Dakar Rally 2021, 11. szakasz: Döntés csak az utolsó nap!

Dakar Rally
2021. január 15., péntek - Macko

A fordulatok versenyeként fog megmaradni emlékezetünkben a 43. Dakar Rally. A 11. szakasz végén annyira szoros az állás, hogy még izgulhatunk.

Hirdetés


Cimkék: , , , ,


Hozzászólások (1 comment)

Dakar Rally 2021, 12. szakasz: Kettős Honda siker lett a vége – Onroad.hu -
[…] Az utolsó előtti nap beszámolóját azzal zártam, hogy a végső 200 kilométeren is akármi megtörténhet. Persze, egy órákkal vezető éllovas is kieshet bármilyen hasonló versenyen – de itt és most az első három helyen álló motoros bármelyike behúzhatta volna a végső győzelmet. Mindezt úgy, hogy két heti öldöklő küzdelem és napról napra sok száz kilométer határon motorozás volt mögöttük. Azonban volt egy körülmény, amivel nem számoltam. Nevezetesen a Dakar Rally-n hagyomány volt, hogy a legutolsó szakaszt fordított sorrendben rajtoltatták el. Vagyis nem az előző napi éllovas indult elsőként, hanem az utolsó helyezett. Ez egyrészt nagyon látványos elem, hiszen a hátulról startoló gyorsak átgázolnak az előttük kezdőkön – másrészt az előző napi leggyorsabbnak jobbak az esélyei egy komoly időt futni. Ekkor ugyanis a navigáció nehézsége őt kevésbé sújtja, hiszen látja az előtte haladók nyomait. […]

Előző bejegyzés

Brutál hanggal érkezik a Triumph Speed Triple 1200 RS

2021. január 14., csütörtök
Naked

Következő bejegyzés

Elérhetőbbé tennék a légzsákos ruhákat Olaszországban

2021. január 15., péntek
Védelem

Ezeket olvastad már?

BMW R 1250 RS teszt: az etalonok is fejlődhetnek

2021. február 28., vasárnap

A bajorok nem érték be azzal, hogy belepattintották a ShiftCam blokkot az RS modellbe. Azt akarták, hogy a sporttúra boxer mindenhol fejlődjön!

Elolvasom »
Új motor teszt

Összefogásra hív a Motoros Érdekvédelmi Egyesület

2021. február 22., hétfő

A cél egy olyan bázis létrehozása, amely minden motoros számára hasznos lenne. Egyúttal azonban demonstrálná összetartásunkat és erőnket is.

Elolvasom »
Fogjunk össze!

Egy letűnt kor utolsó csodája: Bimota Tesi 3D Naked bemutató

2021. február 07., vasárnap

Kevés annyira eklektikus és csodált mororkerékpár márka létezik, mint a Bimota. Legutolsó klasszikus motorjukat nézhettük meg testközelből.

Elolvasom »
Unikum

Igazi élmények a motorozás Mekkájában: a Biker’s POIson

2020. december 30., szerda

Hazánktól elérhető távolságban nincs versenytársa Tirolnak és a Dolomitoknak. Kizárólag itt szervezi különleges motoros túráit a Biker's POIson.

Elolvasom »
Túraajánló