A Bajaj a csúcsra tör

Üzlet
2009. december 14., hétfő - TeeJay

Nevetséges, vagy komolyan kell venni? A Bajaj a világ legnagyobb motorgyártója szeretne lenni. Ennek érdekében még robogó-gyártásukat is feláldozzák.

Hirdetés


Cimkék:


Hozzászólások (7 hozzászólás)

vadasz -

Valaki rohadt messzire a jövőbe lát:D

 

…honda és a japánok úgy álltalában majd felezték a termelésüket, ezek a kínai/koreai/indiai izék meg dupláznak évente… akkor hogy is vannak ezek az évtizedek?

 

😛


Macko -

TeeJay óvatosan becsült…

Ahogy alakulnak a dolgok, könnyen lehet ebből akár néhány év is.

Személy szerint én egyedül azt nem bánnám, ha nálunk is terjedni kezdenének a kisebb lökettérfogatú motorkerékpárok, mint mindennapi közlekedési eszközök. Az jó lenne.

Ha lenne rá pénzem, agglomerációs rohangászónak én is szívesen felülnék valamilyen 250-es motorra. Majd egyszer…


vadasz -

Nálam is csak pénz kérdése perpill…

 

 

…főleg az “élvezkedős” hónapok után (pl most) igen jól jönne egy ilyen bajaj 250-es…    …nem sajnálnám csapatni, meg eleve valszeg elnyűhetetlen konstrukció…  jó 150 kilóval könnyebb is mint a bandit úgy ahogy az enyim most áll…   és nemutolsósorban tudnék venni rá “téligumit”

 

 

Páran mondjok már kérdezték, hogy hogy lehetek ennyire aberált, hogy amikor bejön a hú, akkor nem azon filózok, hogy autót vegyek, hanem alkalmasabb motorokat keresek….      ….hát nemtom…     

 

…és hogy fázok e?  Simán meg lehet fagyni 15 fokban is motoron, ha valaki szarul öltözik föl ( nem egy túrán segítettem már ki embereket a tartalék gönceimmel, mert láttam,hogy úgy dőlnek le a motorról megmerevedve)…   …most is ez a helyzet, csak más a lépték. Polárpulcsi+vastaggarbó+technikai aláöltöző+fűtés   …   pinlockos plexire meg nem fagy rá a leheletem ha maszk is van rajtam (ami ilyenkor nyilván van)   tehát innentől mi a kérdés? 😀


TeeJay -

Ne felejtsük el, hogy a Bajaj egyelőre csak “otthon” van jelen a piacon, de ott is csak a második – a Honda mögött. Bár India nagy, de nem a teljes világ, a Honda meg gyakorlatilag mindenütt jelen van. Külföldi piacokra betörni meg bonyolultabb feladat (vallási-politikai okokból az arabok és az iszlám világ nem túl esélyes piac), de pl. a KTM ebben jó segítség lehet Európában, Észak-Amerikában. Dél-Amerika más kérdés, de ott is sok piaci szereplő van (pl. a Honda…).

S bár a japánok mostanában (kényszerűen) jelentősen csökkentették a gyártást, de azok többnyire a nagyköbcentis mocik. Azt pedig ne felejtsük el, hogy a kínaiak kb. ugyanekkora (vagy nagyobb) ”erőt” képviselnek – ha a japánok tovább esnek is, még mindig ott a Nagy Fal mögötti birodalom, akivel versenyezni kell.


Helmets on -

A Bajaj ugyanis most körülbelül évi 3 millió motort készít, szemben a Honda 7 milliós mennyiségével.”

igen ám de abba a hondás 7 millába gondolom benne vannak nagyobb motorok is a Bajaj meg ugytom csak max 125 eket gyárt de nagy motorokat nem….ez még azért kevés hogy lenyomja öket db számba ja de másba még koránt sem!

A KTM részes Bajaj dolog meg továbbra sem teccik..kicsit még szoknom kell..

ezek a reklám filmek meg aranyosak meg vidámak de sztem nem EU kompatibilisek még:) nálunk nem mennek semmire az ien “meglehet fésülni a hajamat a tükörbe” filingel…inkább a Talma replikás “majdnem GP gép érzése csak kisebb” dolog jön át…

 

amugy meg még mindig többre tartom az indiaiak “gyártsunk motort” projektjét mint a kinaiakét!

India elérheti egyszer majd talán japán szintjét motorgyártásba de Kinába nem hiszek még ha tele vannak lovéval akkorse.

 

 

 

 

 


TeeJay -

http://www.bajajauto.com/

A modellek: 100, 125, 135, 150, 180, 200, 220 ccm-esek, de már pletykálnak a 300-as Pulsarról is.


TeeJay -

Az októbei számokról szóló cikk szerint a Honda ~350e db motort hozott (stabilan). Ez az jelenti, hogy a motorjainak (több, mint?) felét Indiában értékesíti.


Előző bejegyzés

Pillekönnyű süketkamra

2009. december 11., péntek
Schuberth

Következő bejegyzés

Nyerj MV Agusta ajándékot – 8. forduló

2009. december 14., hétfő
Nyereményjáték

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt