A tökéletes túraruha? – Alpinestars Calama kabát teszt

Ruhateszt
2016. május 15., vasárnap - Macko

Az Alpinestars csúcs túraruhája a Calama, amelynek felső részét élesben is sikerült kipróbálni. Páratlan variálhatóság vizsgázik a gyakorlatban.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , ,


Hozzászólások (6 hozzászólás)

wazabby17 -
Mennyi az ára, nem találom a weblapjukat az alpinestars-nak.

Bálint -
Ezekkel a 2-3 rétegű kabátokkal szerintem az a baj, hogy ha elkap az eső, akkor pont szétázol mire előveszed, és beapplikálod a vízzáró réteget. Arról nem is beszélve, hogy ha a nadrág is ilyen, akkor alsógatyában állsz az út szélén, miközben zuhog az eső:-)). Én azt gondolom, hogy vagy egy olyan kabát a jó, ami Gore-Tex es és akkor minden mindegy, vagy a legegyszerűbb ami nem vízálló, de szellőzik és ha el kezd esni akkor előveszem az esőruhát, és felveszem rá. Az első az persze megfizethetetlenül drága, így marad a második.

Csecsebogyó -
Mackó! A nadrág milyen? Szellőzők hol vannak rajta? ( Kézben bemutathattad volna. ) Van női is?

Macko -
Bálint: a Gore-texbe is beleizzadsz idővel. Csoda nincs sajnos. A nyári esők ellen ehhez is esőruha kell, de ősztől tavaszig benne tudod tartani a bélést. Akkor alapból nem ázol át. Ennyi amit tud.

Macko -
Csecse: női nem tudom hogy van-e. A nadrágon csak kis szellőzőzseb van, mint a kabát ujján.

Bálint -
Mackó: Nekem, sajnos még nem volt tapasztalatom Gore-texel, de azt gondoltam, hogy az teljesen vízálló, és jól szellőzik, valamint a membrán miatt egyáltalán nem izzad bele az ember! De így már nem is olyan jó:-(( Akkor, azt gondolom, hogy talán az a megoldás a legjobb, amit már Te is teszteltél. Vagyis, szellős cucc megfelelő aláöltözővel, és esőruhával. http://onroad.hu/2014/07/31/oltozz-retegesen-egesz-eves-motoros-ruha-teszt/ Te mire jutottál? Köszi a választ! Bálint

Előző bejegyzés

Csiszoljuk tökélyre: Yamaha FJR 1300 AE teszt ‘2016

2016. május 04., szerda
Új motor teszt

Következő bejegyzés

BMW óriásrobogók átfésülve: C650GT és C650 Sport teszt

2016. május 17., kedd
Új motor teszt

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt