Hol vegyél motort?

Érdekes
2013. július 31., szerda - Macko

Amikor új motorról van szó, nem csupán egy adott országon belüli kereskedéseket érdemes összehasonlítani, hanem az országonkénti árakat is. Íme egy példa.

Hirdetés


Cimkék: , ,


Hozzászólások (3 hozzászólás)

Macko -

Kaptam egy emailt, amelyben kedves olvasónk, HK417 beavat a dániai helyzetbe minket. Mint kiderült, nem is olyan rossz…

“Tehát: Ha bármilyen járművet veszel Dániában úgy, hogy előre szólsz a kereskedőnek arról, hogy nem itt akarod forgalomba helyezni, akkor itt a talán a legolcsóbb a gép.
H a kiviszed a gépet az országból, nem csak az ÁFA-t kell leszámítani, hanem valami 180% adót is (főleg a “prémium” márkáknál).
Írik egy konkrét példát egy Mercedes E osztály alapverzióval–igaz, hogy autó, de ugyan ez a szitu’ a Harley-val is csak a motorok honlapjain nincs kirészletezve, hogy miből jön össze az ár! Szerintem a Mergánál is azért van így mert nagyon sok külföldi vesz itt autót. Tehát: E 220CDI kéziváltó, sedan! Dánia adók nélküli ár:212.005Dkk, ami 8.517.536Huf-tehát ha idejössz megvenni ennyiért megkapod egy ideiglenes rendszámmal és 24 órád van, hogy elvidd az országból! (Amúgy én itt fizetnék érte több mint 657.400Dkk-t) Ugyanez otthon “kisker” áron:11.631.510Huf Tehát azért itt beugrott egy bő 3milliós külömbség Dánia javára! Biztos nem véletlen, hogy egy csomó erdélyi ismerősöm, akik csak vendégmunkások voltak itt, hazatérés előtt itt vettek uj atókat–jellemzően Skoda, VW tipusokat–és vitték romániába forgalomba helyezni! Nem számolgatom ki,de ha így nézed a motort akkor neked nem 209.900Dkk-val kell számolnod, hanem olyan 70000Dkk, ami ugye már nem olyan rossz (2.815.000Huf).
Üdvözlettel: HK417″

A levélben valószínűsített nettó 70’000.- koronát beírtam a táblázatba, amelynek így a hazai fizetendő végösszege tok-vonó 3,8 millió forint körül állna meg. (A 70’000.- koronából már nem lett levonva a kinti ÁFA, viszont az összes hazai terhet rászámoltam.) Ezzel Dánia Olaszország elé kerülne a fenti táblázatban. 


XYZ -
Most akkor azt számoljátok ki,hogy az adott ország átlagmelósa hány havi fizetéséből tudja megvenni az említett HD-t.Mert így kerek a történet. Gyanítom a lista vége felé leszúnk.

Macko -

Ebbe ne menjünk bele, nem járunk jól. 🙁


Előző bejegyzés

Új sportmotorok a Yamahától

2013. július 29., hétfő
Újdonság

Következő bejegyzés

Kubikos akarok lenni!

2013. július 31., szerda
Videó

Ezeket olvastad már?

Boltmustra: szétnéztünk a budapesti Motocity üzletben

2020. július 09., csütörtök

A Büse, Oxford, Shad, Falco és Vemar márkákat importáló Motocity Budapesten is nyitott egy üzletet. Beugrottunk az Üllői út 555-be szétnézni.

Elolvasom »
Boltmustra

BMW F 900 XR teszt: egy közel tökéletes túramotor

2020. július 02., csütörtök

A BMW a "kalandmotor" kategóriába sorolja F 900 XR nevű újdonságát. Ez azonban tévedés, mert egy parádés középkategóriás túragépről van szó.

Elolvasom »
Új motor teszt

Mielőtt külföldi túrára indulsz: Utasbiztosítás Bérlet

2020. június 25., csütörtök

Havi 2000.- forintért cserébe annak tudatában indulhatsz el külföldi motoros túrára, hogy helyetted fizet az utasbiztosítás, ha baj ér.

Elolvasom »
Biztonság

Teszteltük a pályázatnyertes NIU elektromos robogókat

2020. június 11., csütörtök

Közös videóban mutatjuk be a NIU UQi GT Pro és NIU MQi+ Sport modelleket, amelyek egyaránt megfelelnek a magyar állami pályázat feltételeinek.

Elolvasom »
A legolcsóbb közlekedés