Különleges versenymotor

Retró
2009. december 22., kedd - Macko

A világ egyik legjobb krosszmotorjából csodaszép, múltidéző cafe racert építeni? Minden lehetséges!

Hirdetés


Cimkék:


Hozzászólások (4 hozzászólás)

BananaJoe -

Nem újdonság hogy versenykrossz blokk köré más stílusú gépet építenek.

A Beon Automotive nevű spanyol cég olyan szetteket kínál krosszgépekhez, amivel supersport motorokat lehet építeni belőlük. Akit érdekel, az keressen rá guggliban hogy 450 GP.


Moto-Cat -

Minden elismerésem az építőnek. Átolvasgattam már olyan magyar fórumokat, ahol arról beszélnek, ki milyen café racer-t épít éppen, miből, hogyan. Képek is vannak. Izgalmas dolog a motorépítés. Ha lenne miből, én is nekiállnék.

Még, még több ilyen café racer-es cikket!!!

Köszi, hogy írtok róluk.


kna -

Csatlakozom BananaJoe-hoz! Nem újkeletü a dolog, sőt amerikában versenysorozat is van a gépeknek, supermono a nevük! Egyébként ez kifejezetten szép darab! Ott teljesen be vannak idomozva, úgy néznek ki mint a GP gépek, nagyrészük ott is krosszmodellekből készül. Nemértem mit kell ezen ennyire csodálkozni:) Megfejtem neked az örök rejtélyt! Én krosszozom, egy 125ös rm-em van 2002es. Nagyjából azért képben vagyok … az a helyzet, hogy szériagyártásban csak a krosszgépek kínálnak kihegyezett blokkokat viszonylag kis köbcentiben. Szóval aki kisköbcentis versenymotort akar készíteni annak nagyonis ideális alap egy krosszgép, vagyis blokk. A BananaJoe által említett kitben például, nincs váz, azt érintetlenül hagyják, lényegében csak a futómü és az idomok vannak benne!


BananaJoe -

Csak azt nem értem hogy hogyan érnek el vele nagyobb sebességet, csak mert a krossz gépek nem a végsebességről szólnak. Áttételezés, vagy a váltóba is belenyúlnak?


Előző bejegyzés

Öreg motoros nem vén motoros

2009. december 22., kedd
Videó

Következő bejegyzés

Közlekedés-biztonság a 60-as évekből

2009. december 23., szerda
Biztonság

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt