Az ideális túrabakancs

Gumi
2013. február 06., szerda - vadasz

A méret adott, a cél nem kérdés, akkor miért nem tudok választani? Kis eszmefuttatás arról, hogyan nézzünk túrabakancsot kétkerekű kedvencünknek.

Hirdetés


Cimkék: ,


Hozzászólások (5 hozzászólás)

Jani55 -

Ideális esetben így van. Tudjuk milyen célra, milyen gumát szeretnénk, kiválasztjuk (párban), felszereltetjük… fizetünk. A 17-esek világában valóban van választék. Sőt, zavarbaejtően bő…

Nekem és sokunknak, más méretű kerekeink vannak, esetenként elől is, hátul is és bármennyire meglepő, nem egyszerű gumit találni (azonos gyártótól, válogatott elsőt-hátsót azonos gumikeverékből és mintázattal, lehetőleg egy évnél nem különbözőbb évjáratból). Van úgy, hogy radiálgumit nem is találunk! Sőt, vagy csak elsőt, vagy csak hátsót… Volt már rá példa, hogy  tízéves túltárolt gumit akartak rámsózni újként… Messze nem ideális állapot.

És sokan vannak olyanok is, akik a használt gumikból kénytelenek válogatni. Mert már nem beszerezhető az adott méret-mintázat (különböző mértékbeni kopás, defekt, v. akármilyen okból, pl kilopják a komplett első kereket) és cserélni kell pl a hátsót. Vagy, csak egyszerűen nem akarnak, nem tudnak az új gumikra annyit áldozni. Ők is motoroznak. Felemás állapot.   


doncy -

Jelenlegi útviszonyaink között – úgy gondolom – sport-trúra kategóriában nem igazán érvényesülnek a fenti típusok közti különbségek. Így marad a következő módszer: párban kell megvenni a legolcsóbb akciós szettet. Fóleg, hogy legutóbb vettem egy “szupertartós” angel elsőt, ami semmivel sem bírt többet, mint bármelyik (és kb. egy akciós szett árába került.) 10-12k alatt bármelyiket legyaloglom. Érzésre sosem volt különbség.


Jani55 -

Bocsánat, de tud valaki segíteni URAL GYÁRI (4.00X19) gumi beszerzésben? Köszönöm. 


verpe -

Egy biztos, nagyon durván felmentek a gumi árak.

 


mr_a -

 hééé! kitolás! én azt hittem valóban túrabakancsról van szó… 😀


Előző bejegyzés

Motoros túrázni jó – 3. rész

2013. február 02., szombat
Túra

Következő bejegyzés

Három hét, és itt a motoros szezon!

2013. február 12., kedd
Triumph

Ezeket olvastad már?

Zseniális majomparádé: Honda Monkey 125 (2018) teszt

2018. november 12., hétfő

Ez a motorka kizárólag a stílusos megjelenésről szól. Aztán amikor az ember szembesül a Honda Monkey 125 valódi mivoltával, folyton vigyorog!

Elolvasom »
Új motor teszt

Egy komoly társ: ICON Dreadnaught hátizsák

2018. november 08., csütörtök

Még egy olyan témában, mint egy hátizsák fejlesztése is lehetnek innovációk. Az ICON Dreadnaught remek példa erre. Igen praktikus cucc!

Elolvasom »
Termékbemutató

Minden fokozható: Harley-Davidson Road Glide Special 114 (2019) teszt

2018. november 03., szombat

Eddig is egy különleges túramotor volt a Road Glide. Legújabb változata pedig szinte minden téren rátett egy lapáttal. Igazi amerikai túragép.

Elolvasom »
Új motor teszt

Praktikus és stílusos motoros cuccok az Alpinestars kínálatából

2018. október 30., kedd

Vízálló és utcainak kinéző motoros kabátot keresel munkába járáshoz? Vagy éppen hasonló lábbeli kéne? Megoldások az Alpinestars választékából.

Elolvasom »
Termékbemutató

Hirdetés