Az egyre európaibb Balkán – második felvonás

Túra
2010. október 26., kedd - galoscsabus

Folytattuk részben ismétlő jellegű ismerkedésünket az egyre kevésbé balkános Balkán országaival és fantasztikus természeti csodáival.

Hirdetés

Ezt olvastad már?

Csak egy új fényezést kap a 2023-as ZX-10R

Sportmotor

Cimkék: , , , , , ,


Hozzászólások (12 hozzászólás)

galoscsabus -

http://www.youtube.com/watch?v=c1mWSNFMGzg


Kalmó -

Gratulálok Csabus a túrához!

Mi is szeptemberben voltunk arrafelé, Dubrovnik volt a cél és Mostar, de átkacsintottunk Kotor-ba is.

Ez a Durmitor NP nem semmi hely, köszi hogy feldobtad a linket a videóról és a labdát is egy potenciális túrához 😀

 


PePe-VFR -

Be kell vallanom, hogy egy jó darabig ha tehettem csak nyugatra mentem túrázni. Be sem lehet volna rángatni, húzni(2 marhával sem), imádkozni más országokba. Aztán tavaly barátaim fenyegetései hatására elmentem velük Erdélybe. Jelzem nem aludtam nyugodtan az indulás elött, lepergett elöttem minden ami csak emberrel megtörténhet. De nagyon jó búli volt, megérte!

Most hogy Csabus irományát elolvastam, mennem kell! Na nem a balkánra, oda talán majd 2011ben. Most csak a garázsba, ráülök a motorra és brümmögök egy kört. Különben is mindjárt itt a tavasz!

Csabus, gratulálok a túrához, irományhoz, engem meggyőzött! .
Már csak egy kérdésem van, hogy tudod így mindig felmálházni a motorodat?


JoeThanks -

Szerintem már elkésett az, aki az “igazi Balkánt” keresi. Montenegró már rég lekörözött minket egyébként, kb. mint Ausztria sok helyen. 

Albánia nyomul ezerrel, épülnek a sztrádák, az utak nem ritkán versenypálya szintűek. Az ország belsejében más a helyzet. Egy két hiányosságtól eltekintve (szemétszállítás pl.) már most kíváló úticél lehet. 5-10 éven belül pedig turista paradicsom.

Remélem a vendégszeretetük megmarad. Idén mi is kavarogtunk arrafelé.

 

 


R850R -

Esetleg az utókor számára egy google térképen bejelölt útvonalat összeállítanál? Nekem nagyon tetszett a beszámoló!


kornel72 -

Mi a nyár elején voltunk egy nyugat-Balkán körúton. A cím igaz, már nem ugyanaz, mint pl. 5 éve. De az emberek továbbra is kedvesek, integetnek és dudálnak örömükben a sok (11) motor láttán.Mindenhol segítőkészek, alapvetően úgy viszonyulnak hozzád, ahogy te őhozzájuk. Mindenhol gyorsabb a fejlődés mint nálunk, azonban Albániában még így is sok a hiányzó aknafedél.:)


galoscsabus -

Megpróbálok valamit alkotni, de nincsen sok bizodalmam hozzá.

Nagyon felületes a Google-map ezen a vidéken, az IGO-hoz hasonlóan.

Ami a leg érdekesebb szakasz volt (Budva-Cetinje-Podgorica-Virpazar-Skhoder-tó-Bar-Buljarica):

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=2-3&daddr=2-3+to:2-3+to:E762+to:Villa+Miela+to:Ismeretlen+%C3%BAt+to:Ismeretlen+%C3%BAt+to:Ismeretlen+%C3%BAt+to:Novi+bulevar+to:Ismeretlen+%C3%BAt&geocode=FQwvhQIdxMUfAQ%3BFRbFhgIdpNogAQ%3BFaKBhwIdfGMlAQ%3BFV9JhwIdec4lAQ%3BFT6ihAId_ksjAQ%3BFTXKgwIdRnYkAQ%3BFczagQIdOqAnAQ%3BFYYDgQId6aMmAQ%3BFexXggId_lAjAQ%3BFR_ZgwIdNFwhAQ&hl=hu&mra=mi&mrcr=8&mrsp=9&sz=17&sll=42.195253,18.96664&sspn=0.003529,0.009602&ie=UTF8&z=17

Ugyan nem egészen élethű, mert a Cetinjétől Podgorica felé vezető régi “főút” nincsen a térképen. Azon igazából csak “rendes” enduro-val tanácsos közlekedni. Én a Varát is sajnáltam, olyan sz@r volt az út.

