Kétütemű fél literes versenymotor utcára is

Különleges
2014. június 13., péntek - Macko

A kétütemű technika a versenymotor kategóriában is kihalt, az utcaiak között pedig pláne. A Ronax izgalmas újdonsága azonban ad némi reményt!

Hirdetés

Ezt olvastad már?

Scrambler tanulmánymotort mutatott a BSA

Scrambler

Cimkék: , , , , ,


Hozzászólások (4 hozzászólás)

XYZ -
Volt szerencsém NSR250RSP és TZR250R gépekkel csapatni…na már azokon is becsokizott az ember(még a z nagy 4t sportgépek tulajok is csak csodálkoztak). Hogy ez mit tudhat abba bele se merek gondolni. Ki kéne próbálni 😀

Helmets on -
“Ronax cég ugyanis nagy ívben tojik a zöldekre és a környezetvédelemre, így nem a ma oly népszerű elektromos pályagépek szegmensébe szállt be” Nagyon helyes! A villanymotor arra való hogy beröffentse a benzinmotort és előtte hangosan köszönjön neki. Ne buziskodjunk. Biztos nagyon jól megy (amúgy nem is igazi V4 mert ugye 2 forgattyús tengelye van) de a hangra most is csak azt tudom mondani: teljesen mindegy hogy 50 vagy 500, 1 vagy 4 henger….purrogó kis robogó hangja van mindnek, ebben (is) a négyütemű jobb).

szucsi -
Kedvenc illatom a kétütemű motorok füstje (akár Trabant, Wartburg, Simson…). Szeintem nagyon kellemes, édeskés illatuk van (főként az ásványi olaj miatt). Egyszer szívesen ellátogatnék egy kétütemű versenyre. (De kifejezetten tetszik a benzinkutak/benzin illata is, sőt még az aszfaltozásokon a pakura szaga is, amiért nagyon sokan hülyének néznek).

Helmets on -
Az benzinnek tényleg jó szag van (a dízeleknek viszont nem és ebből több van már), a meleg aszfalt szaga is jó….de azért nem egészséges letüdőzni:)

Előző bejegyzés

Egykerék háromszázzal a forgalomban?

2014. június 12., csütörtök
Közveszélyes

Következő bejegyzés

Jubileum: szülinapos a WD-40

2014. június 16., hétfő
Érdekes

Ezeket olvastad már?

Program a holtszezonra: autóverseny csak motorosoknak!

2022. december 04., vasárnap

A program igazi autóverseny: becsövezett N csoportos Fiestákkal száguldozhatsz az Euroring pályáján. De ennél többről is szó van!

Elolvasom »
Autóverseny motorosoknak

Lassanként fejlődő majmocska: Honda Monkey (2022) teszt

2022. december 01., csütörtök

2018-ban indította útjára a Honda stílusos 125-ös retró motorját. Az idei évre pedig a Monkey kapott némi vérfrissítést is.

Elolvasom »
Új motor teszt

Egy saját, súlyos motoros baleset tanulságai és tapasztalatai

2022. november 05., szombat

Igen, valóban velem történt meg a baleset. Annak minden részlete pontosan a valóságot írja le. És sok tanulnivaló van benne.

Elolvasom »
Baleset

Egy különleges verseny: KTM 990 Adventure a Dinaric Rally-n

2022. október 17., hétfő

A tereprally szakágat a többség a Dakarral kapcsolja össze. Pedig akad számunkra is elérhető verseny ebben a csodás sportágban!

Elolvasom »
Versenybeszámoló