Variációk egy témára: tempomat motorra

Ötletbörze
2014. május 15., csütörtök - Macko

Hosszú órákon át tartani a gázt a motoron elég fárasztó. A megoldás a sebességtartó automatika: millió féle utólagos tempomat létezik.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , ,


Hozzászólások (12 hozzászólás)

Moto-Cat -
Ötletes megoldások, de számomra nem jelent gondot órákig húzni a gázt. 🙂

verpe -
Van egy olyan is, amit a markolat elé kell szerelni, és rugós, segítségével megszorítja a markolatot. A kioldása pedig 1 gomb segítségével történik, mint a quadok gázkarja. Kiugrik a rugó és visszaáll az alaphelyzetbe a gázkar. Pár éve nézegettem, de hogy mi ez pontosan utána kell néznem.

verpe -
Megtaláltam 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=EQlemV_UaOw&list=PL68B347820684DB81&index=24

Macko -
Verpe: ez is ötletes. És milyen jó, hogy a végén kiírják, miszerint lakott területen és sűrű forgalomban SOHA NE HASZNÁLD! 🙂

Xebulon -
A gyors-kötöző megoldás tetszik. Ha felteszel 3-at, akkor már 3 különböző sebességben is tudod rögzíteni a motort. Csak városi közlekedésben zavarna egy kicsit. De egyszerű a megoldás – nem a fékkarhoz kell rögzíteni, hanem egy külön behajtható karhoz, így a kart felhajtva kikapcsolható a tempomat.

Csaba -
Na most nagyon beletaláltál nálam:) Vasárnap vár rám 865 km autópálya és már most zsibbad tőle a kezem. A kábelkötegelős lesz az első, mert pont van a cégben ilyen disznó pánt és a kézvédőt sem akarom bontani a befőttes gumi miatt.

Csaba -
Egyébként az utólagosan beszereltek között nekem ez tűnik a legjobbnak. https://www.youtube.com/watch?v=BvnHifrXJ_c

Macko -
Csaba: majd meséld el, milyen volt! 🙂

Csaba -
Kis változás történt a planban. Húgomat a frász kerülgeti attól, hogy én Yvette után akarok motorozni éjszaka a pályán. Ezért meglepett két vonatjeggyel (motor+én) Bécsig, onnan meg már inkább országúton gurulok Pestre. Hiába mondtam neki, hogy ez benne a plusz extra, a kihívás. A tökös legények és bátor csajok ilyen időben 48 óráznak:) Sajnos a jegyek nem visszaválthatóak. Visszafelé viszont tesztelve lesz. Ma első dolgom volt a cégben ilyen emberes kötegelőt keresni:)

Raistlin75 -
https://www.youtube.com/watch?v=kEmMvNYEq2o – egy újabb 20 Ft-os megoldás

takzol -
A gumigyűrűt helyettesítettem bicikli szelepgumival. A markolat és a kormányvég-súly résébe többszörösen föltekerve lehet variálni a rögzítés ” keménységét”. Könnyen oldható és ha ügyes vagyok, nem is látszik.

boxos -
szertnem hogyha valaki felvilagositana hogy a royal star(yamaha)tempomatjat hogy lehet beuzemelni!lehetseges hogy az en mocimon nem mukodik!?varom segitsegeteket!

Előző bejegyzés

Mennyivel a zsebemben induljak bukósisak beszerzésre?

2014. május 07., szerda
Biztonság

Következő bejegyzés

Tudatosan kanyarban is: BMW Motorrad Intenzív Tréning

2014. május 19., hétfő
Vezetéstechnika

Ezeket olvastad már?

Na ki a király? Yamaha Ténéré 700 és KTM 790 Adventure R teszt

2020. május 26., kedd

Két motor, amely valahol ugyanazon vásárlók kegyeiért száll harcba. Hasonlóak, mégis eltérőek. Vajon melyik a jobb: a Yamaha vagy a KTM?

Elolvasom »
Összehasonlító teszt

Jóáras motoros cuccokat nézegettünk a BázisMotor üzletében

2020. május 19., kedd

Bekukkantottunk a Szentendre felé vezető út melletti motoros bolt, a BázisMotor üzletébe. Igen jó áron felöltözhetsz a hatalmas választékból!

Elolvasom »
Motorosbolt-szemle

Jóval több lett: Honda Africa Twin CRF1100L DCT páros teszt

2020. május 15., péntek

Az Africa Twin páros külsőre alig változott, azonban rengeteg mindenben fejlődött. Az alapváltozat és az Adventure Sports egyszerre járt nálunk.

Elolvasom »
Új motor teszt

TCX szellőző csizmák: hogy ne legyen büdös a lábad motoron

2020. május 07., csütörtök

A mondás szerint a motorozás velejárója, hogy büdös leszel. De ennek sem kell így lennie: a lábad esetében a TCX sokféle megoldást kínál.

Elolvasom »
Komfort és biztonság