Azt sajnálom, hogy nem vágtunk át Virpazarba Rijeka Crnojevicán és Komarnon keresztül a 2-3 főútról. Egyrészt kikerültük volna a főváros útépítéseit, valamint utólag azt hallottam, hogy nagyon szép helyeken vezet az út.


JoeThanks -

Kotor – Cetinje út nagyon gyönyörű, át a Lovčen Nemzeti Park-on. Amint látható van néhány kanyar. 🙂 0-1600 m-ig.

http://maps.google.com/maps?q=42.402988,18.781471&num=1&t=p&sll=42.407678,18.78602&sspn=0.031434,0.087547&hl=hu&doflg=ptk&ie=UTF8&ll=42.402735,18.797607&spn=0.031436,0.054846&z=14

Másfélsávos erdei út, hegyek között. Némi euró útdíjért cserébe. Aki arra jár ne hagyja ki.


galoscsabus -

A Lovčen park útja tavaly szerepelt a bejárt helyek között.

Tényleg csodálatos!!!!

Aki arra jár, ki ne hagyja. Ha Kotortól megy fel, akkor lesz egy elágazó még Njegushi előtt, az elágazó mellett egy lakókocsival, ahol isteni sonkát és juhsajtot lehet dézsmálni pár ojróért cserében!

A mauzóleumhoz is érdemes felmenni.

Onnan nyílik az általam eddig levizitált sok-sok panoráma közül az egyik olyan, amelyiknek tutira örök helye van a Top 10-ben.


v_holiday -

Van egy őrült gond a Balkánnal. Belemotorozol és muszáj visszamenned! Ahogy Kornél72 írja lentebb. Egy csapatban túráztuk végig a Nyugat-Balkánt és nekem még ma sem ülepedett le. Holnap elindulnék újra. Nyáron megyünk is, nincs mese!


v_holiday -

…nem a hiányzó aknafedél, vagy a rettenetesen sok Mercedes, hanem a Sarande-Vlore-Durres útvonal! Hol a tengerparton, hol a felhők fölött, az út olyan, mint a bőr, kanyar kanyar hátán. Nem lehet elfelejteni! Csodálatos táj, mosolygós emberek, olcsó benzin és elképesztően jó szállások. Kell ennél több?


v_holiday -

És ahogy 8 hónapja az előző hozzászólásban ígértem, megyünk.

Másfél hét múlva indulunk!


Előző bejegyzés

Változott az Onroad

2010. október 23., szombat
Onroad

Következő bejegyzés

Bárhová és bármin át

2010. október 29., péntek
Teszt: BMW G650 Xchallenge Rally

Ezeket olvastad már?

Dörömböl a jövő: Energica Eva Ribelle RS (2021) teszt

2022. július 23., szombat

A nagy teljesítményű elektromos motorok életképessége eddig elég kérdőjeles volt. Az Energica Eva Ribelle RS ezen akar javítani.

Elolvasom »
Új motor teszt

Sokszínű túrakabátok a Spyke kínálatából, 2. rész

2022. július 19., kedd

Az első részt folytatva két újabb Spyke túrakabát bemutatója következik. Egyiken sem véletlenül szerepel a hivatalos Dakar logó.

Elolvasom »
Termékbemutató

Felgyorsult villanyrobogó: Niu MQi GT EVO teszt

2022. június 26., vasárnap

A Niu MQi GT-t tavaly már bemutattuk. Idén megjelent az EVO változata, amely sokkal gyorsabb lett. Napokig nyúztuk, hogy mit tud.

Elolvasom »
Új motor teszt

Amikor a motoros baleset kettétöri az életed

2022. június 20., hétfő

Sajnos a motorozásban benne van, hogy hirtelen minden megváltozik. Olvassátok el Zoli igaz történetét a durva baleset hatásairól.

Elolvasom »
Baleset és biztosítás