Amikor az alkohol és a motor összeillenek

Csecsebecse
2012. július 16., hétfő - Macko

Borbarát motorosok számára készült ez a nagyszerű asztaldísz. Nagyobb baráti körrel rendelkező bájkereknek kimondottan ajánlható!

Hirdetés


Cimkék: , ,


Hozzászólások (13 hozzászólás)

eko -

“mi van ha bukok egy olyan géppel,mint mondjuk egy BMWR1200R?”

Elkopik a szelepfedél. Vagy jobb esetben a szelepfedél védö.

Lehet rá újat venni, de legalább az idomot nem kell fényezni..  🙂


Macko -

Köszi a visszajelzést!

Tényleg nagyon örülök, hogy ilyen hatást vált ki a munkánk. Amúgy jó úton jársz: minél több motort próbálsz ki, annál kerekebb világnézeted lesz. Aztán egyszer hátha kollégák leszünk! 🙂


hk417 -

Kollégák biztos nem leszünk–dokmunkas.blog.hu–nincsenek ilyen ambícióim,de ha lennének is,már túlkoros vagyok az ujrakezdéshez—csak szeretem a motorokat,szeretek motorozni.


plzltn -

http://dokkmunkas.blog.hu/

mélyre hajoltam…


hk417 -

Ne terjesszétek,hogy ekkora állat bírok lenni!!! A saját blogom “nevét” se tudom leírni–ember!!! ez már az öregkori elhülyülés lehet!(mondott valami hasonlót az asszony is múltkor,…)

Amúgy köszi,hogy vetted a fáradtságot a javításhoz!

Örülök,ha tetszik,bár sajnos “egyéb” okok miatt nem írom már jó ideje és lehet,hogy ez így is marad.


plzltn -

…a diesel motort építő ember sorozata is–vele mi van?

Jelentem, élek, és a motor is formálódik. Sőt!!! A csendet tekintsük egy olvasói böjtnek, ami után -remélhetőleg- nagy durranás következik. Mikor? Hát…nem kell már sokat aludni!  Addig is: http://www.dieselbike.blog.hu 


hk417 -

Reméltem is,hogy lesz folytatás!

Mint ottani kommentemben is írtam az miatt a cikksorozat miatt “szoktam ide” és lettem regisztrált tag.


Macko -

 A “hűbammeg” óta én sem mentem a motorral, de Zoli lassan teljesen elkészül vele. Úgyhogy tényleg hamarosan következik a Dairal nagy tesztje, amit baromira várok én is!


plzltn -

 Köszönöm,  akkor is jól esett… 

Fel is merült bennem, már korábban is, érdemes lehet majd még (ha esetleg építenék valamit) online tenni azt? Akár kevesebb részben, nagyobb átfogással, de mondjuk előre megtárgyalni az egyes megteendő lépéseket.

A te válaszodat borítékolnám, inkább kérdés ez a többiek felé. Bár az akkori szavazás részben erre is adott némi választ…

 

Persze az nem hírportál jelleget feltételez, hanem közösség szervezőit.


hk417 -

Mint már írtam,nem vagyok műszaki ember és engem,mint tipikus “végfelhasználót” nagyon le tudott kötni a motor születése a felmerülő problémák és azok “leküzdése”. Jó volt na. Meg biztos jó lesz a következő is!

Mackó!

Jó pár motort azért próbáltam és próbálok ki–bár idén biztos nem akarok váltani–mert érdekelnek a tesztjeid után.(holnap 10-re megyek az er6n próbavezetésre) A “teszteléseimhez” való hozzáállásom,a szempontjaim,véleményalkotásom nagyon megváltozott mióta a ti tesztjeiteket olvasom(még L.Ádám dolgait szeretm a Sport Motor-rol). Úgy értem,hogy az itt “tanult” szempontok alapján próbálom értékelni a tapasztalt dolgokat egy géppel kapcsolatban,figyelembe véve a saját igényeimet és “motorozni tudásomat”—sok esetben értékelődik át a kezdeti lelkesedés!

Ugyhogy köszi!


hk417 -

Most nem bunkóságból—de minek szavaztattátok meg az olvasótábort?

72%–Motortesztek! Amúgy is abban vagytok a legjobbak,


Macko -

Még a héten lesz motorteszt is, lehet hogy kettő is.

Sőt, jövő héten is. 🙂

Közben azonban mindenképpen kell gondolni arra a 9 százalékra is, aki színes kishírekre kíváncsi. 🙂


hk417 -

OK! Csak “szivóztam” cseppet!

Mint mostanra már rendszeres és lelkes olvasótok,talán javasolhatnák pár témát,ami esetleg nem csak engem érdekelne–arra az esetre,ha éppen nincs uj gép teszt.

Mi van például a Romet témával? Volt az a rövid kis teszt a gépről,azóta sem hallani róla,pedig lehet,hogy sok embernek tetszene a gép!

Nagyon jó volt a diesel motort építő ember sorozata is–vele mi van?

Volt vagy tíz éve(nem tudom pontosan) valami magyar ötvenes kismotor gyár “kezdemény”–már a nevére sem emlékszem,de akkoriban mindenki azt írta,hogy nem is rossz a gép. Aztán mélységes csend!

Vagy például egy olyasmi–lehet,hogy hülyeségnek hangzik–,hogy mi van ha bukok egy olyan géppel,mint mondjuk egy BMWR1200R? Mi történik a hengereivel,mennyit bír a boxer ilyenkor,hogy lehet megvédeni,……?

Meg még lehetne sororolni!

Ne érts félre nem “belepofázni” szeretnék,mert,hogy Balogh Tiby örökbecsü szavaival éljek,”amúgy minden fasza”,csak ezek a dolgok úgy érdekelnének és hát kitől kérdezzem,ha nem a szakembertől!


Előző bejegyzés

Indiai partnert keres a BMW?

2012. július 12., csütörtök
Üzlet

Következő bejegyzés

Japán beszállítóval dolgoztat a BMW

2012. július 18., szerda
Ruházat

Ezeket olvastad már?

Brixton Crossfire 125 és Malaguti Drakon 125 páros teszt

2023. május 22., hétfő

A KSR csoport teljesen ugyanarra a műszaki alapra két teljesen más jellegű 125-ös motort dobott piacra. Lássuk, milyenek lettek!

Elolvasom »
Új motor teszt

Látogatás a MOTOZEM pozsonyi motoros áruházában

2023. május 12., péntek

Elképesztő árubőség és magas szakértelemmel összeválogatott termékek hada jellemzi a cseh tulajdonú MOTOZEM áruházat.

Elolvasom »
Üzletbemutató

A brit Nemzeti Motorkerékpár Múzeum gyöngyszemei I.

2023. április 27., csütörtök

Az angol motorkerékpár gyártás 140 éves története egy helyen. Beszámolónk a brit Nemzeti Motokerékpár Múzeum érdekességeiről sok fotóval.

Elolvasom »
Motormúzeum

Brixton Cromwell 1200 teszt: Az igazi, klasszikus nagyvas

2023. április 03., hétfő

Az alig néhány éve létező márka 2023-ra olyan parádésan sikerült klasszikussal rukkolt ki, hogy az hihetetlen. Ő a Cromwell 1200.

Elolvasom »
Új motor teszt