A görög buli: Africa Twin találkozó az Akropolisz hazájában

Túrabeszámoló
2017. október 29., vasárnap - KT

A magyar Africa Twin Club néhány elszánt tagja legurult a görög ATclub találkozójára a messzi délre. Tartalmas túra lett, minden szempontból!

Hirdetés

Vitán felül csodaszép: a korintoszi csatorna keleti vége

Szóval pont elérjük a kompot, bár az utolsó kilométerek fokozottan izgalmasak: egy kanyargós mellékúton, szemerkélő esőben, olajfa ligeteken át vezet az út. 7 euro, kövér gáz és feldübörög a hajófenékben a diesel. A tenger bunkón viselkedik, az eső is rázendít, persze a szél is dolgozik rendesen. A szigeten folytatódik az olajfa ligetek kerülgetése, a fő út a falvakban olyan szűk, hogy egy autó alig fér át. Bár légvonalban 40 a kilométer, de életben úgy 69 lett. Alig találjuk meg az Aiga Anna Club üdülőkomplexumot, ami egy csoda. Medencék, étterem, bár, ki sem kellene menni a tengerpartra. Szakad az eső, így bár mindenki hozott sátrat, inkább megalkuszunk egy fullos apartmanra. Forró fürdő mindent
visz!

Olyan helyre hívtak görög márkatársaink, hogy leesett az állunk

A görög virtus

Svédasztal görögül is svéd? Fáradtan, de boldogan vacsorázunk, majd utána a szomszéd bárban amolyan retro disco. Szombaton kis megszakításokkal egész nap ömlik az eső… szép ez a mediterrán tél. Mondjuk vannak, akiknek lehetne bármilyen is az idő, tuti pihennének. Az egész napos punnyadás meghozza az étvágyat, majd átsétálva a medence túlsó oldalára belecsöppenünk a csodába! Szóval a görögök sem homogén nemzet: athéniek, makedónok, szigetiek – van némi ellentét. ÉS ennek ellenére felharsant a görög népzene és mindenki beállt táncolni! Itthon mikor látunk olyat, hogy egy motoros találkozón magyar néptáncot jár mindenki, együtt, boldogan, tapsolva???!!!!!!!!!

A görög buli messze veri a hazaiakat!

Hamar kiderült, mi sem maradhatunk ám ki! Komoly sértés, ha nem állsz be, senkit nem érdekel, hogy szabályosak-e a lépéseid, csak az számít, hogy együtt táncoljunk. Pillanatok alatt elsodor bennünket a hangulat, ilyenkor minden gond, baj, feszültség eltűnik… ahogy a THP (törköly) is. Az első két óra után klasszikus disco és rock nóták dübörögnek, néhányan már a pulton táncolnak, leírhatatlan a hangulat. Mi hajnaltájban már igencsak elfáradunk, el is vonulunk, ők tolják tovább reggelig. Én kihagyom a reggelit, vannak utóhatásai a táncnak.

Itt már a fotó is homályos lett, de a hangulatot tökéletesen visszaadja

Kötelező csodák

A következő cél Korintosz, ami azért odébb van. Még az is vagy 100 kilométer, mire kiérünk a szigetről. De a legalább az eső abbahagyja. Pireusszal majdnem szemben a tengerparton megállunk. ATipapa ebédet készít, szárított hegymászókajákat önt fel forró vízzel. Meglepően jók. A csatornánál először a keleti végén lévő süllyedős hidat nézzük meg. Ha jön hajó, leengedik a csatorna fenekére, úgy nyolc méter mélyre.

Élőben elképesztő a látvány – és magyarok nélkül nem jöhetett volna létre

Mivel pont jön is egy, lezavarnak róla, átvonulunk ahhoz a hídhoz, ahol minden fotó készül – ez jó magasan van a víz felett. Itt van a magyar építőmérnökök emléktáblája – sajnos még a görögök sem tudják, kinek köszönhetik e vízi utat. Gyorsan betolunk egy pitát (2.50 €), majd a pályán Athén a cél.

Emléktábla honfitársainknak!

 

A második oldalon jön a leghíresebb látnivaló és a hazaút. Lapozz!

Hirdetés

Ezt olvastad már?

Turbós Indian a 20-as évek stílusában

Épített

Cimkék: , , , , , , ,

Előző bejegyzés

Soha nincs vége: Yamaha MT-10 SP teszt

2017. október 26., csütörtök
Új motor teszt

Következő bejegyzés

Kínai vagy olasz? Benelli Tornado 302 ABS (2017) teszt

2017. október 31., kedd
Új motor teszt

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés