történik, mint a quadok gázkarja. Kiugrik a rugó és visszaáll az alaphelyzetbe a gázkar. Pár éve nézegettem, de hogy mi ez pontosan utána kell néznem.

verpe -
Megtaláltam 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=EQlemV_UaOw&list=PL68B347820684DB81&index=24

Macko -
Verpe: ez is ötletes. És milyen jó, hogy a végén kiírják, miszerint lakott területen és sűrű forgalomban SOHA NE HASZNÁLD! 🙂

Xebulon -
A gyors-kötöző megoldás tetszik. Ha felteszel 3-at, akkor már 3 különböző sebességben is tudod rögzíteni a motort. Csak városi közlekedésben zavarna egy kicsit. De egyszerű a megoldás – nem a fékkarhoz kell rögzíteni, hanem egy külön behajtható karhoz, így a kart felhajtva kikapcsolható a tempomat.

Csaba -
Na most nagyon beletaláltál nálam:) Vasárnap vár rám 865 km autópálya és már most zsibbad tőle a kezem. A kábelkötegelős lesz az első, mert pont van a cégben ilyen disznó pánt és a kézvédőt sem akarom bontani a befőttes gumi miatt.

Csaba -
Egyébként az utólagosan beszereltek között nekem ez tűnik a legjobbnak. https://www.youtube.com/watch?v=BvnHifrXJ_c

Macko -
Csaba: majd meséld el, milyen volt! 🙂

Csaba -
Kis változás történt a planban. Húgomat a frász kerülgeti attól, hogy én Yvette után akarok motorozni éjszaka a pályán. Ezért meglepett két vonatjeggyel (motor+én) Bécsig, onnan meg már inkább országúton gurulok Pestre. Hiába mondtam neki, hogy ez benne a plusz extra, a kihívás. A tökös legények és bátor csajok ilyen időben 48 óráznak:) Sajnos a jegyek nem visszaválthatóak. Visszafelé viszont tesztelve lesz. Ma első dolgom volt a cégben ilyen emberes kötegelőt keresni:)

Raistlin75 -
https://www.youtube.com/watch?v=kEmMvNYEq2o – egy újabb 20 Ft-os megoldás

takzol -
A gumigyűrűt helyettesítettem bicikli szelepgumival. A markolat és a kormányvég-súly résébe többszörösen föltekerve lehet variálni a rögzítés ” keménységét”. Könnyen oldható és ha ügyes vagyok, nem is látszik.

boxos -
szertnem hogyha valaki felvilagositana hogy a royal star(yamaha)tempomatjat hogy lehet beuzemelni!lehetseges hogy az en mocimon nem mukodik!?varom segitsegeteket!

Előző bejegyzés

Mennyivel a zsebemben induljak bukósisak beszerzésre?

2014. május 07., szerda
Biztonság

Következő bejegyzés

Tudatosan kanyarban is: BMW Motorrad Intenzív Tréning

2014. május 19., hétfő
Vezetéstechnika

Ezeket olvastad már?

Felgyorsult villanyrobogó: Niu MQi GT EVO teszt

2022. június 26., vasárnap

A Niu MQi GT-t tavaly már bemutattuk. Idén megjelent az EVO változata, amely sokkal gyorsabb lett. Napokig nyúztuk, hogy mit tud.

Elolvasom »
Új motor teszt

Amikor a motoros baleset kettétöri az életed

2022. június 20., hétfő

Sajnos a motorozásban benne van, hogy hirtelen minden megváltozik. Olvassátok el Zoli igaz történetét a durva baleset hatásairól.

Elolvasom »
Baleset és biztosítás

Hízik az oroszlán: Benelli Leoncino 800 Trail teszt

2022. június 08., szerda

A Benneli régen várt csupasz párosa megérkezett: a Leoncino 800-at bemutatjuk, a Trail változatot pedig alaposan ki is próbáljuk.

Elolvasom »
Új motor teszt

Onroad.hu LIVE: Az ideális ív kicsit másként, 2. adás

2022. június 01., szerda

Tavaly év végén egy rendhagyó élő adással jelentkeztünk. Akkor nem terveztünk új műfajt hozni az Onroad.hu felületére - most mégis folytatjuk.

Elolvasom »
Onroad.hu LIVE