Hol ér legvalószínűbben baleset?

Statisztika
2014. március 10., hétfő - Macko

Komoly nemzetközi tanulmányra támaszkodva tudhatjuk meg, melyik országban milyen eséllyel csap le ránk közúti baleset.

Hirdetés


Cimkék: , , ,


Hozzászólások (3 hozzászólás)

rhinoeli -
Ebben az a legdurvább, hogy pont azok az országok virítanak pirosan a térképen, amelyekről nem gondolná az ember. Viszonylag nagy területű, alacsony népsűrűségű országokról van szó, ahol sokkal kisebb a motorizáltság, mint a fejlett országokban (érdekes, hogy a halálozást nem az autóvezetők számához, hanem a teljes lakossághoz nézik). Még egy lapáttal rádob, hogy ezekben az afrikai országokban arányaiban sokkal több fiatalkorú van, akik nem vezetnek autót. Mégis, az a kevés sofőr tud olyan szarul közlekedni, hogy a statisztika élére verekedje országát…

Macko -
Nekem az összes halálesethez viszonyított részarány “tetszett” jobban. Az idióta arabok visznek mindent… Hazánk meg abból a szempontból azért áll egészen jól, mert brutálisan nagy az egyéb halálozások aránya. Rákban abszolút elsők vagyunk, de szívbetegségekben is az élmezőnyben vagyunk. 🙁

Helmets on -
“azok az országok virítanak pirosan a térképen, amelyekről nem gondolná az ember. Viszonylag nagy területű, alacsony népsűrűségű országokról van szó, ahol sokkal kisebb a motorizáltság, mint a fejlett országokban” Ezek nagy népsűrűségű városokkal rendelkező államok, ahol a sivatag, dzsungel, pampa miatt lakatlan minden más terület…az utak pedig rosszak és a hegyekben veszélyesek….Mongólia gyakorlatilag egy “városállam, bazi nagy járással”. Vagyis rengeteg ember él kis helyen, nulla KRESZ tudás és szabályok, mindenki megy ahogy tud, persze van némi rendszer, de akkor is kaotikus az egész…emberek, állatok flangálnak az úttesten, a géppark se túl modern…stb. Sok a baleset? nem meglepő. Na meg Szomália, Niger, Tádzsikisztán könnyen lett jó helyezett mikor nincs is nagyon motorizált közlekedés:)

Előző bejegyzés

Így készült a KTM 1290 Super Duke

2014. március 07., péntek
Csemege

Következő bejegyzés

Jön a Yamaha FJ-09?

2014. március 11., kedd
Pletyka

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt