Csodák márpedig vannak!

Valós történet
2013. július 07., vasárnap - Bedouin

Amikor valaki minden iratával és vagyonával együtt elveszíti motorja dobozát, már csak a csodában reménykedhet. Csodák azonban vannak, ahogyan jó emberek is!

Hirdetés


Cimkék: , ,


Hozzászólások (4 hozzászólás)

MGP -

Nagyon jó volt volt olvasni ezt a történetet, köszönöm hogy megosztottad velünk!

Első Erdély járásunkkor minket is ledöbbentett az ottani emberek kedvessége. Jó tíz éve volt már.. de mikor egy kis hegyi utón megálltunk pihenni és megállt mellettünk egy helyi család a rendszámokat látva, majd elővette az elemózsiát a kocsiból és megkinálta az egész csapatot..csak annyit kértek hogy beszélgessünk arrol hogy “és mi van otthon?”.

Vagy mikor a legeldugottabb kis faluban egy társunk motorja eldöld és eltört a kuplungkar. Egy helyi kis kölyök öt perc alatt egy komplett kormányt keritett.. rozsdás..tyúkxaros.. de csodamód a kuplunkgar felpattant a Trasnalpra.. És nehogy már bármit is elfogadjon.. 


Macko -

 Én is jobban szeretek Erdélybe menni, mint Ausztriába… Az egyetlen kár, hogy már ott sem minden az igazi. Példának ott vannak az Elsüllyesztett Falu melletti lejmoló családok, akik kizárólag a magyar túristák lenyúlásából élnek, szép megható és full kamu történeteket mesélve. Vagy az a székely költő bácsi, aki a Szent Anna tó mellett vett le bennünket egy hihetetlenül megható történettel egy kis suskára (mondjuk tényleg jó költő volt…). Ezzel együtt persze az összkép és az összes benyomás mindig ugyanabba az irányba viszi el az egész ott-tartózkodást, mint amit Bedouin most érez.


MGP -

 Igen így van.. Pár társunk már évekkel ezelőtt azért tervezett nekünk mindig igazán eldugott helyekre utat..(ami nem mindig tudtunk elérni..) merthogy ezek hamarosan eltünnek (van aki tavaly döbbent rá, hogy Erdélyből a “kötelezőket” Békás, Gyilkos..stb nem is látta) . Így is van.. Örülök mikor látom a készülő új utakat, de annak is hogy azért még murván mehettünk fel a Transalpinára…akkor még megvolt a világ-teteje hangulata. Ugyanez lesz a többivel is..épül az út a Pádisra is.. egy év és nem medvékkel hanem mics-sütőkkel lesz tele. Volt egy remek is utunk át a Bihar-Szigethegységen.. még mielőtt kész lett valami fergetegeset motoroztunk véletlenül arra járva (még a korábbi földútra számítottunk) .. egy év múlva már a teherautóktól (és általuk felhordott kavicstól) élvezhetettlen volt.. és az erdei ösvény hangulat is eltünt..

 


Macko -

Azért remélem, hogy elkísérhetem Bedouint Csíkszeredára, amikor kigurulunk megköszönni a cikkben elhangzottakat a doboz megtalálójának. Mondtam neki, hogy ha meg akarja élni az ünnepi estét józanon, szívesen pálinkázom helyette. 🙂


Előző bejegyzés

Névrokonok

2013. július 04., csütörtök
Teszt: Triumph Rocket III Touring és Rocket III Turbo

Következő bejegyzés

Összeállt a kép

2013. július 09., kedd
Teszt: BMW F800GT

Ezeket olvastad már?

Keeway V302C teszt: Egy kicsi, de nagyon bátor lépés

2022. szeptember 30., péntek

A Keeway meg merte tenni, hogy újra V2-es erőforrással szereljen egy vadonat új modellt. A V302C ráadásul kapható 125-ösben is!

Elolvasom »
Új motor teszt

MBP M502N teszt: Elsőre közel hibátlant!

2022. augusztus 22., hétfő

Az MBP ismét régi receptet követ: egykori olasz márkát támaszt fel kínai tőkével és munkával. Az M502N viszont elsőre remek lett!

Elolvasom »
Új motor teszt

Honda ADV350 teszt: A tökéletes középpályás?

2022. augusztus 20., szombat

A Honda első pillantásra megint meglévő modelljeiből pakolt össze egy újat. Az ADV350 azonban több, mint ígéretesnek tűnik.

Elolvasom »
Új motor teszt

Dörömböl a jövő: Energica Eva Ribelle RS (2021) teszt

2022. július 23., szombat

A nagy teljesítményű elektromos motorok életképessége eddig elég kérdőjeles volt. Az Energica Eva Ribelle RS ezen akar javítani.

Elolvasom »
Új motor teszt