Hogyan csináld: motorkerékpár szállítás

Videó
2013. december 08., vasárnap - Macko

Videós tanácsadás mindenkinek, aki arra kényszerül, hogy utánfutóval vagy furgonnal szállítsa kétkerekű társát.

Hirdetés


Cimkék: , , , , ,


Hozzászólások (19 hozzászólás)

FeR1 -
Ez jó lett! Elnézve a fentebbi videót, hiánypótló filmecske. Lehet ki kéne adnunk angolul is, külön az amerikai motorosoknak címezve? 🙂 Szúrnék be egy képet is ide, egy ismerősöm motorszállító utánfutójáról, ha lehetne… Ott úgy működik a rögzítés, hogy az első kereket eleve egy “kerékbilincs” fogja, se előre-se hátra nem megy. Ahogyan belegurítom az elejét, átbillen a motor súlyától és megfogja hátulról is a kereket. Így rögzíteni is egyszerűbb.

Macko -
FeR1: felvehetjük angolul, semmibe nem kerül. Amúgy direkt nem akartam olyan futóval bemutatni, mert azzal túl egyszerű – ugyanakkor elég költséges beszerezni.

Csecsebogyó -
Bizony jó volt megnézni, hogyan is kell csinálni ! Szerencsére még nem volt rá szükségem! Remélem nem is lesz! De legalább elméletben ezt is tudom már . Köszi!

Macko -
Többen hoztak már tréningre motort futón. Volt olyan lekötés, amiből alig tudtuk kiszabadítani a paripát. 🙂

Csecsebogyó -
Azért ezeken az elcseszett kisérleteken előszőr mindíg elszorul a torkom !Még midíg sajnálom a mocikat , ,,lüke” gazdájukat!

eko -
Bukócsőhöz lekötni? Ejnye!

FeR1 -
Miért, mi baja lesz tőle? Most komolyan kérdezem, nem csak visszaszólásként.

Macko -
Eko szerint (és a BMW gyár ajánlása szerint) nem ide kell. Viszont ha elég jó a bukócső, atom stabilan fogja. A saját motoromat tényleg sokat szállítottam, és soha nem volt gondom. Véleményem szerint a minél nagyobb erőkaron történő stabil rögzítés a legfontosabb. Eko, mi is a gyári ajánlás? Villahídnál?

eko -
Hátul a lábtartó-tartónál, elöl pedig a kormánynál, a lengőkar lyukain átvezetve.

eko -
De kár, hogy nem lehet szerkeszteni… Az még kimaradt, hogy azért is jó a felső villahídnál, vagy valami rugózó részen, mert akkor tud utánafeszülni ha lazulna a spanifer. Ez más motorokra is igaz: Használjuk a motor rugózó elemeit a spaniferek utánfeszítésére. Az oladal-, vagy közepsztendert pedig véletlenül se terheljük a lekötéssel!

Macko -
Eko: de akkor az én jól bevált módszeremmel mi a problémád? Tudom, hogy megfelelő a kormánynál is, sőt más motoroknál kötöttem már én is oda (ahogy ez el is hangzik a videóban). De a Gésánál nagyon jól bevált a bukócső. Stabil és ugyanúgy utána tud feszíteni a rugóstag, ha lazul a spanifer. Apropó: olyan frankó spanit nem találtál még nekem, amit a múltkor kölcsönadtál? 🙂

Zseniális motorszállítók | Onroad.hu -
[…] napokban tettük közzé saját videónkat arról, hogyan tegyük fel sérülések nélkül motorunkat egy utánfutóra. Lehet azonban készen is kapni olyan futókat, amelyeknél egyáltalán nincs szükség rámpára. […]

eko -
Az, hogy a bukócsövet 2db 6-os csavar tartja fent. Azonkívül a bukócsö sem erre van méretezve. (Tudom-tudom, eddig bírta..) Találtam.

Macko -
Eko: akkor mgmondom a Jézuskának, hogy nálad tudja megvenni, amit szeretnék kérni tőle! 😀

FeR1 -
Mackó, spanifert karácsonyra? Ennyire szereted, ha kikötöznek? 😀 Erről eszembe jut egy vicc. -Képzeld haver, az asszony tegnap azt mondta, hogy kötözzem ki, és azt csinálok, amit csak akarok! -Na, és mit csináltál? -Mit? Hát elmentem motorozni! 😀

Macko -
FeR1: egy állat vagy!!! 😀 Ja, nem a vicc miatt, azt ismertem…

A motorszállítás legegyszerűbb módja – Onroad.hu -
[…] egyáltalán nem stabilan – lebogozott gépeket, hogy egészen elképesztő. Ezért is igyekeztünk némi támpontot adni a saját tapasztalataink alapján olvasóinknak. Mindezzel együtt el kell ismerni, hogy az […]

csacsi -
Hello’ Bocsi a videó privát, hogyan lehet megnézni?

Macko -
Csacsi, nem privát, nyilvános. Leellenőriztem.

Előző bejegyzés

Mikulásjárat – 2013

2013. december 08., vasárnap
Ünnep

Következő bejegyzés

A Hesketh feltámad

2013. december 11., szerda
Különleges

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt