Különleges motorok: Rokon

Ritka
2013. március 23., szombat - Macko

Rövid sorozatunkban a teljesség igénye nélkül szeretnénk bemutatni néhány olyan motort, amely technikája révén különleges, ám soha nem lett sikeres. Ötödik a Rokon.

Hirdetés


Cimkék: , , ,


Hozzászólások (8 hozzászólás)

Helmets on -

 Szegény elég nyomi gyenge és esetlen:)

A széles rgózatlan kerek miatt csak puha sáros terepen jó…az a láncos meghajtás egyszerű és logikus, ha rugózna a villa csak láncfeszítő kéne rá.

Viszot difi itt sincs, gyanítom, így ha elfordul az első kerék, már megint ott tartunk hogy feszül az egész…a cross kategóriában is ez volt az egyik probléma az összekerekes gépekkel hogy nehéz volt kanyarofni vele pont emiatt…


MGP -

Érdekes hogy egy különleges tulajdonságát nem hangsúlyozzák pedig van videó róla, hogy a ballonos kerekeknek és a zárt felninek köszönhetően úszik a vizen ha nem hagyják eldölni, azaz a tulaj még tud mellette menni egy mélyebb részen.

 


toncsi64 -

Ezekről a kétkerékhajtású gépekről gondolkozva felmerült bennem egy kérdés. Miért nem próbálkoznak az autóknál már kiforrott hybrid technológiával ? Gondolok itt arra, hogy hátul hagyományos hajtás, elöl meg elektromos (mint pl. az E-bike-oknál) amihez a szuflát megtermeli a motor.  

Persze lehet, hogy van ilyen csak én vagyok tájékozatlan…


Macko -

Ezen azért csodálkozom, mert azért csak mázsa körüli a súly. Megtartaná azt a víz felszínén két ekkora felület? Valahogy csak akkor tartanám elképzelhetőnek, ha valamilyen levegőnél könnyebb gázzal tültenék meg a gumikat.

Belinkelsz egy ilyen videót?


Macko -

Akkor már én mind a két kereket egy jó agymotorral hajtanám. 🙂

Szerintem is nagyon hatékony lehetne, elég lenne egy 150-200 köbcentis benzinmotor – kizárólag áramfejlesztésre. Kár, hogy abban a pillanatban, ahogy kerül bele egy akkumulátor, nehéz lesz a jármű.


toncsi64 -

Azért az elektromos bringáknál egész jól megoldották és nyílván a súly sem olyan horror hiszen ott még jobban számit. Nyílván nem folyamatos használatra csak amikor beüt a krach 🙂

Nna, majd jól levédetem az ötletet… :DDD


Helmets on -

“Miért nem próbálkoznak az autóknál már kiforrott hybrid technológiával ? ”

Mert nehéz. Volt ilyen azthiszem már…

A kerékagymotor növeli a rugozatlan tömeget ami meg terepen (ahová összkerék egyáltalán kellhet..) ugye nem jó…bármilyen akkuról nem is beszélve.

 

 


ztaki -
Szerintem a hátsó lengéscsillapítás megoldható lenne – miért nem alkalmazzák? Előre meg tegyenek egy kicsit nagyobb kereket és sokkal kisebb kerék nyomással, mert így kb. semmit sem csillapít. 😉

Előző bejegyzés

Az élet nem áll meg: kémfotókon a vízhűtéses R1200RT

2013. március 23., szombat
Újdonság

Következő bejegyzés

Vagány talján

2013. március 25., hétfő
Újdonság

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt