Jutányos élményrögzítés: SJCam akciókamerákat teszteltünk

Kiegészítő teszt
2015. október 07., szerda - BigAdam

A WayteQ Europe által már idehaza is hivatalosan kaphatóak az SJCam akciókamerái. Kedvező árakkal csábítanak, de vajon mit tudnak? Most kiderül!

Hirdetés

Ezt olvastad már?

Motorozási technikák sorozat, 9. rész: a fékkezelés

Motorozási technikák

Cimkék: , , , , , , ,


Hozzászólások (12 hozzászólás)

tferi -
Érdekelne a téma meg jó a teszt, de 2 perc buborékoló hang után kénytelen voltam leállítani, mert rettenetes. Rendesen irritálja -az egyébként nem túl érzékeny- fülemet. 😉 Az SJ kamera veszi így a hangot?

hassan -
Nem tudom nektek milyen szemetek van, de a 4000+ jelentősen rosszabb képet ad mindegyiknél. Ezek közül szerintem a egyedül az 5000-es ami párba állítható a GoProval. Nem említettétek, de gyors mozgású felvételnél(mint a motorozás) fontos hogy az adott felbontáson tudja a kamera a 60fps-t legalább. Ha jól tudom ezt a 4000wifi kapásból nem teljesíti. Úgy emlékszem 720p-ben is csak képkocka duplázással éri el a 60fps-t. Az 5000-es árkategóriájában van egyébként a Sony AS20 ami szintén nagyon jó. Valamint picit többért a GoPro Hero+ is beszerezhető.

Lityó -
A képek alapján jól látom, hogy a GoPro mountokkal is kompatibilis az SJ? Amúgy nekem sima GoPro Hero-m van (Entry Level), a teszt alapján lehet cserélem egy SJ 4000-re, mert minőségben simán hozza, de a Hero-nál se LCD, se telefonos vezérelhetőség… Amúgy a Hero-nál sem túl penge a hang, motoron leginkább az 50 km/h fölött előjövő szélzaj az, amivel nem nagyon lehet mit kezdeni…

BigAdam -
Szia! Beleírtam, hogy kompatibilis. 🙂

Lityó -
😀 Bocs, valóban. Beismerem, felületes voltam. 😀

verpe -
Jó lett a teszt, köszi. Sj-vel a képrfrissítés a gond, nem tudja a 60fps-t, a 30 meg kevés a vízszintes mozgásokhoz. Próbálj meg motorosokat felvenni vele, ott látni fogod mi a gond.

Macko -
A videónk hangját a Youtube bazilikázta el a feltöltésnél. Amúgy természetesen nem az SJ-vel vettük a videót. Azóta újra feltöltöttük, most már jó. Elnézést.

Lityó -
Találtam yt-on egy összehasonlító videót az SJ4000 wifi és az én féle Hero HD-ról. Sajnos spanyolul van, de a lényeg simán átjön, és egy picit árnyalja a képet. Ami az SJ nagy hátránya, hogy jóval gyengébb az akksi, a lassított felvétel az nem az, mint a Heronál (hogy ténylegesen kétszer annyi képkockát rögzít), hanem valahogy csak a lejátszást lassítja, így a végeredmény nem lassított, hanem szaggatott mozgás lesz. Valamint a hangot monóban rögzíti, míg a Hero sztereóban. Viszont rossz fényviszonyok között jobban teljesít, cserélhető az akku, van kijelző, telefonról vezérelhető és olcsóbb. (Egy 10-essel, mert a Hero HD egyébként 42-43 ezer Ft.)

Macko -
Érdekes ez az akksi dolog, mert Pásztor Tomi (Instar Films, profi operatőr) adta kölcsön a felvételhez a GoPro-t. Ő 40 perces maximum üzemidőt mondott. Annyit meg a mi saját SJ4000-esünk is tud. Mi amúgy az egész tesztnél abszolút az amatőr kisfelhasználó szempontjait néztük, lévén hogy mi magunk is azok vagyunk. Motoron amúgy a hangrögzítésnek mi értelme? Úgyis a szélzaj jön be. Bár az SJ vízálló tokjában egész jól felveszi a tesztmotorok hangját.

Lityó -
Nekem most a szezonzáró túrán olyan 2 órát vett fel töltés nélkül fullHD-ban a belépő szintű GoPro. Amúgy valóban én is amatőr felhasználó vagyok, de nem csak motoron használom azért a kamerát, hanem pl. aqua parkban, vagy strandon, vagy akár síeléshez. Ott már érdekesebb a hangminőség. És ha már amatőrség, pont az árkategória miatt is érdekesebb az SJ-ket nem a csúcs, hanem a legalja GoProval összehasonlítani. Ez mondjuk értelem szerűen még vonzóbbá teszi őket. Minden esetre azért megmozdult a fantáziám az iromány miatt, mert ez a “wifisség” azért nagy előny. Ahogy utánanéztem, a SJ4000+ az, ami már igazán csábító választás 52 ezerért. Az már tud 2K-t 30fps-en, fullHD-t 60-on és 720-at 120-on. A lassítás is valódi lassítás. Tehát szerintem az egy igazán jó választás amatőr szinten, ha az ember nem a RedBull Team operatőre, vagy ilyesmi. 🙂

gaborgyula -
Teszt videók alapján az 5000+-nál van jobb, főleg motoros videókhoz, a giroszkopos, Sony szenzoros 5000X.

Macko -
gaborgyula: amint készen lesz az Africa Twin filmje, mind látni fogjuk, mennyivel jobb a 4000-nél. 🙂

Előző bejegyzés

Etalongyanús: BMW R1200RS teszt

2015. szeptember 30., szerda
Új motor teszt

Következő bejegyzés

Újragondolt aszfaltvasaló: Kawasaki Versys 1000 teszt

2015. október 11., vasárnap
Új motor teszt

Ezeket olvastad már?

Motorozási technikák sorozat, 9. rész: a fékkezelés

Visszatérünk az aszfaltra, de egyelőre semmilyen vészhelyzetről nincs szó. Mielőtt odaérne a sorozat, beszéljünk az általános fékkezelésről!

Elolvasom »
Motorozási technikák

Mennyit javít egy motoron a Wilbers progresszív első futómű?

2019. február 10., vasárnap

Saját motorom egy BMW F800GS. Ezzel derítjük ki, megéri-e beruházni egy Wilbers progresszív első rugóra. A véleménynél beszédesebb a videó.

Elolvasom »
Futómű tuning

A Kawasaki jóvoltából még jobb programmá válik a motoKvíz!

2019. február 08., péntek

Nem csupán a kedvezményezett jótékony szervezeteket támogatja a Kawasaki: belépésükkel a motoKvíz minden résztvevője csak nyerni fog!

Elolvasom »
Támogató

Új ítélet Gyulafirátót ügyében: egy hosszú harc vége és eleje

2019. február 05., kedd

Szörnyű baleset történt Gyulafirátót közelében, amelyet minden motoros ismer. Ma megszületett a jogerős ítélet, amely gondolkozásra készet.

Elolvasom »
Jog és jövő

Hirdetés