Gyors időutazás: irány Albánia!

Túrabeszámoló
2009. december 05., szombat - galoscsabus

Amennyiben szeretnétek nagyon gyors időutazást tenni egy évtizedeken keresztül bezárt kommunista rezsim maradványi közé, mindenképpen látogassátok meg ezt a szép országot!

Hirdetés


Cimkék: , , , , ,


Hozzászólások (5 hozzászólás)

mr_a -

Gratulalok, szep tura lehetett, nagyon jo a beszamolo. Legkozelebb, ha majd arra jartok (vagy barki mas!) szanjon tobb idot Albaniara. Mi nyaron bejartuk az orszagot 3 helyet feltetlenul ajanlani tudok:

1. Theth (az orszag eszaki reszeben, csodalatos hegyek kozott talalhato kis falucska, kempingezesi lehetoseggel – az ut Koplikbol egy hagon vezet at, terepjaro ajanlott, bar mi kisautoval is jarhato). Sziklaszirtek, hatalmas sziklafalak, tengerszemek, igazi kiranduloparadicsom. Sajnos mas eszaki hegyek kozti telepules utak hianyaban kevesbe megkozelitheto, de itt fedezhetjuk fel az igazi alban hagyomanyokat-embereket-eletet.

2. Ksamil udulotelepules, es a kozeli (nagyon kozeli – uszva megkozelitheto) szigetek a pihenni vagyoknak

3. Titkos tipp: Sarande-tol eszakra a tengerparton Lukove falucskabol lemenni a tengerpartra. Abrazios barlangok, sziklas part, helyenkent homokos-kavicsos kis oblocskekkel, gyakori latogatok a delfinek. Akik kerulik a tengerparti tomeget itt egyedul lehetnek.


galoscsabus -

Köszi a tippeket!

Mi is arra jutottunk, hogy ez a kóstoló csak arra volt elég, hogy jól felcsigázza az érdeklődésünket az ország iránt.

Már alakulgat egy későbbi törökországi út terve, amelyben teljesen átgurulnánk Albániát, szánva rá pár teljes napot.


Macko -

Idén mi is Skhoderig jutottunk. De mindenképpen megyünk vissza, egy hosszabb déli túra keretében szeretnénk legalább 2-3 napot eltölteni Albániában.

Úgyhogy nagyon köszönjük a tippeket!


B_Jani -

Hali!

Gondoltam kifejezem gratulációm az úthoz! 

Albánia tényleg elég szép és érdekes ország ahhoz, hogy több kanyart menjen az ember arra felé. Nekem az északi rész (Theth és környéke) még kimaradt, de jövőre pótolom. Igaz ide többet gondolok 2-3 napnál… 

 

További széles utat!


Alkápanó -

Mi múlt év májusában voltunk Albániában. Öt napot töltöttünk az országban, és nagyon pozitív tapasztalatokat szereztünk.

Montenegró felől érkeztünk és a Shkoder – Puke – Kukes – Peshkopi – Burrel – Durres – Vlora – Llogara – Dhermi – Lukova – Saranda – Butrinti – Gjirokaster – Tepelena – Permet – Leskovik – Korce – Ohrid tó – Macedonia… útvonalat jártuk be.

Kétszer vadkemingeztünk (északon a hegyekben és Dhermi után egy öbölben) előtt  és kétszer panzióban aludtunk (Peshkopiban és Sarandaban).

Fantasztikus helyek vannak, de sokat még nem láttunk, így idén is megyünk egy 10 naposra.

Az Albán Alpokban Boga és Theth környéke, majd keletebbre Frierza – Bajram Curri – Valbona, majd a hegyek között dél felé a Lurai tengerszemek … Berat – Osum kanyon és a tengerpart lesz a cél.


Előző bejegyzés

A vadregényes Montenegro

2009. december 02., szerda
Túrabeszámoló

Következő bejegyzés

Montenegro másik arca

2009. december 09., szerda
Túrabeszámoló

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt