Maraton életre-halálra

Bike Maraton
2010. július 29., csütörtök - Macko

Már a verseny közben kitaláltam, hogy ez lesz a beszámolóm címe. Azután éjjel jött az őz, és a frappáns cím hirtelen szó szerint értelmezhetővé vált...

Hirdetés


Cimkék: , , , , , ,


Hozzászólások (10 hozzászólás)

Cápi -

Kiesésünk ellenére már ott eldöntöttük, hogy jövőre is indulunk ! Profi volt a szervezés, és az időjárás ellenére is nagyon élveztük, mig a sutyuki bírta. Talán addigra Mauró is vesz egy rendes motort.


gcs -

Nekem az egyik legfőbb bajom a vadsípokkal kapcsolatban az, hogy könnyen eltömődik bogarakkal. Márpedig ha nem megy át rajta a levegő, akkor ugye nem sípol

Tapasztalataim szerintm a reflektorra pedig csak bámulnak bambán, az sem készteti az őzeket gyors menekülésre. Most én is elektromos vadriasztót keresek a motorra, bér túl sok bizadalmam abban sincs.

Ha valakinek van jól bevált vadrisztó eszköze, én is szívesen kipróbálnám.

 

 


gsmisi -

Talán minden idők legjobb 24 órás versenye volt. Az utolsó 10 másodpercet leszámítva élveztem minden pillanatát…aztán akkor, ott valami megszakadt bennem és sajnos hű táltosomban is. A Motor vitte a fizikai sérülést enyém maradt a lelki rész. (Igen szerencsés leosztás.)  Az előbbit Kelemenék, az utóbbit jómagam próbálom összerakni. Remélem augusztus közepére újra velem lehet, gurulunk egy-kettőt aztán ha beforrni látszanak a sebek akkor tovább…


zephyr750 -

 Nekem az első ilyen versenyem volt és függő is lettem. Le a kalappal a szervezők előtt.

Magam erdős részen lakom, a vadveszély nem ismeretlen. Így inkább nem is említettem a csapattársaimnak az éjszakai szakasz során.  Viszont fogalmam sincs, milyen lehet  az a 12 voltos vadrisztó. Keresgéltem a neten, vannak érdekes dolgok, de jó lenne tudni, mire gondolt a Szerző!

Szerző! Infót kérünk!

 

Péter


Macko -

Zephyr, a szerző egyelőre nem tud infót adni, mert ő is csak tájékozódik.

De amikor dűlőre jutunk a kérdést illetően, biztosan beszámolunk róla!


versysfun -

Sziasztok, vadsíp ügyben annyit, hogy hozzáértők szerint 120-130 km/h-nál működik hatékonyan. Ami nem igazán jó hír, és nem is írják rá a csomagolásra. Elektromos vadriasztót itt lehet kapni: http://www.conrad.hu/conrad.php


Macko -

Versys, ezzel a fajta elektromos cuccal is az a baj, hogy “robbanásszerű hangot ad ki”, azaz nem folyamatos a hatása. Ez pedig a mozgó járművön való alkalmazhatóságát szerintem erősen korlátozza. Olyat kellene találni, ami folyamatos hangot bocsájt ki.

Viszont ha a sima vadsíp 120-130-nál hatékonyabb, akkor lehet hogy megvan a megoldás?


TeeJay -

I #43…


markaszerviz -

Legalábbis egy cimborám szernt, aki már 3x verette totálkárosra autóit az Őrség vadregényes tájain 2. és 3. alkalommal 2 pár, azaz 4db vadsíp kíséretében komoly tempónál. Nos ha őt kérdezitek, biztosan lebeszél róla 🙁 amúgy engem a multkori “mivel ütközünk legvalószínűbben” cikk nyugtatott meg az a 0.2 %. És ha nem hiszem el, hogy elüthetetem, lehet nem is fogom, mint a fáma is mondja ki miben hisz, abban üdvözül. Ráadásul marha rosszúl látok és sosem veszem észre a vadat, mikor az útra téved, csak mikor már épp elurik előlem, akkor meg már meg sem szoktam ilyedni. Örségben tényleg sok a patás…

A maraton pedig nekem is életem egyik legjobb 24-ese volt és remélem lesz is még sokszor….


Macko -

Én 2006 óta megyek vadsíppal, sok éjszakai motorozás volt, és eddig nem volt gondom. Most lett. Mondjuk nem is én mentem elöl, hanem Misi. Az meg tény, hogy én nem félek a vadaktól, ő meg nagyon.

Lehet, hogy igazad van, Márk!

Nem is a 12 voltos riasztón kell vergődni, hanem nekem menni elöl? Ehhez most is csak egy olyan bukó kellett volna, amivel látok esőben valamicskét…


Előző bejegyzés

Az amerikai álom

2010. július 23., péntek
Teszt: Honda GL1800 Gold Wing

Következő bejegyzés

Farmerben is lehet biztonságosan motorozni!

2010. augusztus 03., kedd
Bering Elroy és Lady Elroy

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt