A jövő motorja lesz? Yamaha OR2T koncepció négy kerékkel

Tanulmány
2015. november 30., hétfő - Macko

A hangvillások legújabb kísérleti járműve a csúcsra juttatja a biztonságot, az élvezetek csökkentése nélkül. Az OR2T nagyon izgalmas úton jár!

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , ,


Hozzászólások (2 hozzászólás)

MGP -
A tapadófelület kétszeres de maga a tapadás nem, mert az a súrlódó felület és a súly szorzatából jön ki (meg persze az érintkező felületek közötti súrlódási együtthatóból). Alapállapotban egyensúly van, kétszeres felület, fele súly.. summa ugyanannyi. Kanyarban természetesen más a helyzet, belépnek a vektoriális erők, a súly és a centrifugális erők összege már nagyobb és a nagyobb felülettel többet is tapad.. de meg sem közelíti a kétszerest.

Macko -
Amit biztosan tudok, hogy az MP3 (azzal motoroztam elég sokat) olyan brutális tapadástöbblettel rendelkezett, hogy azt el nem lehet képzelni, amíg nem éli meg az ember. Konkrétan hóban lehetett dönteni a motorral. Nyilván nem nagysztenderig, de meglepő módon. A bekormányzásokat ésszel kezelve soha meg nem csúsztam. A hátulja meg közben ment össze-vissza. Egyszer estem el vele majdnem: hókásás úton kanyarodtam, és volt keresztben egy nagy (2×1 méteres) acél fedlap. Az eleje azon is rezzenéstelenül átment, a hátulját viszont úgy eldobta, hogy kis híján csúszás lett belőle. Valószínűleg csak a szerencsén múlt, mert már a nagysztenderen támaszkodott a tricikli, amikor leért a hátsó gumi az aszfaltra…

Előző bejegyzés

Zene a motorodra, utólag is

2015. november 29., vasárnap
Extra

Következő bejegyzés

Megújul a Yamaha FJR 1300

2015. december 01., kedd
Modellfrissítés

Ezeket olvastad már?

Összevont osztályok: Honda NC750X DCT (2021) teszt

2021. október 18., hétfő

Az egykor talán szebb napokat látott NC család 2021-re egy tagúra olvadt. Az NC750X egyesítené valamennyi korábbi előnyeit.

Elolvasom »
Új motor teszt

Kánikulától az őszig: jól szellőző és variálható W-TEC ruhák

2021. október 04., hétfő

Videónkat még a rekkenő hőségben rögzítettük - de ezek a W-TEC ruhák most, kora ősszel is remekül hordhatók robogón vagy motoron.

Elolvasom »
Kiegésztő teszt

Hat éves a Motorosbiztosítás, vagyis a Protektor

2021. augusztus 18., szerda

Az immáron hat éves motorosbiztosítás, a Protektor múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettünk. Rendhagyó módon, motorpróbálgatás közben.

Elolvasom »
Interjú

Európaiasodott villanyász: Niu MQi GT teszt

2021. augusztus 10., kedd

A Niu A1-es jogsival vezethető elektromos robogója megmutatja, milyen sokat fejlődött a márka két év alatt. Az MQi GT igazi felnőtt cucc lett!

Elolvasom »
Új motor teszt