Bemutatkozik a Radar-SMS szolgáltatás

Traffipax
2010. augusztus 09., hétfő - Macko

Egyre több a traffipax, akármerre megyünk Magyarországon vagy Nyugat-Európában, és bizony nekünk, motorosoknak sem egyszerű megúszni őket.

Hirdetés


Cimkék: ,


Hozzászólások (11 hozzászólás)

Helmets on -

Sajnos Magyarország az indokolatlanul kitett vagy éppen „ott felejtett” sebességkorlátozó táblák hazája”

 

Ez a lényeg!

A táblák dolga az lenne hogy biztonságos sebességgel közlekedhessünk és se magunkat se másokat ne veszélyeztessünk vele.

A hatóság tehát “segít”.

Ehelyett indokolatlanul alacsony korlátozású és felesleges helyre kitett táblák vannak mindenfelé. Az meg hogy ebből pénzt termel magának az állam tudatosan, az visszataszító. Még örülnek is hogy van miért büntetni.

Mivel nem ésszerű és logikus, nehéz betartani.

 

 


zizi -

De nem csak a kint felejtett táblák, hanem a lakott terület kezdete, vagy vége táblánál való mérés is szemétség, miközben az óvodánál és az iskolánál a központban a gylogos átkelőnél 30-as táblánál 70-80-al száguldoznak. Az nem érdekes. De ugyan ezen a helyen éjszaka viszont mérnek. No comment.


L Sándor -

Nem is tudom.  Óránként küldjek sms-t hogy mi újság az utakon? Ennyi  kell ahhoz, hogy kvázi biztonságban legyek. 

Én egy gps-re épülő rendszert sokkal barátságosabbnak tartanék. Vagyis nem én nézek utána, hogy hol található trafi, hanem a renszer figyelmeztet, ha a közelben (2-3 km-en belül) mérnek. 

A legjobb persze a blokkoló. (vagy az a betartás izé)

Egyébként mióta elkaptak már nem bízom magamban. 60-as táblánál mértek be 100-al. Szóval minden 60-as táblánál lassítok. Pe nem 60-ra – nem vagyok hülye – 70-re és közben mondogatom a magamét. Egyébként a büntetés óta (attól függ mit vezetek, mennyire jó a km óra) az alsó büntetési tétel alatt megyek valamennyivel. 

A rendőségi információkról pedig annyit, hogy sokszor csak felsorolják a területükön lévő összes főbb utat, nagyobb települést oszt annyi. Én meg megyek tök szabályosan és egy darab rendőr nincs az úton. 

 


Helmets on -

“hanem a renszer figyelmeztet, ha a közelben (2-3 km-en belül) mérnek. “

Ezt az előre figyelmeztetés dolgot se tartom túl jónak.

Az hogy csak akkor tartod be ha tudod hogy mérnek eléggé értelmetlenné teszi az egészet.

Viszont az is igaz hogy nem lehet betartani mert annyira értelmetlen néhány helyen hogy zsigerből ellenkezik minden porcikád a nyilvánvaló hülyeség ellen és akkor beleszaladsz..ÁÁÁ

HA jól lennének kihelyezve a táblák és ésszerű sebességkorlátozások lennének akkor nem lenne túl nagy para ez a trafi.BananaJoe -

Nem akarok okoskodni, de ez most nem sikerült túl naprakészre. Kicsit marketing íze van.

 

40000 alatt lehet kapni kétfejes lézerblokkolót ami védi a motort elől-hátul, csak 1 szivargyújtóaljzatba kell bedugni. 25000-ért olyan rendszámtáblatartót kapni ami egy kis elektromos motorral vízszintesre állítja magát 1 gombnyomásra.

 

Radaros sebességmérőt már 4-nél is kevesebb van használatban az országban, azok sem folyamatosan.

 

A harmadik az hogy akinek van egy kis esze, az csak lakott területen kívül kapaszkodik bele keményen a gázkarba, ott ugyanis elég ritkán mérnek, kivéve a forgalmasabb főutakon (pl a 6-os Szekszárdnál) és autópályán.

 

Lakott területen nem azt mérik hogy 50-el vagy 90-el gurulsz-e el a lakott terültetet jelző tábla mellett, hanem ki van adva hogy csak bejjebb a falun belül mérhetnek, annyit meg igazán megtehetünk hogy 68-nál lassabban megyünk – ugyanis az esetek többségében ennyire szokták belőni a műszert.

 

U.i.:

Akinek kell 1 blokkoló annak fel tudok ajánlani egyet 25000-ért, bontatlan csomagolásban .


Körte -

Csak mondom, hogy itthon legálisan lehet radarjelzőt használni, a blokkoló viszont továbbra is illegális…


TeeJay -

…éppen ezért kell “kapunyitó távirányítót” beszerelni… 😀


kutya_zzr -

…hogy megtippeljék a trafik helyzetét? Ennek inkább a “napi horoszkóp, heti 990 forintért” felhasználók körében lesz sikere 🙂

 

 


versysfun -

Inkább a GPS-be injektált speedcam funkcióra szavazok. Használom is, de inkább betartom a  sebességhatárokat. Nem kell több csekk. 🙂

Meg hát elképzelem ahogy kapok egy sms-t, menet közben pont nem fogomk megnézni, azért meg nem állok meg. Érdekes kezdeményezés.

Inkább emeltdíjas sms-ért valaki eltávolíthatná a 100 éve kint hagyott 30/50 es táblákat..


radarsms -

Sziasztok!

 

Szeretnék reagálni a hozzászólásokra:

 

“Nem is tudom.  Óránként küldjek sms-t hogy mi újság az utakon? Ennyi  kell ahhoz, hogy kvázi biztonságban legyek. “

 

Az SMS-t előre lehet lekérni, új SMS csak akkor érkezik, ha változás áll be az előrejelzéshez képest

 
“Én egy gps-re épülő rendszert sokkal barátságosabbnak tartanék. Vagyis nem én nézek utána, hogy hol található trafi, hanem a renszer figyelmeztet, ha a közelben (2-3 km-en belül) mérnek.  ”

 

Középtávon ez is tervbe van véve

 

“hogy megtippeljék a trafik helyzetét? Ennek inkább a “napi horoszkóp, heti 990 forintért” felhasználók körében lesz sikere :)”

 

Messze nem “tippelésről” van szó, van egy előrejelzés, illetve akik csatlakoznak a közösséghez küldik be egymásnak az info-kat, így egy elég pontos traffitérkép rajzolódik ki.


hufiblog -

sebességmérésről pár szóban…


Előző bejegyzés

Harc a trónért

2010. augusztus 06., péntek
Összehasonlító teszt

Következő bejegyzés

Teszteltük a Motul defektjavítóját

2010. augusztus 10., kedd
Motul Tyre Repair

Ezeket olvastad már?

Motorozási technikák, 31. rész: Ideális kanyarív újratöltve

2020. szeptember 11., péntek

Sorozatunk 30. részében az ideális jobbos kanyarív tekintetében nem voltunk kellően körültekintőek. Így most pótoljuk az akkori hiányosságot.

Elolvasom »
Motorozási technikák

Van új a nap alatt: állítható bélések a Nolan bukósisakokban

2020. szeptember 09., szerda

A fejformádhoz, vagy éppen a motorod stílusához igazítható bukósisak-bélés? Csak addig tűnik hülyeségnek, amíg meg nem ismered a Nolan újítását.

Elolvasom »
Technika

Egy remek motoros program: jön a motoRun MINI túraverseny

2020. szeptember 02., szerda

Belföldön lesz, és a közúti száguldozáson kívül minden benne van, amitől a motorozás izgalmas. Ha szeptember, akkor motoRun MINI!

Elolvasom »
Programajánló

Téltől a nyárig: Rebelhorn Patrol motoros ruha tartósteszt

2020. augusztus 28., péntek

A Rebelhorn márka hazánkban ma még nem túl ismert. Túrázóknak szánt csúcsmodelljük, a Patrol motoros ruha pedig igen figyelemre méltó cucc!

Elolvasom »
Tartósteszt