Nem vagyunk mi a fasorban sem…

Piac
2014. január 30., csütörtök - Macko

A Honda, mint a világ legtöbb motort gyártó cége közzé tette tavalyi értékesítéseit. Érdemes szembesülni a tényekkel!

Hirdetés


Cimkék: , , , , ,


Hozzászólások (8 hozzászólás)

verpe -
Szerintem ott Ázsiában inkább ilyenekkel járnak mint autóval, valószínű ezért nagy a kereslet. Míg az EU-ban/Magyarországon minden sarokra jelzőlámpás kereszteződést építenek, ott ez jó nagy dugót okozna.

ztaki -
És ha figyelembe vesszük, hogy kb. 13 db Cub áráért kapnál egy közepes sportmotort… Akkor már nem is olyan rossz az a részesedés a szeletből. Ez a diagram nem az ilyen jellegű következtetések levonását hivatott szolgálni.

Jani55 -
“A Honda, mint a világ legtöbb motort gyártó cége…”, helyesebben így: Egyedül is több motorkerékpárt gyárt, mint a világ összes motorkerékpár-gyára együttvéve… Az Óriáscég lenyűgöző, http://player.hu/tech-auto/auto-motor/honda-reklam/ gyártanak ők mindent. Én a tipizálást már megkezdtem.

XYZ -
A “nyugat” részesedése az eladásokból 3.5%.No comment. Lassan egy műszak alatt legyártják az összes nagy köbcentis gépet számunkra és azt is már inkább csak presztizsből,mintsem a haszonért.

Macko -
Jani55: ennél már csak a Kawasaki Heavy Industries komolyabb. Ők a komplett motorkerékpár-gyártást nagyjából hobbiból csinálják. 🙂 http://en.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_Heavy_Industries Alig találod meg a szócikk alján, hogy foglalkoznak ilyesmivel is.

Jani55 -
Macko: Igen, köszönöm. (Mikor Szfvárra költözött a Kawasaki, akkor ismertem meg a céget és szóhoz sem jutottam…)

Jön a CBR300R pucér testvére? – Onroad.hu -
[…] A világ legnagyobb motorkerékpár gyártójának 2014-es palettáján újdonságként szereplő, alapvetően a kezdőknek vagy a nagyon józanul gondolkodóknak szánt modellje a sportos külsejű, de vélhetően normál közlekedési eszköznek tervezett CBR300R. Ez a gép a CBR250R-t váltja le, és a tervek szerint idén tavasszal indul(t volna) a forgalmazása. Az Egyesült Királyságból származó sajtóhírek szerint a gyártás megkezdése jelentősen csúszik, így a szalonokba csak valamikor az idei esztendő vége felé fog eljutni a paripa. […]

Tovább bővíti a kínálatát a Honda 2014-ben -
[…] Világszerte mintegy 16 millió motorkerékpárt értékesít évente a nagy H – ebből tavaly mindössze 750 ezer kétkerekű került Európában eladásra. Ennek 18 százalékát a Honda szállította, piacvezető helyet elfoglalva. A megváltozott piaci környezetre a modellpaletta racionalizálásával, gyökeres átalakításával kíván reagálni a gyártó. Például azok a fiatal és/vagy kezdő motorosok, akik A2-es jogosítvánnyal rendelkeznek, idén tizenöt modell közül válogathatnak a Honda palettájáról. […]

Előző bejegyzés

Már az utcán van az új Dragster!

2014. január 30., csütörtök
Kémvideó

Következő bejegyzés

Harley Davidson A2-es jogsihoz

2014. január 31., péntek
Új motor

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt