Csillogó szürkeség

Teszt: Suzuki GSX1250FA
2013. május 05., vasárnap - Macko

A Suzuki valószínűleg részben anyagi megfontolásból - vagy éppen kényszerűségből - igyekszik minél több bőrt lehúzni ugyanarról a technikáról. Viszont ezt igen jól csinálják!

Hirdetés


Cimkék: , , , , ,


Hozzászólások (6 hozzászólás)

eko -

 Ejnye, micsoda mühelytitkok kerültek itt napvilágra.

:-DDD


Jani55 -

“A gumi fékcsövek miatt el tudom képzelni, hogy az Alpokból lefelé ereszkedve tele csomaggal és utassal a fedélzeten felpuhul majd”

Ez szerintem rosszindulatú feltételezés.

Én nem tudom és nem is akarom elképzelni, hogy felpuhul a fék! Új gép esetén semmiképp.


Macko -

Pedig tapasztalatból írtam. Több motornak fogyott már el alattam a fékrendszere, igaz többnyire versenypályán. Hosszú és kemény fékezés során még egy extrém nagy tempóról végrehajtott vészfékezés során is előfordulhat a dolog. Sajnos ilyen a gumicsöves rendszer.


Jani55 -

Macko: Versenypályán… Előfordulhat… Tetszettél volna “gyilkolni” a fékrendszert, addig, míg fel nem forralod a fékfolyadékot és ha előállt volna az általad kifogásolt helyzet, akkor jogosan írhatsz. Mérnökök százai dolgoznak a fékrendszer minden apró részletén, jól van az úgy…Továbbra is állítom, nekünk, “hétköznapi” motorosoknak, teljesen tökéletes!

Aki versenypályára szeretne: ugye az egy teljesen más kategória, eleve a versenytechnika az utcai “alap”motorokhoz ég és föld, vegyen oda tervezett-épített gépet, vagy tuningolja a gépét motorikusan, a fékrendszert, a mindeneket… kezdve a megerősített vázzal. (kb húszszor-ötvenszer ekkora pénzből)

Nekem eddig csak gumifékcsöves motorjaim voltak (három márkától xx db-számban), soha nem tapasztaltam ezt a jelenséget! Pedig hidd el, néha, nagyon nem kímélem és adódik az a helyzet, mikor vészfékezni kell, meg hosszú lejtmenet, akkor is, utána is, mindig minden a megszokott rendben volt. (még csak egy szar féktárcsa hullámosodás se jött össze)  


eko -

 ”Ez szerintem rosszindulatú feltételezés.”

Szerintem meg annál kevesebb rosszindulatú feltételezés van, mint csalással és félrevezetéssel vádolni bármelyik szerkesztöt. És már nem elöször..  :-(


Jani55 -

Értem, lefordítva: A gumi fékcsövek miatt te is el tudod képzelni…

 


Előző bejegyzés

Ezt megcsinálták!

2013. április 26., péntek
Teszt: Triumph Trophy SE

Következő bejegyzés

Újra BMW Bike Maraton motoros túraverseny!

2013. május 06., hétfő
Túraverseny

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt