Motorozz a buszsávban! Januártól legális

KRESZ
2009. november 26., csütörtök - rnie

Januártól legális a buszsáv használata és előregurulás a piros lámpánál motorkerékpárral sajtóhírek szerint. A cikket folyamatosan frissítjük!

Hirdetés


Cimkék:


Hozzászólások (11 hozzászólás)

Moto-Cat -

Na végre valami jó hír is, csak igaz legyen. Jó, hogy felhívtátok a figyelmet a jobbra kanyarodó autókra. Tényleg elég bambák. Egy klubtársamat így csapták el a vadiújan felújított motorjával. De ha valaki jobbra akar kanyarodni, akkor arra az időre már ráhajthat a buszsávra. És el lehet indulni a ‘busz’ jelzésre, akkor is, ha nincs busz mögöttünk. Az a buszsávnak szól. És a taxisok is elindulnak, amikor az jelez.


nitrobi -

na végre! Erről beszéltünk nyuszó-muszó!

Ha jól értem akkor ez a smkp -ra nem vonatkozik

 

Figyelnünk kell egymásra, mindegy, hogy kettö vagy több kerekünk van!

 

Széles Utat!


vS -

 Halleluja!


versysfun -

Köszönjük Emese! Valóban hasznos módosítás.Ennek örülök!

Tudom sok kivetnivaló lesz azon amit írok, de a hungária körúton reggel ha tépek melóba, szinte nincs biztonságosabb a villamos sínnél.(Itt megjegyzem buszsáv az nincs, de ez érthető).Szóval tudom ehhez sosem fognak nyúlni, de amikor nem akadályoztatod a villamost akkor nagyon jól lehet haladni a sínek közt illetve kocsival tutira nem találkozol.De azért említésre méltó a csúszós sín vizes, de akár száraz időben is.Ez a fő veszély.Ugye mint tudjuk a kreszben párhuzamos közlekdésnél igen is van olyan szitu amikor a villlamos sínek közt haladunk.Tehát ennyi erővel ez is meggpondolandó lenne kétkerekűek számára, hogy olyan helyen moint a Hungária is, ahol nincs busz sáv és van villamos sáv, ott lehessen közlekedni.Természetesen megfelelő körültekintéssel villamost nem zavarva bla-bla.És még talán mindig kevesebb rizikó van benne mint pl: a piros lámpánál előre araszolni kocsik közt aztán hirtelen magát meggondoló autóstól fosni aki éppen imdex nélkül űgy dönt, hogy kijjeb dugja az orrát a kocsinak mert ő sávot vált.Vagy netán rosszabb.De ezzel már mindannyian találkoztunk azt hiszem.

Szóval a változásnak örülök nagyon, ezt csak úgy leírtam hátha valakinek van hasonló tapasztalata.Ha baromságot írtam nyugodtan üssetek meg.


Lombardo -

Végre végre végre!

Nem kell fél szemmel a rendőröket lesve közlekedni a buszsávban!


manko92 -

végre tényleg nem kell figyelni a tükröt hogy vilog e valami mögöttem

de persze ésszel mostmár elörre lehet hasítani

vííííííííííííííííííííííííííííííííí


Moto-Cat -

Köhömmm….. Én is nyomtam a Hungárián a sineken. Legelőször még jogsi nélkül… Tudom, ez nem szép, de most már mindegy.

Éccaka a legjobb motorozni. Nincs forgalom. Arena Plaza-Pomáz 17 perc… (És ebben benne volt a beöltözés a Plaza-nál, meg a motor betolása a garázsba otthon.) De ilyet többé nem csinálok, mert nem akarok 300.000-es csekket. 30.000-est sem. Meg semmilyet sem.



-

En par evvel ezelott Parizsban azon lepodtem meg, h a motorosok egy savon belul megelozhetik az autosokat. Nagyon ijeszto volt, de allitolag szabalyosan tehettek ezt, ha jol emlekszem talan csak a belso savban (mert ugye az elozes jobbrol tortent).


b.bence94 -

Nitrobi! Ez nem talált! “A kétkerekűek minden fajtája előre gurulhat a piros lámpánál, amennyiben elegendő hely áll rendelkezésükre.”  Ebbe nekem nagyonis beletartozik a smkp.


matthew -

Éljen, éljen!!!


Előző bejegyzés

Szenzáció vagy átverés – jön a Yamaha FZ8

2009. november 25., szerda
Pletyka

Következő bejegyzés

Nem indul magyar motoros a Dakaron 2010-ben

2009. november 26., csütörtök
Dakar

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt