24 óra a keleti pokolban

Túraverseny
2010. június 22., kedd - markaszerviz

A BMW 24 órás túraversenye a legkeményebb hazai motoros erőpróbák egyike, amelyről idén egyik kedves olvasónk számol be.

Hirdetés


Cimkék: , , , , ,


Hozzászólások (7 hozzászólás)

csigaxx -

Tavaly két haveri csapattal voltunk az F650.hu-ról. 6 motorból 3 enduro, a többi 3 pedig egytől egyig felnisérült motor a verseny végére. Egyik csapatunk ki is esett emiatt, a másik folytatni tudta, de volt hogy egy farönkkel görbítették vissza az egyik motor felnijét (ne firtassuk, hogy ez jó vagy rossz, én nem tettem volna).

Nagyon profi szervezésben volt részünk, egy szóval sem tudom kritizálni a szervezőket, csak dícsérni. Ettől függyetlenül a most olvasottak alapján is azt gondolom, hogy kötelességük lenne a szervezőknek felhívni a figyelmet az útviszonyokra és hogy mindenki gondolja meg milyen motorral indul.


versysfun -

Gratula az eredményhez! Kemény.

Én Észak-Magyarországon nőttem föl a Mátra lábánál. Szajkózzák itt a Pesti haverok, hogy milyen rossz az út a fővárosban..Áhh, szoktam mondani, jó ez csak még nem jártak arra felénk.Sajnos tényleg nagyon rosszak az utak, anno a KLR600-as bírta a gyűrődést, de már a versyssel finomabban kell járnom ha hazautazok. A jó öreg Mátra útjai sem a legjobbak sajnos. Pár barátom volt slamasztikában SV 650-el és egyéb utakra készült géppel.  De mégis más ez a teljesítmény túra ahol számít az idő, nagy a kockázat a sebesség miatt. Néhol nem kátyúk vannak, hanem kráterek. A vas eltűnik benne ha nem vigyázol.

De lassú túrára mindenképpen ajánlom azoknak akik még nem jártak arra. A levegő a gyönyörű táj és a vendégszeretet kárpótolja az arra motorozót Jah és nem utolsó sorban, szépek a vidéki friss levegőt szippantó jányok is :))

Száguldani nem éri meg, mert higyjétek el nem kellett állatkertbe járnom, hogy rengeteg vadat lássak, volt elég az utakon.


feherbt -

Élvezettel olvastam a postot, ez tényleg kemény lehetett! Grat a kitartáshoz.


Moto-Cat -

Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz. Nem semmi teljesítmény. Én biztos nem vállalkoznék rá. Viszont tényleg jó ezekről olvasni. És a képek is jók, illetve megdöbbentőek… Az útvonalat bejelöltem a térképemen. Szerintem is érdemes ezt megcsinálni, mondjuk egy hosszú hétvégén, péntektől vasárnapig. Még nézelődni is lenne idő.

Versys, jó hír. Tegnap bent voltam a városban. Láttam három …….. motoron. Kezdenek előjönni. Ha minden jól megy, jövő héten én is csatlakozom!!!  yippppíííííííí


versysfun -

Végre valami jó hír Motobéby 🙂 Mindenhol csak benzin és egyéb áremeléstről hallani.Meg aztán a szabályokkal, kötelességekkel, muszálycselekvésekkel teli stresszes mindennapokról…Esőről, viharkárokról.Sajnos… De a csöcs mindig feldob, főleg ha sok van!Lehet, hogy csak engem, de az sem baj 🙂

(lásd:Orosz biztosítós reklám)

Örömmel hallom, hogy kész végre a motor!!! Az időjárás megvárt téged, gyanús vagy te nekem! :)Valakivel nagyon összejátszol.Na de ennek örömére ildomos lesz menni egy kört valamerre a nyáron!

Majd néha megelőzlek és a tükörből nézem ahogyan a igazi Magyar anyaföld természet okozta egyenetlenségei  futóművedet, kitartásodat, gépet s embert egyformán nem kímélve, a nyári napsugár tükröződő fényében fel s le ringatják női büszkeséged ékes oltárán előkelő helyet foglaló…………-et !!!

Miko indulunk?


Moto-Cat -

Mindig okozol újabb és újabb meglepetést poetikus vénád megnyilvánulásaival. Gyönyörűen fogalmaztál. Arany minden szavad. Néha meg Petőfi.

Mackó említett korábban valami  író-olvasó közös motorozást. Az sem lenne rossz. Majd akkor elmesélem, milyen durvaságok voltak a motorral.

Sajnos nem tudhattam előre, hogy ilyen sokáig fog tartani, érdemes lett volna ideiglenesen kivonatni a forgalomból, egy csomó pénzt spóroltam volna rajta, már tellett volna új kipu dobra.

Gondolod, hogy engem várt a jóidő? Nem hinném. Azért nekem is betett, mert pont emiatt nem tudtunk haladni és nem tudtam elkezdeni összerakni a gépet.

A lényeg, hogy végre én is tudok saját motorral túrázni, esetleg képekkel, beszámolókkal gazdagítani a leírások eddig sem kevés számát.

Na mentem.


markaszerviz -

Köszi szépen a grat-okat, de főként az utcai gépeknek és pilótáiknak szóljon, mert GS-sel és hasonló endurókkal nem volt kihívás, nekünk inkább sétamotorozás, márha valaki szeret 24 órát sétálni 🙂

Jövőre meg állítólag Dunántúl, szóval lehet tervezni, kik jönnétek, addig pedig irány a BikeMaraton, van egy olyan topik is itt a Road-on, de eddig nem sokan jelentkeztek 🙁


Előző bejegyzés

Csillag születik

2010. június 21., hétfő
Teszt: Honda PCX 125

Következő bejegyzés

Védd a hallásod!

2010. június 26., szombat
Hallásvédelem

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt