A tökéletes túraruha? – Alpinestars Calama kabát teszt

Ruhateszt
2016. május 15., vasárnap - Macko

Az Alpinestars csúcs túraruhája a Calama, amelynek felső részét élesben is sikerült kipróbálni. Páratlan variálhatóság vizsgázik a gyakorlatban.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , ,


Hozzászólások (6 hozzászólás)

wazabby17 -
Mennyi az ára, nem találom a weblapjukat az alpinestars-nak.

Bálint -
Ezekkel a 2-3 rétegű kabátokkal szerintem az a baj, hogy ha elkap az eső, akkor pont szétázol mire előveszed, és beapplikálod a vízzáró réteget. Arról nem is beszélve, hogy ha a nadrág is ilyen, akkor alsógatyában állsz az út szélén, miközben zuhog az eső:-)). Én azt gondolom, hogy vagy egy olyan kabát a jó, ami Gore-Tex es és akkor minden mindegy, vagy a legegyszerűbb ami nem vízálló, de szellőzik és ha el kezd esni akkor előveszem az esőruhát, és felveszem rá. Az első az persze megfizethetetlenül drága, így marad a második.

Csecsebogyó -
Mackó! A nadrág milyen? Szellőzők hol vannak rajta? ( Kézben bemutathattad volna. ) Van női is?

Macko -
Bálint: a Gore-texbe is beleizzadsz idővel. Csoda nincs sajnos. A nyári esők ellen ehhez is esőruha kell, de ősztől tavaszig benne tudod tartani a bélést. Akkor alapból nem ázol át. Ennyi amit tud.

Macko -
Csecse: női nem tudom hogy van-e. A nadrágon csak kis szellőzőzseb van, mint a kabát ujján.

Bálint -
Mackó: Nekem, sajnos még nem volt tapasztalatom Gore-texel, de azt gondoltam, hogy az teljesen vízálló, és jól szellőzik, valamint a membrán miatt egyáltalán nem izzad bele az ember! De így már nem is olyan jó:-(( Akkor, azt gondolom, hogy talán az a megoldás a legjobb, amit már Te is teszteltél. Vagyis, szellős cucc megfelelő aláöltözővel, és esőruhával. http://onroad.hu/2014/07/31/oltozz-retegesen-egesz-eves-motoros-ruha-teszt/ Te mire jutottál? Köszi a választ! Bálint

Előző bejegyzés

Csiszoljuk tökélyre: Yamaha FJR 1300 AE teszt ‘2016

2016. május 04., szerda
Új motor teszt

Következő bejegyzés

BMW óriásrobogók átfésülve: C650GT és C650 Sport teszt

2016. május 17., kedd
Új motor teszt

Ezeket olvastad már?

Összevont osztályok: Honda NC750X DCT (2021) teszt

2021. október 18., hétfő

Az egykor talán szebb napokat látott NC család 2021-re egy tagúra olvadt. Az NC750X egyesítené valamennyi korábbi előnyeit.

Elolvasom »
Új motor teszt

Kánikulától az őszig: jól szellőző és variálható W-TEC ruhák

2021. október 04., hétfő

Videónkat még a rekkenő hőségben rögzítettük - de ezek a W-TEC ruhák most, kora ősszel is remekül hordhatók robogón vagy motoron.

Elolvasom »
Kiegésztő teszt

Hat éves a Motorosbiztosítás, vagyis a Protektor

2021. augusztus 18., szerda

Az immáron hat éves motorosbiztosítás, a Protektor múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettünk. Rendhagyó módon, motorpróbálgatás közben.

Elolvasom »
Interjú

Európaiasodott villanyász: Niu MQi GT teszt

2021. augusztus 10., kedd

A Niu A1-es jogsival vezethető elektromos robogója megmutatja, milyen sokat fejlődött a márka két év alatt. Az MQi GT igazi felnőtt cucc lett!

Elolvasom »
Új motor teszt