Kétütemű fél literes versenymotor utcára is

Különleges
2014. június 13., péntek - Macko

A kétütemű technika a versenymotor kategóriában is kihalt, az utcaiak között pedig pláne. A Ronax izgalmas újdonsága azonban ad némi reményt!

Hirdetés


Cimkék: , , , , ,


Hozzászólások (4 hozzászólás)

XYZ -
Volt szerencsém NSR250RSP és TZR250R gépekkel csapatni…na már azokon is becsokizott az ember(még a z nagy 4t sportgépek tulajok is csak csodálkoztak). Hogy ez mit tudhat abba bele se merek gondolni. Ki kéne próbálni 😀

Helmets on -
“Ronax cég ugyanis nagy ívben tojik a zöldekre és a környezetvédelemre, így nem a ma oly népszerű elektromos pályagépek szegmensébe szállt be” Nagyon helyes! A villanymotor arra való hogy beröffentse a benzinmotort és előtte hangosan köszönjön neki. Ne buziskodjunk. Biztos nagyon jól megy (amúgy nem is igazi V4 mert ugye 2 forgattyús tengelye van) de a hangra most is csak azt tudom mondani: teljesen mindegy hogy 50 vagy 500, 1 vagy 4 henger….purrogó kis robogó hangja van mindnek, ebben (is) a négyütemű jobb).

szucsi -
Kedvenc illatom a kétütemű motorok füstje (akár Trabant, Wartburg, Simson…). Szeintem nagyon kellemes, édeskés illatuk van (főként az ásványi olaj miatt). Egyszer szívesen ellátogatnék egy kétütemű versenyre. (De kifejezetten tetszik a benzinkutak/benzin illata is, sőt még az aszfaltozásokon a pakura szaga is, amiért nagyon sokan hülyének néznek).

Helmets on -
Az benzinnek tényleg jó szag van (a dízeleknek viszont nem és ebből több van már), a meleg aszfalt szaga is jó….de azért nem egészséges letüdőzni:)

Előző bejegyzés

Egykerék háromszázzal a forgalomban?

2014. június 12., csütörtök
Közveszélyes

Következő bejegyzés

Jubileum: szülinapos a WD-40

2014. június 16., hétfő
Érdekes

Ezeket olvastad már?

Hat éves a Motorosbiztosítás, vagyis a Protektor

2021. augusztus 18., szerda

Az immáron hat éves motorosbiztosítás, a Protektor múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettünk. Rendhagyó módon, motorpróbálgatás közben.

Elolvasom »
Interjú

Európaiasodott villanyász: Niu MQi GT teszt

2021. augusztus 10., kedd

A Niu A1-es jogsival vezethető elektromos robogója megmutatja, milyen sokat fejlődött a márka két év alatt. Az MQi GT igazi felnőtt cucc lett!

Elolvasom »
Új motor teszt

Hőségben motorozni? A Spyke tudja a megoldást!

2021. július 24., szombat

Igazi nagy kánikulában a nyitható szellőzők már nem elegendőek egy motoros ruhán. A Spyke ezért többféle hálós kabátot is kínál. Lássuk őket!

Elolvasom »
Ruházat és menetpróba

Harley-Davidson Pan America 1250 Special teszt

2021. július 14., szerda

Sokak számára sokkoló a külső. De a motiváció is: mit keres a Harley-Davidson a túraendurok között? A Pan America minden kérdésre választ ad.

Elolvasom »
Új motor teszt