CrossHelmet – mert okos bukósisakból igazából sosem elég

Technológia
2017. október 11., szerda - Zee

Volt már nem egy ilyen jellegű kezdeményezés, vegyes sikerrel. Nézzük, hogy mit kínálna a legújabb, CrossHelmet nevű okos bukósisak!

Hirdetés

A szokásost is tudja

Persze ma már mindenhez kötelező legalább egy applikáció is, így a CrossHelmethez is jár. Ezen keresztül lehet majd hívást indítani-fogadni, zenehangerőt állítani, vagy csoportos (telefon) beszélgetést kezdeményezni. Visszatérve a biztonságra, a tervezők erre is gondoltak: a bukósisak mindkét oldalán található egy-egy LED, ami főleg az esti, városi közlekedésnél jön különösen jól, ha az ember nem akarja, hogy elüssék. Ami a külsejét illeti, elég meredekre sikerült a dizájn. Bevallom, elsőre én is egy sci-fi űrsisaknak néztem, mintsem motorosnak. Külsejéből adódóan a klasszikus motorosoknak nem biztos, hogy a legjobb választás, de egy modern sportgépen vagy scrambleren könnyebb elképzelni.

A dizájnt viszont még szokni kell

Ha kedvetek támadna támogatni a projektet, a Kickstarter oldalán megtehetitek. Ott több kép és videó is rendelkezésre áll, plusz részletesebb infókat is olvashattok a cuccról.

Hirdetés


Cimkék: , , , , ,

Előző bejegyzés

A rendőr, aki simán pisztolyt fog az egykerekező motorosra

2017. október 10., kedd
Rendfenntartás

Következő bejegyzés

Októberfeszt és Bazi Nagy RMC Vásár Törökbálinton

2017. október 11., szerda
Programajánló

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés