Az olasz meló húzósabbik része

Túra
2010. szeptember 22., szerda - Zsore

Túránk második része tartogatta a kalandok jelentős részét. Ennek fő oka az Olasz-Osztrák határ volt, amelyet úttalan utakon léptünk át. Ott olyan kalandokban volt részünk, amelyek könnyen véget vethettek volna az egész túrának.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , ,


Hozzászólások (11 hozzászólás)

gcs -

Köszi a cikket Zsore, szerintem az utóbbi idők legjobb írása itt 🙂 Nagyszerű kaland lehetett, és igen jól sikerült visszaadni a hangulatát is. Külön elismerésem az offroados kalandért szerencsére jól jöttetek ki belőle.

Jó lenne minél több ilyen cikket olvsni itt 🙂


Boxer -

Zsore!

 

Királyságos kis történet kerekedett ebből a motorozásból. Köszönjük, hogy megosztottad velünk. Hatására már alig várom, hogy lekerüljön karomról a gipsz, összeforrjanak azok a fránya bordáim, megacélosodjon az elreccsent girincem és újra megtekerhessem a markolatot. Remélem, még az idén és alkalomadtán veled is egy kellemes aszfaltozós szezonlevezető túrán. Terepre sajna még mindig nem igazán kívánkozok veled, mert ott előbújik belőled a varacskos szellem és csak túrod-fúrod az anyaföldet, ami pedig nekem nem erősségem. Mondjuk az orvosi látleletek tükrében lehet, hogy a hegyi szerpentínek sem nekem lettek kitalálva. 🙂

 

A lényeg, hogy olvasmányos, érdekes a sztori. És tényleg nagy szerencse volt, hogy ennyire megértettétek egymást a túratársakkal.


Moto-Cat -

Hogyaztamindenit! Micsoda kaland! Lerágtam a tíz körmöm. Nagyon izgalmas volt és milyen szép helyeken jártatok. Az a határátkelés, hallod, nem volt semmi!

Jó volt olvasni a beszámolód. Van még más is? Nagyon jól írsz!

Remélem, jövőre már én is eljutok hosszabb motoros túrákra. Két hete lett kész a motorom, idén legfeljebb csak a környéken gurulgatok, hosszabb utat a hamar hideg miatt nem vállalok, nem tesz jót az ízületeimnek…

Ezt a beszámolót is beteszem a kedvenceim közé!


Karesz -


toncsi64 -

Ezek szerint egy V-Strom lépést tud tartani terepen a KTM-ekkel ?

Viccet félretéve parádés lehetett a túra és élvezetesre sikerült a beszámoló  

Mondjuk engem tuti nem tudtál volna rávenni a határátkelés ilyetén kivitelezésére  


johnny -

Szia Zsore!

Így ismeretlenül is gratulálok a megtett túrához. Nagyon élvezetesen és izgalmasan írtad le az élményeiteket. Mintha az olvasó is ott lenne veletek. Köszi, hogy megosztottad.


Reiter Zsolt -

Örülök, hogy végigolvastátok, mert Maci szerint így is kissé hosszú lett a cikk. Én persze még írtam volna pár oldalt, de hát ha túl sok akkor nincs mit tenni, kurtítani kell..Meg itt van a cenzúra esete is: Írtam pl. a pickupos mukira, hogy napszemüveges, vén fütyi, abból is “nem fiatal pilóta” lett… Viccet félretéve, mégegyszer köszönöm az elismerést, és tiszta szívemből kívánom mindenkinek, hogy sok ehhez hasonló élményben legyen része!

 


Moto-Cat -

Van a leírásodnak hosszabb változata is? Engem érdekelne. Az ilyen olvasmányos dolgok nem tűnnek hosszúnak. Sok helyen hiányoltam is, hogy olyan rövid a leírás. Szóval én nem bánnám, ha valahol el lehetne olvasni egy hosszabb verziót. Ne kímélj minket. Jó lesz télire elrakni!


Reiter Zsolt -

Ez az írás így született meg, mivel eleve az Onroad olvasóinak szántuk. Annyiban lehetett volna még bővíteni, hogy az egyes útszakaszokat, a konkrét látnivalókat alaposabban leírhattam volna, esetleg a gasztronómiai részleteket, a szállásokkal kapcsolatos tudnivalókat is jobban kivesézhettük volna, de félő, hogy abból egy olyan  írás született volna, amely sokak számára már túl dagályos, és unalmas. Tudod, amikor a lényeg elvész a részletekben. Amennyiben van konkrét kérdésed, szívesen válaszolok rá, de sajnos ebből az anyagból hosszabb írást már nem tervezek.

Üdv: Zsore


Yoda -

Néhol örömkönnyekkel áztatott szemekkel olvastam. Nagyon jó írás, és gondolom még sokkal jobb túra volt!

Gratulálok a teljesítményhez, mindenhez! Ehhez – határátlépés – kellett kitartás az biztos!

Sok ilyen túrát, és sok élménybeszámolót! 


markaszerviz -

Igazi, színtiszta motorozás, de sztem a kempingezés is beleférne, főleg 2000 m-en hogy ne sörétbe kelljen teheneket “tapgatni” 🙂

Meg azért a H-D találka sem egy “Alsőörs-Weekend” ott, szóval érdemes megnézni, Ők is csak motorosok, sőt! talán az Ő életük szól igazán róla.

A lényeg, hogy szívesen veletek tartottam volna 🙂


Előző bejegyzés

Eső? Az ki van zárva! – Vízálló sportruha a Segurától

2010. szeptember 20., hétfő
FOKT Motor

Következő bejegyzés

Ne hagyd megöregedni az olajat!

2010. szeptember 24., péntek
Motul

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt