Így lopják el a motorodat

Bűnügy
2014. február 05., szerda - Macko

Videón is megnézheted, miként visz el egy profi három és fél perc alatt egy biztonságosan rögzített vasat. Nem teherautóban, hanem lábon és járó motorral.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , ,


Hozzászólások (10 hozzászólás)

Sanyecz -
Végignézve a videót, azért azt nem vágom, hogy hogy indította be.

DJTacki -
Szerintem az elején azzal a nagy valamivel eltöri a zárszerkezetet, így utána szabadon tudja forgatni gyújtáskapcsolót akár csavarhúzóval is. Valószínűleg ezért nem kell nagyon feszegetnie a kormányzárat sem.

Macko -
Azt a részt nem értettem én sem teljesen – de a leírás szerint ez egy bevarrt motortolvaj bemutatója. Ő így dolgozott.

ztaki -
én mindig leveszem a láncot… 😉 Áh azt még nézni is elkeserítő volt.

pbalci -
Ez ellen egy védekezési lehetőség van csak szerintem. Feltéve, hogy a motorot kint kell hagyni az utcán. Egy jól beépített és lehetőleg hangtalan riasztó, ami azonnal értesít a telefonomon amint valaki megmozditja a gépet. A napokban láttam egy barátomnál egy magyar gyártmányú kis áramkört, amibe egy SIM kártya rakható ( az egész kb 12 e ft) . Egy bemeneti jel kell neki ( bármi…. kapcsoló, riasztó jele) és már hív is 4 számot egymás után. Addig nem marad nyugton mig valaki le nem nyomja a hivását. Visszafelé is hivható, akkor egy relét tud bekapcsolni. Amikor ez a fickó nekiállt, kapásból megmozgatta a motort. Elég egyszerű srác volt hegesztővel. Ellene nincs vas, vagy lakat ami kibírja. Nem hiszem, hogy ez a fajta tolvaj profi elektronikával dolgozik ami a pager-t le tudná árnyékolni.

Bedouin -
Lángvágás ellen a rozsdamentes lakat lehet jó, felmelegíti a fémet, ráadja a vágóoxigént és azonnal kihűl a vas 🙂 Legfeljebb melegíti 5x annyi ideig, míg magától szét nem olvad. Illetve megoldás lehet még a gps alapú nyomkövető, ettől ugyan ellopják, de legalább tudod hogy hol van 🙂 Az egyik cimborám szereltetett ilyen kütyüket a céges autóiba és percre pontosan látja melyik autója merre jár

XYZ -
Egy megoldás van : CASCO. Sajna amit el akarnak lopni azt bizony el is viszik,sokszor még zárt garázsból is.

Ranger -
Az enyémet lábon nemigen vinné el 3 perc alatt. Még néha nekem is 15-20 perc, mire beindítom. 😀

A legráérősebb tolvaj, aki motort lopott – Onroad.hu -
[…] Nem pepecsel, hiszen minél több időt tölt a helyszínen, annál nagyobb a lebukás veszélye. Néhány éve mutattunk már egy videót, ahol egy profi tolvaj három és fél perc alatt elvitt (járó motorral, lábon!) egy […]

A motor, a tolvaj, a tulaj és a nunchaku – Onroad.hu -
[…] Az önbíráskodás csúnya dolog, mégis egyfajta kellemes bizsergéssel tölti el az embert, ha arról van szó, hogy valaki észreveszi, amint a motorját éppen megpróbálják idegenek eltulajdonítani. Az eset Norburyban történt. A dél-londoni kerület kellemes házai között a fehér inget viselő motortulajdonos kiszúrta, hogy két sisakos fószer a motorjával szórakozik. Bizonyára ő is olvas Onroad.hu-t, és már látta azt a videót, amin alig 4 perc alatt meglovasí… […]

Előző bejegyzés

Embert próbáló küzdelem

2014. február 04., kedd
Videó

Következő bejegyzés

Megáll az ész: mobilozz motoros kesztyűben is!

2014. február 05., szerda
Kiegészítő

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt