Luxusgőzös két keréken: BMW R1200RT 2014 teszt

Új motor teszt
2014. március 19., szerda - FeR1

A BMW R1200RT is megkapta a GS sorozatban megismert vízhűtéses bokszer motort. Alaposan kifaggatuk, mitől is ő a túramotorok etalonja.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , ,


Hozzászólások (12 hozzászólás)

zöldi -
Nagyon jó a cikk, nagyon jó a motor, de igazán vehetnétek már egy rendes féknyképezőgépet 🙂

zöldi -
azaz fényképezőgépet :):)

Csecsebogyó -
Pöpec a gép! Bár azért közel 8 milla a tényleges ára ( Jó, ha nem kérek zenét 7,5 ) ! Kezdek gyűjtögetni 🙂 Nekem nagyon kellene !

Macko -
Van fényképezőgépünk. Csak ezt a tesztet időszűke miatt nem Balázs fotózta. Vagy a többi anyaggal is elégedetlen vagy, Zöldi?

Macko -
Különben azóta megnéztem. Konkrétan nem értem, mitől rosszak ezek a képek!

zöldi -
Én ehhez nem értek, de amit látok: Címlakpen nagyon jó a kompozíció, de a motor meg a motoros bemozdul, a kép meg tiszta zaj. A műszerfalason valami sárga tükröződik három helyen, középen valami meg árnyékol. Az oldalról menetközben készült ellenfényes jó lehetne csak sötét lett a fél motor. A szélvédőset meg lehetett volna valami kontrasztosabb háttér mögött.

A végáttétel és a dinamika kapcsolata -
[…] magas üzemi fordulatszámra van szüksége, hogy előtörjenek belőle a lovacskák, míg egy kontinenseket átszelő túravasnál ez nem feltétlen követelmény. Sokkal inkább az alacsony fordulaton ébredő erő és a […]

Visszahívják a Honda Gold Wingeket – Onroad.hu -
[…] porszem kerül – idén például a BMW is kénytelen volt visszahívni a legújabb R1200RT-ket a hátsó futómű lehetséges meghibásodása miatt. Az akció összesen 8000 motort […]

Géza -
Ezek a felvételek nem műteremben készültek, a körülményeknek és a célnak tökéletesen megfelelnek.

Géza -
Lassan egy éve tulajdonosa vagyok egy BMW r1200rt-nek és azt gondolom, hogy kategóriájában jobb nincs. A spotmotoroktól egy kicsit rosszabb a fordulékonysága, de nem erre gyártották.Más minden paraméterében kitűnö, az igaz, hogy nem tologatásra és földútra tervezték.

A hagyományok felrúgója: BMW R1200R teszt – Onroad.hu -
[…] R kéthengeres boxermotorja ugyanaz a DOHC erőforrás, amely az R1200GS, az R1200GS Adventure, az R1200RT és az új R1200RS típusokat is hajtja. A relatív újdonság – mert már el lett lőve […]

Azt mondtad hogy ez az élet… BMW R 1250 RT teszt – Onroad.hu -
[…] Az R 1250 RT nem egy előzmények és történelem nélküli modell. Az RT, vagyis a Reise Tourer (utazó túramotor) a BMW terminológiájában már nagyon régen meghatározó jelentőséggel bír. Hiszen az első így elkeresztelt masinájuk 1978-ban jelent meg. 1995-ben debütált a nagy változásokat hozó R 1100 RT modell, amelyben már alapáron járt az ABS, megjelent a Telelever-Paralever futómű-konstrukció és az elektromosan állítható szélvédő is. 2005-ben lépett színre az újabb mérföldkő, az ezerkettes változat, amely lényegesen erősebb és könnyebb lett – plusz kapott egy radikálisan új formatervet is. Ő is megélt majdnem egy évtizedet, hogy 2014-ben színre lépjen a változatlanul 1.170 köbcentis, de már részben folyadékhűtéses boxerrel hajtott utód – ennek tesztjét itt olvashatod el újra. […]

Előző bejegyzés

Tovább bővíti a kínálatát a Honda 2014-ben

2014. március 19., szerda
Sajtónap

Következő bejegyzés

Hétvégi kedvcsináló: ezekkel vár a Motorkiállítás

2014. március 22., szombat
Képriport

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt