Barreda nagyot bukott, Comát megbüntették – izgalmas a végjáték

Dakar
2014. január 17., péntek - Macko

Az utolsó előtti napon kellett a motorosoknak a leghosszabb, egybefüggő speciált teljesíteniük. 605 kilométer nyélgázon - volt is esemény bőven.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , , , , , , ,


Hozzászólások (4 hozzászólás)

Bedouin -
Coma miért kapta a büntetést? Általánosságban is érdekel, hogy ezeket miért osztják ki? Útvonal rövidítés talán?

Macko -
A minap Barredáé kiderült, de csak a másnapi nyilatkozatából. Szerintem a többségét ezért adják. Ha ugyanis letér a kijelölt útvonalról – és ez gondolom főleg a rövidítések elkerülése miatt van -, akkor az Iritrack riasztást ad a versenyzőnek is. Barreda konkrétan nyilatkozta is, hogy kilométereken keresztül nem hallotta meg a hangjelzést. Na ő például ezért kapott. Esélyes, hogy Cománál is ez lehetett az ok. Amúgy Despres kapott azért is, mert visszafordult, szembe a menetiránnyal. Ott ő menet közben döbbent rá, hogy nem éri el a benzinjével a szakasz végét, és inkább visszamegy tankolni. Aztán egy quados adott neki egy kis benzint, amiért külön megbüntették, mert az is tilos. 🙂 Azt mondjuk nem értem, hogy akkor miért szabad valakitől elfogadni a komplett hátsó kerekét???

Macko -
MEGVAN!!! Bele is írtam utólag. Blokkot cseréltek a KTM-en. Nyilván elővigyázatosságból, de biztos nem alaptalanul. Hiszen tudták, hogy büntetés jár érte. Na például a komplett blokkcserét én alapból betiltanám. Vagy nem 15 perc büntetést adnék érte, hanem 3 órát…

Bedouin -
Az MZ-s és Cetkás cross időszakunkban mi is cseréltünk blokkot két futam között, miközben a nyugati technikával menő sporttársak pihenéssel várták a második futam kezdetét 🙂 Persze mi sem fáradtan vágtunk bele a második futamba, mert fűtött bennünket a versenyláz!

Előző bejegyzés

Felfrissül a fényevő Honda

2014. január 16., csütörtök
Új modell

Következő bejegyzés

Kalapács alatt a pápai Harley

2014. január 17., péntek
Árverés

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt