Durvább, mint hinnéd!

Teszt: DaiRal, a magyar dízelmotoros chopper
2012. november 06., kedd - Macko

Sok érdekes motoron volt már szerencsém ülni életemben, mégis azt hiszem, ez viszi a pálmát. Hiszen csak egy van belőle, nagyon különleges, és működik! Végre teszteljük a DaiRalt!

Hirdetés


Cimkék: , , ,


Hozzászólások (10 hozzászólás)

plzltn -

Többször is megnéztem a videó második részében az 5. perc 5. másodpercénél, hogy úgy tűnik, mintha már most is ki lenne repedve a váltó felőli féltengely gumiharang. Azonnal le is mentem a garázsba megnézni, és jelentem, valami megtévesztés van a dologban, mert így a teszt után sem találtam semmi féle hibát a gumin. Hibátlan most is. (talán csak vízcsík maradt rajta a lemosás után?)

Persze akkor sem értem, miért nem szakadt még le…


Macko -

Mert BMW!!! 😉


plzltn -

 Minden valószínűség szerint nem! Csupán utángyártott lehet, mert a típushoz tartozó teljes kínálatából a legolcsóbb gyártmány volt…  


R850R -

Sziasztok!

Először is, gratulálok, nagyon szép lett, és mondom ezt úgy, hogy kifejezetten nem vagyok oda a krúzerekért.

Másodszor: a bemelegítéssel miért vártok annyi ideig? Többek szerint az alapjáraton, egy helyben járatás rosszabbat tesz a motornak, mintha óvatosan, kis terheléssel elindulna az ember. Kell persze 5-10 másodperc, hogy kialakuljon az olajnyomás, beálljon az alapjárat és rendeződjenek a dolgok, de a harmad-fél gázon történő szelíd elindulással szerintem hamarabb felmelegszik a motor, miközben nem kopik, és nem is fárad annyira az olaj. Innen veszem az okosságot:

http://totalcar.hu/magazin/technika/bemelegites/


vilmo -

Nagyon szép munka, gratulálok. Következő projekt mi lesz, valami V8-as?  


Jani55 -

Gratulálok!

Sok pénz, energia, kitartás, munka és tervezés, meg egy csomó végnélküli munka van benne, a végeredmény magáért beszél… (Mackó véleményének meg hiszünk).

De ez mégiscsak félmunka, (mert így közúti forgalomban nem vehet részt és ennek az összes kockázatát mindannyian ismerjük,) a típusbizonyítvány, a műszaki vizsga, a rendszám, a köt. gfb, stb., na az is érdekelne… (a típustábla már meg van, nekem különösen nagyon tetszik)


plzltn -

Köszönöm, hogy a kommentedre válaszul hivatkozhatok a blogomat lezáró utolsó rész 5-ös kérdésére adott válasszal, ami (nem véletlenül) pont erre született meg. : http://www.dieselbike.blog.hu És akkor ajánlom a 7-est is, úgy általában szintén mindenkinek, hisz ahogy az is, az egész blogbejegyzés leginkább a “tipikus” kérdésekre, felvetésekre hivatott válaszolni. És talán néhány hasznos gondolat is található benne az olvasók számára.


Macko -

Zoli, nem cserélsz profilképet? Pirosról zöldre gondoltam… 🙂


plzltn -

Jogos! De hogy stilszerű legyek, olyan kép kéne avatárnak, (meg a WC falára keretezve) amin mindkét dízel rajta van. Ha lesz egy kis napsütés vasárnap, körbekattintom a duót.

Más! Egyetlen olvasó kommentjét vágyom csak igazán, a mentoromét, Quattromanét. Sajnos töbszöri sikertelen irogatása után feladta, -írta meg nekem mailban. 


Macko -

Sajnos az Onroad jelenlegi motorjának “hála” a legújabb verziójú Firefoxból nem működik a hozzászólás. Minden más böngészőből igen, így akár egy Google Chrome-ból Quattro hozzá tud szólni.

De hamarosan teljesen új motorral folytatjuk életünket, remélhetőleg fórum- és egyéb közösségi szempontból sokkal kellemesebben! 🙂


Előző bejegyzés

Gülüszemű vaddisznó

2012. október 29., hétfő
Teszt: Triumph Speed Triple R

Következő bejegyzés

Nem kell erő, hogy megtaláld az igazit!

2012. november 09., péntek
Teszt: LML Star 4T 200 és 2T 125

Ezeket olvastad már?

Boltmustra: szétnéztünk a budapesti Motocity üzletben

2020. július 09., csütörtök

A Büse, Oxford, Shad, Falco és Vemar márkákat importáló Motocity Budapesten is nyitott egy üzletet. Beugrottunk az Üllői út 555-be szétnézni.

Elolvasom »
Boltmustra

BMW F 900 XR teszt: egy közel tökéletes túramotor

2020. július 02., csütörtök

A BMW a "kalandmotor" kategóriába sorolja F 900 XR nevű újdonságát. Ez azonban tévedés, mert egy parádés középkategóriás túragépről van szó.

Elolvasom »
Új motor teszt

Mielőtt külföldi túrára indulsz: Utasbiztosítás Bérlet

2020. június 25., csütörtök

Havi 2000.- forintért cserébe annak tudatában indulhatsz el külföldi motoros túrára, hogy helyetted fizet az utasbiztosítás, ha baj ér.

Elolvasom »
Biztonság

Teszteltük a pályázatnyertes NIU elektromos robogókat

2020. június 11., csütörtök

Közös videóban mutatjuk be a NIU UQi GT Pro és NIU MQi+ Sport modelleket, amelyek egyaránt megfelelnek a magyar állami pályázat feltételeinek.

Elolvasom »
A legolcsóbb közlekedés