Hol ér legvalószínűbben baleset?

Statisztika
2014. március 10., hétfő - Macko

Komoly nemzetközi tanulmányra támaszkodva tudhatjuk meg, melyik országban milyen eséllyel csap le ránk közúti baleset.

Hirdetés

Ezt olvastad már?

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

Ruházat tartósteszt

Cimkék: , , ,


Hozzászólások (3 hozzászólás)

rhinoeli -
Ebben az a legdurvább, hogy pont azok az országok virítanak pirosan a térképen, amelyekről nem gondolná az ember. Viszonylag nagy területű, alacsony népsűrűségű országokról van szó, ahol sokkal kisebb a motorizáltság, mint a fejlett országokban (érdekes, hogy a halálozást nem az autóvezetők számához, hanem a teljes lakossághoz nézik). Még egy lapáttal rádob, hogy ezekben az afrikai országokban arányaiban sokkal több fiatalkorú van, akik nem vezetnek autót. Mégis, az a kevés sofőr tud olyan szarul közlekedni, hogy a statisztika élére verekedje országát…

Macko -
Nekem az összes halálesethez viszonyított részarány “tetszett” jobban. Az idióta arabok visznek mindent… Hazánk meg abból a szempontból azért áll egészen jól, mert brutálisan nagy az egyéb halálozások aránya. Rákban abszolút elsők vagyunk, de szívbetegségekben is az élmezőnyben vagyunk. 🙁

Helmets on -
“azok az országok virítanak pirosan a térképen, amelyekről nem gondolná az ember. Viszonylag nagy területű, alacsony népsűrűségű országokról van szó, ahol sokkal kisebb a motorizáltság, mint a fejlett országokban” Ezek nagy népsűrűségű városokkal rendelkező államok, ahol a sivatag, dzsungel, pampa miatt lakatlan minden más terület…az utak pedig rosszak és a hegyekben veszélyesek….Mongólia gyakorlatilag egy “városállam, bazi nagy járással”. Vagyis rengeteg ember él kis helyen, nulla KRESZ tudás és szabályok, mindenki megy ahogy tud, persze van némi rendszer, de akkor is kaotikus az egész…emberek, állatok flangálnak az úttesten, a géppark se túl modern…stb. Sok a baleset? nem meglepő. Na meg Szomália, Niger, Tádzsikisztán könnyen lett jó helyezett mikor nincs is nagyon motorizált közlekedés:)

Előző bejegyzés

Így készült a KTM 1290 Super Duke

2014. március 07., péntek
Csemege

Következő bejegyzés

Jön a Yamaha FJ-09?

2014. március 11., kedd
Pletyka

Ezeket olvastad már?

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt

Jugótúr 2023, avagy a Balkán csemegéi motorral

2023. szeptember 07., csütörtök

Egykoron a Yugotours szervezte a Jugoszláv társasutakat. Mi most magunknak szerveztünk egy motoros túrát a Balkán irányába.

Elolvasom »
Túrabeszámoló

Malaguti Spectre GP 125 teszt: egy jól bevált recept

2023. augusztus 22., kedd

A világ legmotorizáltabb részén rengeteg hasonló moped rohangál - felénk a Malaguti Spectre GP 125 versenytárs nélkül támad.

Elolvasom »
Új motor teszt

Motort veszünk, összerakjuk, rendszámozzuk

2023. augusztus 01., kedd

Motorosként az egyik legjobb dolog új motort venni. Hát még akkor, ha mi bonthatjuk ki a dobozból és mi szereljük össze!

Elolvasom »
Motorvásárlás