Mobil alkalmazás minden motoros túrázónak: RBiker

Ötletes
2015. augusztus 13., csütörtök - Macko

A motoros túrák egyik nagy hibája, ha utólag nem tudjuk felidézni, merre jártunk. Az RBiker alkalmazás örökre megszünteti ezt a problémát.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , ,


Hozzászólások (7 hozzászólás)

Xebulon -
Keresek egy olyan útvonaltervezőt, amely a nem gyorsaság vagy legrövidebb út alapján tervez, hanem az útvonal szépsége alapján. Vagy legalább valami alkalmazást, ami kiszínez egy Google térképet, bejelölve melyik útszakasz a legszebb, legjobban motorozható stb.

Macko -
Xebulon: ilyet én is keresek! 😀

MGP -
http://www.viamichelin.com/ állítsd “Motorra” és “Discovery road”-ra

MGP -
Nem ide írtam, de másolom: “Nézd meg egymás mellett a ViaMichelint és a Google maps-t azonos léptékben. A google térkép mögött ott a teljes adatbázis, ez igaz, de mint térkép magában a Michelin sokkal átláthatóbb és informatívabb. Csak ránézel és látod hogy melyik főbb út, melyik mellék, melyik látványút és még azt is hogy melyik a lezárt szakasz. A felírt távokból gyorsan becsülhető egy szakasz hossza, a színezésből a domborzat. Kilátópontok és látványos helyek..stb. 120 év autóstérkép készítés tapasztalata. De sajna nincs esélye a digitális korban.. Már maga a Viamichelin is egy elég érdekes próbálkozás, hiszem nem valódi digitális térkép, hanem a különböző léptékű papír térképeik vannak scannelve. Tudtad, hogy a Michelin térképek azért születtek mert a franciák igen szeretnek enni? Pontosabban mert a Michelin gyár több gumi akart eladni, ehhez több autózásra kellett rávenni az embereket, a franciákat pedig azzal vehette rá, ha jó éttermeket ajánl nekik szerte az országban. Így megszületett a Michelin csillag az éttermek minőségi osztályozásához és a Michelin térkép azért, hogy az autós odataláljon az étteremhez.”

MGP -
viamichelin.com állítsd “Motorra” és “Discovery road”-ra

Kori -
Ha nem is a legszebb utat mutatja meg, de a motoros naviknál van “kanyargós út” opció. Nekem Garmin Zümo-m van, a számítógépes programban szoktam inkább tervezni (kényelmesebb), de a navin is be lehet állítani, hogy autó / motor / légvonal és azon belül a tervezés módját lehet állítani (leggyorsabb/legrövidebb/légvonal/élesen kanyargó utak). Egy egyszerű példát beütöttem, lent látható a különbség (leggyorsabb vs. kanyargós, fizetős utak kikerülése bepipálva). Legyorsabb

Kori -
VAlami nem stimmel a kép beszúrásával. A fenti kép a kanyargós út. Itt a gyors:

Előző bejegyzés

Kétütemű ötszázas V8. Motorkerékpárban. Tényleg.

2015. augusztus 10., hétfő
Érdekesség

Következő bejegyzés

Női motorosok világrekordja

2015. augusztus 14., péntek
Esemény

Ezeket olvastad már?

Dörömböl a jövő: Energica Eva Ribelle RS (2021) teszt

2022. július 23., szombat

A nagy teljesítményű elektromos motorok életképessége eddig elég kérdőjeles volt. Az Energica Eva Ribelle RS ezen akar javítani.

Elolvasom »
Új motor teszt

Sokszínű túrakabátok a Spyke kínálatából, 2. rész

2022. július 19., kedd

Az első részt folytatva két újabb Spyke túrakabát bemutatója következik. Egyiken sem véletlenül szerepel a hivatalos Dakar logó.

Elolvasom »
Termékbemutató

Felgyorsult villanyrobogó: Niu MQi GT EVO teszt

2022. június 26., vasárnap

A Niu MQi GT-t tavaly már bemutattuk. Idén megjelent az EVO változata, amely sokkal gyorsabb lett. Napokig nyúztuk, hogy mit tud.

Elolvasom »
Új motor teszt

Amikor a motoros baleset kettétöri az életed

2022. június 20., hétfő

Sajnos a motorozásban benne van, hogy hirtelen minden megváltozik. Olvassátok el Zoli igaz történetét a durva baleset hatásairól.

Elolvasom »
Baleset és biztosítás