Zökkenőmentes indulás a Motullal

Motul
2010. május 21., péntek - dani

Ha hinni lehet az időjósoknak, ezzel az esőzéssel tényleg kifújt a rossz idő, már semmilyen ürüggyel nem hagyhatjuk motorunkat téli álmában szunnyadni. Lássuk mi módon tehetjük könnyebbé életünket az üzembehelyzéskor, illetve az egész szezon alatt.

Hirdetés


Cimkék: , ,


Hozzászólások (9 hozzászólás)

versysfun -

Sokan dícsérik a MOTUL cuccokat.

Sajnos a  mai világban ha bemegyek egy boltba és ott “XYZ” olaj van akkor tuti az a legmenőbb olaj…Pont lesz@rja milyen lesz az olaj a motoromba, csak túladjon rajta 20% árréssel. :))

Én is le szeretném cserélni az olajat mostanában Motulra, egy hónapja szemezek az  5100 és 7100 között, de hátha olvassa mélyen tisztelt EKO soraimat és előadja, (add elő, ha mást nem a lopott biciklit) hogy Versys-be melyik lesz a megfelelő. Kicsit borsos az ára, de ha káposzta legyen büdös, csuhajjja!!

Elég e a 5100 vagy sem?..Vagy 7100 mindenképp? Most jelenleg castrol evo “fos” van benne, nem vagyok kibékülve vele. Nem pörgetem a motort mint a barom, laza túratempóban járok vele.Bár nagyon ritkán megkínálom némi merev könyék laza csukló mozdulattal a gázkart. Ilyenkor a 8000/min fordulattól egészen a hiperkvantumfocktérrerprezentáció ugrásig minden előfordulhat. (Természetesen utóbbit csak is a német földön elterülő auto-bahn-on hajtom végre, mivel itthon kizárólag 50- 90-130 km/h val közlekedem.)

A másik dilemmám az üzemenyag adalék, ahány ház annyi házmester..Beszélgettem már pár szerelővel, egyik tábor lebeszél ezekről, másik kifejezetten ajánlja. Én meg döntsem el. :))) Eko? :))

Mostanában említette egyik cimbim a Spuri nevű cuccot, oktán növelő és tisztitó hatású az is. Csak még nem mertem belerakni ezeket a un. “csodaszereket”  Ezen a földön csodák nincsenek, annál több illúzió.

A motul  láncspray-hoz volt szerencsém tényleg jó, csendesebben futott a lánc, bár a dzsuva az ragadt rendesen, de sűrű tisztítás/fújással nagyon jól viselkedett.

Háát, két évente és sosem cseréltem még fékolajat stb…

Lehet időszerű lenne..


bundas113 -

a spurit használtam az autómban, nem volt rossz, kicsit kevesebbet fogyasztott tőle, kb annyit spóroltam vele, mint amennyibe kerül. Elvileg tisztíccsaja injektort, meg a motort általában, úgyhogy rosszat nem tesz, de majd megcáfolnak a nálam hozzábbértők.


eko -

Jajj nekem!

Hát ki vagyok én? A bölcsek kövének hordozója?

Örökérvényü igazságnak nem én vagyok a tudója!

 

“Én is le szeretném cserélni az olajat mostanában Motulra, egy hónapja szemezek az  5100 és 7100 között, de hátha olvassa mélyen tisztelt EKO soraimat és előadja, (add elő, ha mást nem a lopott biciklit) hogy Versys-be melyik lesz a megfelelő. Kicsit borsos az ára, de ha káposzta legyen büdös, csuhajjja!!
Elég e a 5100 vagy sem?..Vagy 7100 mindenképp?

Nem pörgetem a motort mint a barom, laza túratempóban járok vele.Bár nagyon ritkán megkínálom némi merev könyék laza csukló mozdulattal a gázkart. Ilyenkor a 8000/min fordulattól egészen a hiperkvantumfocktérrerprezentáció ugrásig minden előfordulhat. ..”

 

Megvallom böcsülettel, nem vagyok mai fogantatású gyerek, 

de még sosem fogtam a kezeim között versys gépkönyvet.

Ezen okból nem is tudom, mi rejtözik el benne.

Ha megnézed láthatod mi lett belevezetve. 

Láthatod, milyen ajánlás lészen ott vala,  

hiszen a kellö teljesitményszintet beirták oda.

Minekutána már csak össze kell vetni a piros kabátos kufár portékájával, nagy hasonlatosságot keresve az általad ápolt motor leirásával.

 

“ A másik dilemmám az üzemenyag adalék, ahány ház annyi házmester..Beszélgettem már pár szerelővel, egyik tábor lebeszél ezekről, másik kifejezetten ajánlja. Én meg döntsem el. :))) Eko? :))
Mostanában említette egyik cimbim a Spuri nevű cuccot, oktán növelő és tisztitó hatású az is. Csak még nem mertem belerakni ezeket a un. “csodaszereket”  Ezen a földön csodák nincsenek, annál több illúzió.”

 

Nehéz dolgot kérdeztél tölem mostan, 

gondolkodok is rajta erösen, hosszan.

Mert egy részröl ott van ugye a trutyi,

amitöl mondanom se kell, jobb megszabadulni!

Ezért azt mondanám, az kell bele biza!

De mi van, ha nincs is ottan galiba?

Ezért hangozzék el egy olyan felvetés is itten,

hogy a gépedbe biza trutyi nincsen!

Na, akkor minek az oda, kérdem én vala,

kidobott pénznek akkor vajon mihaszna?

 


“Háát, két évente és sosem cseréltem még fékolajat stb…
Lehet időszerű lenne..”

 

Elhanyagolni biza ilyet nem szabad,

ha jö a kanyar, nehogy az árokban találd magad!

Javaslom cseréld le otthon inkább izibe ingyen,

mintsem egy fehér autó sietve ne haza vigyen!


versysfun -

ÓÓ nagy EKÓ, mindentudó!

:DD Ez nagyon tetszik, mekkora rímeket fakasztottál a technika rügyeiből!:DDDDDD Szétröhögtem magam!!

NA utánanéztem jó lesz az óccsób 5100-as MOTUL is.

Nostredamus egyenes ági leszármazotja lehetsz… :))))))

 


indián -

Csak lesek , hogy mi a búbánatot tudtok itt ennyit összehadobálni egy k….ott olajról ! :-)))


eko -

Van akit ez érdekel, és van akit meg az, hogy

hogyan lehet kivenni a vizbül a zoxigént!


indián -

Nekem egész egyszerű a véleményem az olajokról ! Minden járműnek megadják , hogy mely specifikációjú , és viszkozitású stb… olaj kell bele ! Na ezt kell használni az adott gépbe ! Se jobbat se nem rosszabbat !!! Viszont azzal már sokan tettek kárt a motorjukban , mert” a legjobb olaj kell a gépnek” címszó alatt megveszik a legdrágább full-synt olajat , aztán jól meg is égetik a kuplungot , hogy az egyéb gondokról már ne is szóljak !

HA viszont XY nevű belevaló olajjal kezdek el járni a motorommal , vagy épp az autómmal , akkor az én járművemben élete végéig ugyanaz a FAJTA olaj marad !, és nem  cserélem le egy cikk , vagy egyéb más vélemény miatt YZ-re !


eko -

Ez is egy vélemény.  És azt kell mondanom, hogy semmi kifogásolni valót sem találok benne.

Mint ahogy abban sem, ha valaki szerene márkát váltani. Miért ne tehetné meg, ha talál olyan olajat egy más forgalmazónál, amely ugyan úgy teljesíti az elöirásokat?


versysfun -

Konícsíváá!

Nem a cikk befojásolt, mint lentebb említettem már váltani akarok és egy ideje szemezek a motul-al. Egy autószerelő/ tunningos barátom javasolta.

És full igaz amit írtatok, nem a legdrágábbat szeretném én sem, a félszintetikus  megfelel a gyári követelményeknek.

További kellemes napot mindenkienk!


Előző bejegyzés

Közúti bivaly esőmentes utakra

2010. május 18., kedd
Teszt: Honda VFR1200F

Következő bejegyzés

Nyerjetek tőlünk egy BMW-t!

2010. május 26., szerda
Játék

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt