A jövő motorja lesz? Yamaha OR2T koncepció négy kerékkel

Tanulmány
2015. november 30., hétfő - Macko

A hangvillások legújabb kísérleti járműve a csúcsra juttatja a biztonságot, az élvezetek csökkentése nélkül. Az OR2T nagyon izgalmas úton jár!

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , ,


Hozzászólások (2 hozzászólás)

MGP -
A tapadófelület kétszeres de maga a tapadás nem, mert az a súrlódó felület és a súly szorzatából jön ki (meg persze az érintkező felületek közötti súrlódási együtthatóból). Alapállapotban egyensúly van, kétszeres felület, fele súly.. summa ugyanannyi. Kanyarban természetesen más a helyzet, belépnek a vektoriális erők, a súly és a centrifugális erők összege már nagyobb és a nagyobb felülettel többet is tapad.. de meg sem közelíti a kétszerest.

Macko -
Amit biztosan tudok, hogy az MP3 (azzal motoroztam elég sokat) olyan brutális tapadástöbblettel rendelkezett, hogy azt el nem lehet képzelni, amíg nem éli meg az ember. Konkrétan hóban lehetett dönteni a motorral. Nyilván nem nagysztenderig, de meglepő módon. A bekormányzásokat ésszel kezelve soha meg nem csúsztam. A hátulja meg közben ment össze-vissza. Egyszer estem el vele majdnem: hókásás úton kanyarodtam, és volt keresztben egy nagy (2×1 méteres) acél fedlap. Az eleje azon is rezzenéstelenül átment, a hátulját viszont úgy eldobta, hogy kis híján csúszás lett belőle. Valószínűleg csak a szerencsén múlt, mert már a nagysztenderen támaszkodott a tricikli, amikor leért a hátsó gumi az aszfaltra…

Előző bejegyzés

Zene a motorodra, utólag is

2015. november 29., vasárnap
Extra

Következő bejegyzés

Megújul a Yamaha FJR 1300

2015. december 01., kedd
Modellfrissítés

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt