Dízelmotor házilag: Azt a kurvaaa!!!

Motorépítés
2012. április 07., szombat - plzltn

Ebben a részben - amely sorozatunk átmenetileg utolsó epizódja - megtudjuk, milyen érzés megtenni az első métereket a Charade blokkos épített chopperrel. De úgy őszintén!

Hirdetés


Cimkék: ,


Hozzászólások (11 hozzászólás)

Macko -

Jelentem, ma mentem a Dairallal. Nem is keveset, jól bemotoroztuk Zoli kisvárosát. Teszteltük aszfalton, murván és földúton, kipróbáltuk az utazó- és a végsebességét. Van még mit faragni rajta, de összességében annyira jó motor lett (úgy egyben nézve az egészet), hogy az tényleg minden létező elismerést megérdemel.

Úgyhogy nem hogy túl nem lőttem a célon a cikk címével, hanem szerintem még mértéktartóan is fogalmaztam! :-)))

Amikor elkészül a VAS, szerintem egy nagyon különleges, érdekes és teljesen használható motor lesz belőle. Hatalmas megtiszteltetésnek érzem az Onroad és a magam nevében is, hogy végig közvetíthettük ezt a folyamatot.

KÖSZÖNÖM!!!


hk417 -

Remélem készült róla anyag! Azért ez nem semmi!


Tomchy -

Hát Zoli, ezidáig végig követtem a Dairal építést, és osztom a véleményed: Azt a kuuurva!!!! 

Hatalmas meló, hatalmas elismerés érte!


alvaro -

Fogadjátok őszinte gratulációmat. Ez nem semmi!


plzltn -

Kedves Onroad olvasók, engem (is) olvasók!

Először is köszönöm az elismerést, a buzdítást. A dMZ minőségi szintje (műszaki, esztétikai) már kötelez, célom tehát azt elérni, meghaladni. Reményeim szerint ez tavasz-nyár fordulóra sikerülhet is (elvileg). 🙂
Addig még biztos lesz pár elmesélni való, de Mackóval úgy gondoltuk, már így is annyira összegázolajoztuk az onroadot, hogy a szezonbeköszöntével illő lenne teret engedni azon motoros társaknak, akik szerint „a motor benzinnel megy” 🙂 🙂 Bár… talán a mai élményekkel telve Mackónak is kedve támad pár hét múlva egy helyzetjelentésként megmutatni, hogyan haladok a most már egyértelműen körvonalazódó végcélhoz.
 
(én már tudom, mennyi izgalmas eseménnyel is áll előrébb a motor ettől az utolsó résztől, hisz nekem a részek megírásához is eleve kell idő, míg a szerszám nem áll meg a kézben…:-) )
 
És hogy hogyan motorozott ma Mackó, azt most én vettem fel a vacak kis fényképezőmmel. (boccs a minőségért) Jót nevettem az ő kikiáltott véleményén, ami asszem a DaiRal történetébe végképp beíródik.

matador -

No megszületett, megtette az első kilométereket, most még sok melóval még széppé is tehető.

Kiváncsi leszek sikerül-e legalizálni, forgalomba helyezni majd.

Eddig is sok munka volt vele, de ezután bizony még jó néhány munka óra van hátra a befejezéshez.Kitartás. Illő tisztelettel várom a folytatást.


Xebulon -

 Gratulálok!

Az élményt irigylem Tőled.

Minden tiszteletem!


Fatengelyes -

A cím “kiverte nálam a biztosítékot”. Kérem Sárvári Zsolt főszerkesztő urat törölje regisztrációmat, nem kívánok e közösség tagja maradni a továbbiakban.

Viszontlátásra: Zachár János, alias fatengelyes


Macko -

A címet én adtam. Itt rendhagyó (és az is marad, bár más oldalakon mindennapos lenne a hangvétele), viszont a cikk, az egész sorozat és Zoli rengeteg munkájának az eredményét, a negyedik oldalon látható videó hangulatát csak ez fejezi ki megfelelően. Szóval nem öncélúan született!

Úgyhogy haragudni csak rám tessék, Zolira ne. 🙂


avarmen -

 Nálam meg ez az álszent hozzászólás verte ki a biztosítékot. Ne haragudj, szánalmas. Ha végigolvasod a cikksorozatot, neked sem a “teringettét” jut majd eszedbe. Részemről nagy gratula a motorépítőnek!


hk417 -

Csak és kizárólag e miatt a cikksorozat miatt regisztráltam az oldalra,hogy gratulálhassak a motorépítéshez!!!(amúgy rendszeres olvasó vagyok,de nem akartam hozzászólni)

Nem vagyok műszaki ember,így engem teljesen lenyűgözött a problémák megoldásának sokasága a kreativitás és általában az egész folyamat!

Mégegyszer szívből gratulálok!!!

Akinek meg a címmel van baja: igenis,”azt a kuuuurva!!!!”


Előző bejegyzés

Hogyan vigyázz magadra

2012. április 04., szerda
Biztonság

Következő bejegyzés

Jé, ez nem is béemvé!

2012. április 16., hétfő
Teszt: Triumph Tiger Explorer

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt