Kötetlen pályás jármű

Teszt: Vectrix VX-1 elektromos nagyrobogó
2011. október 11., kedd - Macko

Két éve az elsők között próbálhattam ki az amerikai-lengyel motort. Az akkori rövidke menetpróba után végre sor kerülhetett egy tisztességes vallatásra is. Ideje volt, hiszen ennél a járműnél olyan kérdések vetődnek fel, amelyekre kizárólag így kaphatunk választ.

Hirdetés


Cimkék: , , , , ,


Hozzászólások (7 hozzászólás)

Moto-Cat -

Az a 20-70 km hatótáv nagyon sovány. De ha tényleg ennek lesz jövője, akkor biztos igyekeznek növelni azt.

Viszont hiányolom, hogy nem készítetek valami videót a teszteken. Kíváncsi lettem volna a hangjára, arra a bizonyos dinamikára 50 km/h után.


KIZS -

Pont robogókat nézek munkába járáshoz és felmerült bennem az elektromos gépek lehetősége is. Kb. 45-50 km-t kéne naponta stabilan megtennie a gépnek értelmes tempóban (legalább 60km/ó utazó mellett) úgy, hogy csak otthon tudom tölteni. Hát… meglehetősen kevés villanyrobi teljesíti ezt a feltételt. És ha emellé még az árukat is megnézzük!

Két éve sem jósoltam nagy jövőt ennek a gépnek nálunk, pedig nagyon tetszik (élőben is láttam a tesztgépeket). 2.5 millió, atya-gatya. Még csak esélye sincs, hogy valaha is megérje. Akkor inkább veszek 130-ért egy kicsit jobban összerakott (és szintén túlárazott) kínai négyüteműt, ráköltök még 100-at és van egy stabil 2.5-3 litert fogyasztó, halk, kényelmes robogóm ami tudja teljesíteni a sebesség/hatótávolság feltételeimet.


Macko -

Amúgy ha látnád a lithiumos akkuval szerelt VX-1-ek árát, nem is mondanád, hogy a 2,5 ezért sok… 🙂

 

Moto Cat: sajnos idén a humán erőforrásbeli akadályaink miatt nem tudjuk megvalósítani a videózást, de valahogy fejlődni fogunk ezen a téren. A 2009-es cikkben (link a cikk legelején) hallható a hangja. Amúgy meg fogjuk kapni 2-3 hét múlva a lithiumos verziót, ott valahogy összehozzuk a videót mindenképpen.


Moto-Cat -

Csak egy ötlet a videózásra, ha éppen más nincs. Én úgy oldottam meg egy esetben, hogy a plexi mögé, egy falécre rágyorskötöztem a telómat, így készítve felvételt egy szakaszon. Tudom, hogy nagyon ócska megoldás, de bevált. És a plexi mögött még a szélzaj sem zavaró.

 


Macko -

Hogy normális videót készítsünk, amit ide fel tudunk tenni, azért kicsit jobban neki kell feküdni… Szerintem teljesen egyedül nem is tudnám megoldani sehogy, mindenképpen kétemberes a feladat. De visszatérünk a videózáshoz mindenképpen! 🙂


ecchphoto -

Az dicséretes, hogy a hagyományos féket ritkán kell használni, de pont a vészhelyzetek miatt nem kéne leszoktatni róla az embereket. Én inkább az egyik fékkarra integráltam volna a fékhatást. Mégpedig úgy, hogy a kart húzva egy ideig csak motorfék hat, és amikor érzi a rendszer, hogy elérte a max regenerációs teljesítményt, ráfeszíti a rendes féket is. Mindezt ugyanazzal a karral, ügyesen beállítva észrevétlenül. A tolatást pedig továbbra is lehetne a potméterkar előretekerésével.


eko -

Tökéletes elgondolás!

Az autóknál így is müködik.


Előző bejegyzés

Nemo kapitány robogója

2011. október 06., csütörtök
Teszt: Yamaha BW's 125

Következő bejegyzés

Iskolák mérkőzése

2011. október 15., szombat
Teszt: Yamaha XVS1300A UBS Midnight Star és Victory Hammer S összehasonlítás

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt