A jövő motorja lesz? Yamaha OR2T koncepció négy kerékkel

Tanulmány
2015. november 30., hétfő - Macko

A hangvillások legújabb kísérleti járműve a csúcsra juttatja a biztonságot, az élvezetek csökkentése nélkül. Az OR2T nagyon izgalmas úton jár!

Hirdetés

Ezt olvastad már?

Új színeket kap a 2023-as Africa Twin

Színkör

Cimkék: , , , , , , ,


Hozzászólások (2 hozzászólás)

MGP -
A tapadófelület kétszeres de maga a tapadás nem, mert az a súrlódó felület és a súly szorzatából jön ki (meg persze az érintkező felületek közötti súrlódási együtthatóból). Alapállapotban egyensúly van, kétszeres felület, fele súly.. summa ugyanannyi. Kanyarban természetesen más a helyzet, belépnek a vektoriális erők, a súly és a centrifugális erők összege már nagyobb és a nagyobb felülettel többet is tapad.. de meg sem közelíti a kétszerest.

Macko -
Amit biztosan tudok, hogy az MP3 (azzal motoroztam elég sokat) olyan brutális tapadástöbblettel rendelkezett, hogy azt el nem lehet képzelni, amíg nem éli meg az ember. Konkrétan hóban lehetett dönteni a motorral. Nyilván nem nagysztenderig, de meglepő módon. A bekormányzásokat ésszel kezelve soha meg nem csúsztam. A hátulja meg közben ment össze-vissza. Egyszer estem el vele majdnem: hókásás úton kanyarodtam, és volt keresztben egy nagy (2×1 méteres) acél fedlap. Az eleje azon is rezzenéstelenül átment, a hátulját viszont úgy eldobta, hogy kis híján csúszás lett belőle. Valószínűleg csak a szerencsén múlt, mert már a nagysztenderen támaszkodott a tricikli, amikor leért a hátsó gumi az aszfaltra…

Előző bejegyzés

Zene a motorodra, utólag is

2015. november 29., vasárnap
Extra

Következő bejegyzés

Megújul a Yamaha FJR 1300

2015. december 01., kedd
Modellfrissítés

Ezeket olvastad már?

Dörömböl a jövő: Energica Eva Ribelle RS (2021) teszt

2022. július 23., szombat

A nagy teljesítményű elektromos motorok életképessége eddig elég kérdőjeles volt. Az Energica Eva Ribelle RS ezen akar javítani.

Elolvasom »
Új motor teszt

Sokszínű túrakabátok a Spyke kínálatából, 2. rész

2022. július 19., kedd

Az első részt folytatva két újabb Spyke túrakabát bemutatója következik. Egyiken sem véletlenül szerepel a hivatalos Dakar logó.

Elolvasom »
Termékbemutató

Felgyorsult villanyrobogó: Niu MQi GT EVO teszt

2022. június 26., vasárnap

A Niu MQi GT-t tavaly már bemutattuk. Idén megjelent az EVO változata, amely sokkal gyorsabb lett. Napokig nyúztuk, hogy mit tud.

Elolvasom »
Új motor teszt

Amikor a motoros baleset kettétöri az életed

2022. június 20., hétfő

Sajnos a motorozásban benne van, hogy hirtelen minden megváltozik. Olvassátok el Zoli igaz történetét a durva baleset hatásairól.

Elolvasom »
Baleset és biztosítás