Védd a hallásod!

Hallásvédelem
2010. június 26., szombat - eko

Észre sem vesszük, amint kedvenc szenvedélyünknek hódolva motorozás közben lassan tönkremegy a hallásunk. Pedig tehetünk ellene!

Hirdetés


Cimkék: , ,


Hozzászólások (24 hozzászólás)

zizi -

Már meg is rendeltem.


cbJani -

 karácsonyra megleptem magam, azóta használom főleg a túrákon. Mindenkinek ajánlom.   


Helmets on -
Sebesség Zajterhelés Idő a maradandó halláskárosodásig
100 km/h 94 dB

Hát én ezt nem hiszem el.

 

“A normál emberi beszéd 40-50 decibeles, ez számít normál zajnak. A kiabálás már zavaró hangereje körülbelül 80 decibel, egy légkalapácsé pedig, ami már zajártalommal jár, 120-130 decibel.”

 


nitrobi -

Munkaruha, védőfelszerelés boltban vettem egy párat 540 Ft -ért. Szerintem az is jó. (?) A gyártmánya 3M és egy kék műanyag dobozkában van  amit pl, ővre lehet csatolni.


eko -

Azzal az a baj, hogy minden frekvenciát szür.

Nem hallod a dudát, a mentöt, a melletted elhaladók zaját…


nitrobi -

A magas frekvenciákat jól hallom (mentő stb) de valóban tompa 


p.tom -

Nitrobi! Igen, az valószínüleg a sima lágyszivacsos füldugó. Az éppen az a kategória, ami minden zajt csillapít. Namármost, aki ezt nem szeretné, mert kockázatosnak tartja, annak megoldás ez a szűrős füldugó!

 

Eko! Mennyire áll ki a fülből? Csak oldalról látszik? Megnéztem a gyártó honlapját, s láttam, hogy széles skálán specializásódott világ ez. De így van jól.

 


p.tom -

Azt azért megnéztétek, hogy a BMW sportintegral nagyobb tempónál csendesebb? Ugyan nem top favorit, de ha nem elírás, akkor létezik olyan technika, amit lehetne alkalmazni, csak valszeg megint a gyártási költségek…


Macko -

Nekem pont az volt a bajom, hogy nagyon kilógott a jobb fülemből (úgy látszik, nem szimmetrikus a kettő). Onnan levételkor kisodorta a sisak.

A csomagban levő magyar nyelvű leírásban szerepel is, hogy akinek nem passzol tökéletesen, az a szilikonos külső dugót vághatja, faraghatja tetszés szerint. Le is vágtam egy kicsit a kiálló szárból, ez után sokkal jobb lett, már a helyén marad.


Macko -

Én használtam hosszú ideig Schuberthet. Az tudta ugyanazt, amit a mostani Nolanom és Uvexem ezzel a füldugóval: nem hallottam a szélzajt, de például a kipufogóm szép öblögető hangját azt igen. Szóval meg tudják ezt oldani a sisakokkal is, ha akarják.

Csak én most éppen olyan stádiumban vagyok, hogy inkább az 1150 grammos Uvex Carbon füldugóval…


eko -

A videón látszik, hogy mennyire áll ki a fülböl..

Én magamat meg nem látom, de nem érzek nyomást a sisakban még a hangszórós oldalon sem.–


Moto-Cat -

Már én is nézegettem, hogy venni kell ilyet! Tegnap voltunk sokat motorozni és a zaj által keltett nyomást még most is érzem a fülemen. Korábban meg úgy zúgott egy alkalommal a fülem, hogy komolyan megijedtem. Bár másnapra elmúlt.

Amióta láttam Mackó beszámolóját a motorkiállításon erről a fülesről, azóta halasztgatom, hogy veszek. Hát most már elég. Nem akarok megsüketülni.

Egyetértek a cikk utolsó mondatával. Hétfőn meg fogom rendelni!


p.tom -

Eko!

Te milyen vasat hajtasz?


eko -

Ilyet:

De már nincs rajta az a kis plexi.


versysfun -

Akinek nagy plexije van az inkább 25 liter benzint vegyen ne ezt, a turbulenciával által keltett idegbaj fejleszakítós hanggal nem sokat kezd . De a normál szélzaj ellen tök faja. Vagy a discoba járósat vegye, az jól tompítja a turbulens, mélyebb spektrumú hangokat. (ezt a srác ajánlotta akinél én is nézegettem a dugót) Személy szerint Seinnheisser fülest  használok, és néha viaszos füldugót,(gyógyszertári minőségi) de ezeket csak szigorúan vidéken. Főképpen zenét  hallgatok a sennheiserel, de van mikor offon van és csak a tompító hatást használom.A kiképzése teljesen ilyen a fülesnek mint a cikkben szereplő dugónak. És még mielőtt valaki megkérdezné, miért halgatsz motorozás közben zenét ? Mert te te állat vagy?Nos az vagyok, de!  Azért mert alapból a szélzajt a turbulenciát és a láncom érces játékának egyvelegét hallom csak. A kipufogóból áradó gyönyört viszont éppen, de 90 km/h fölött sehogy nem hallom. Versysnél alul van és minden okos” uniós előírásnak megfelelvén marha halk. Szóval így kedvenc eggyütesem karcolja a dobhártyámat és a turbulencia zaj is kicsukva. Budapesten belül meg nem igazán száguldozok, egyrészt nem merek, másrészt meg nem tudok.Úgyhogy BP-n semmit nem használok, itt nagy szükség van az összes Isten adta érzékszervemre a túléléshez… 🙂

Még valami, meg érne egy misét az olcsóbb 3.750 Ft-os munkavédelmi Alpine Worksafe is, nagyon jó decibel csillapítási értékei vannak. Nem biztos hogy egyből 9000 Ft-ot kell kiadni. mer ráírta egy fantasztikus marketinges tök, hogy MOTOSAFE.

 


Helmets on -

Hát nemtom nekem sose volt bajom a menetzajjal pedig se plexi se drága bukó nincs…90-120 között persze.:)


Macko -

Akinek nagy plexije van, az vegye le!

Szél lesz, zaj meg nem…


Moto-Cat -

Még tegnap. Nem vártam vele máig. Remélem, hamar hozzák.

Én is próbáltam zenét hallgatni motorozás közben, de elvonja a figyelmem. Illetve nekem is Sennheiser fülesem van. De ha azt bedugom a fülembe, plusz zene, plusz sisak, plusz motorozom, akkor az égvilágon semmit nem hallok. Az meg durva…


zizi -

Megjött (nem vagyok terhes) Uhhh

Na szóval profi a cucc, köszönöm hogy írtatok róla. Bár még csak futkároztam benne és berregtem, kipufogtam, meg a mentő hangját utánoztam (az asszony hívta is az igazit), de jó lesz ez.


Moto-Cat -

Az enyém meg holnap érkezik. Már nagyon várom. Azt hiszem, én is berregve próbálom majd ki, keresek szélzaj hangot a neten, aztán tesztelem.


versysfun -

Zizi, és nehezen nyelted le?Olyan kis bordás a cucc.

A mai napot én is neghezen nyeltem le.Szép fotót kaptam, meg csekket. 🙂

Pedig én is venni akartam ilyet. Bíróságra viszem a dolgot.Be fogom perelni a rendőrséget szándékos halláskárosodás okozása megalapozott bűntett gyanúja  miatt. És a teve utcai épület előtt fogok hangosan óbégatni, de nem szándékosan. Vagy bekenem a képemet pipamocsokkal vagy pókhálóval. A fotó árán vehettem volna 5 llyen füldugót és még mindig maradt volna 14.492 liter benzinre vagy 20.923 Liter bioetanolra pénzem. Most süketen szegényedek 🙂 A 8-as főúton nagyon vigyázz állásba menjetek. Sok a sündisznó.


zizi -

Vazze, le kellett volna nyelni? Én meg kúpként …….. (azt hittem a kipufogó hangcsillapítására kell) 🙂


Moto-Cat -

Megjött az enyiméjé is, bibibííí! Örülök neki, mert tényleg kellemetlen a fülemnek a szélzaj. És tényleg, egyre többször kérdezek vissza, ha szólnak hozzám.


Moto-Cat -

Végre tegnap sikerült egy nagy tesztnek alávetni nekem is ezt a füldugeszt. Nagyon jó. Szélzaj abszolut normális szint alatt! A kipuff hangja bár áthallatszott, de nem volt erős! Beszélgetni simán lehet vele még útközben is, felcsapott plexivel!

Köszi Eko az utolsó lökést, hogy végre vegyek egyet.


Előző bejegyzés

24 óra a keleti pokolban

2010. június 22., kedd
Túraverseny

Következő bejegyzés

A kézzel készült hagyomány

2010. június 29., kedd
Fokt Bőrdíszmű

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt