A tökéletes túraruha? – Alpinestars Calama kabát teszt

Ruhateszt
2016. május 15., vasárnap - Macko

Az Alpinestars csúcs túraruhája a Calama, amelynek felső részét élesben is sikerült kipróbálni. Páratlan variálhatóság vizsgázik a gyakorlatban.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , ,


Hozzászólások (6 hozzászólás)

wazabby17 -
Mennyi az ára, nem találom a weblapjukat az alpinestars-nak.

Bálint -
Ezekkel a 2-3 rétegű kabátokkal szerintem az a baj, hogy ha elkap az eső, akkor pont szétázol mire előveszed, és beapplikálod a vízzáró réteget. Arról nem is beszélve, hogy ha a nadrág is ilyen, akkor alsógatyában állsz az út szélén, miközben zuhog az eső:-)). Én azt gondolom, hogy vagy egy olyan kabát a jó, ami Gore-Tex es és akkor minden mindegy, vagy a legegyszerűbb ami nem vízálló, de szellőzik és ha el kezd esni akkor előveszem az esőruhát, és felveszem rá. Az első az persze megfizethetetlenül drága, így marad a második.

Csecsebogyó -
Mackó! A nadrág milyen? Szellőzők hol vannak rajta? ( Kézben bemutathattad volna. ) Van női is?

Macko -
Bálint: a Gore-texbe is beleizzadsz idővel. Csoda nincs sajnos. A nyári esők ellen ehhez is esőruha kell, de ősztől tavaszig benne tudod tartani a bélést. Akkor alapból nem ázol át. Ennyi amit tud.

Macko -
Csecse: női nem tudom hogy van-e. A nadrágon csak kis szellőzőzseb van, mint a kabát ujján.

Bálint -
Mackó: Nekem, sajnos még nem volt tapasztalatom Gore-texel, de azt gondoltam, hogy az teljesen vízálló, és jól szellőzik, valamint a membrán miatt egyáltalán nem izzad bele az ember! De így már nem is olyan jó:-(( Akkor, azt gondolom, hogy talán az a megoldás a legjobb, amit már Te is teszteltél. Vagyis, szellős cucc megfelelő aláöltözővel, és esőruhával. http://onroad.hu/2014/07/31/oltozz-retegesen-egesz-eves-motoros-ruha-teszt/ Te mire jutottál? Köszi a választ! Bálint

Előző bejegyzés

Csiszoljuk tökélyre: Yamaha FJR 1300 AE teszt ‘2016

2016. május 04., szerda
Új motor teszt

Következő bejegyzés

BMW óriásrobogók átfésülve: C650GT és C650 Sport teszt

2016. május 17., kedd
Új motor teszt

Ezeket olvastad már?

Motorozási technikák, 30. rész: Héreg-Bajna felfestései

2020. augusztus 12., szerda

A híres Héreg-Bajna szakasz egyik íve megszolgálta a "halálkanyar" nevet. Most idehaza újszerű felfestésekkel igyekeznek segíteni a motorosokat.

Elolvasom »
Motorozási technikák

Motochargebar motoros töltő: tartósteszt tapasztalatok

2020. augusztus 09., vasárnap

Korábban bemutattunk egy új magyar terméket: a Motochargebar vezeték nélkül tölti és tartja a telefonodat. Jönnek hosszabb távú tapasztalatink!

Elolvasom »
Termékteszt

Kawasaki Versys 650 (2020) teszt: megállja még a helyét?

2020. augusztus 06., csütörtök

Meglehetősen hosszú ideje, hatodik éve van közel változatlanul piacon a Kawasaki közepes túraenduroja, a Versys 650. Vajon labdába rúghat még?

Elolvasom »
Új motor teszt

Alpinestars Tech-Air 5: a csúcs univerzális motoros légzsák

2020. augusztus 02., vasárnap

Bármilyen kabát alá felveheted, nem kell drótokkal bajlódni, és beépített kemény gerincvédője is van. Mindez megfizethető áron. Ez a Tech-Air 5!

Elolvasom »
Biztonság