Ne motorozz… vagy mégiscsak?

Videó
2011. szeptember 16., péntek - TeeJay

Szomorú helyzetösszegzés, avagy egy gyönyörű motivációs videó. A motorozás ellen szóló érvek nem is annyira megalapozottak, minden csak szemlélet kérdése.

Hirdetés


Cimkék:


Hozzászólások (9 hozzászólás)

Moto-Cat -

Tényleg jó videó. Halálit szoktam röhögni mindenkin, aki csak kifogásokat keres, hogy miért nem csinál éppen ezt vagy azt. Ezért nem jutunk mi előre. Mert ahelyett, hogy valamit megtennénk, mindig azt nézzük, hogy mit tudunk kitalálni, hogy ne tegyük. Ha feleannyi energiát fordítanánk cselekvésre, mint amit kifogások gyártására, már rég nem itt tartanánk. És ez mindenre vonatkozik. 


TeeJay -

“I bet we could explore the galaxy if we could stop being dicks for like 5 minutes”…


R850R -

Mindezt egy amerikai mondja, ahol 110-zel lehet menni az autópályán, és egy wheelie-ért álruhás rendőrök rádfogják a pisztolyt. Itthon az összes út gyorsulási verseny, a reggeli kávét a dugóban szlalom helyettesíti, a kátyúk miatt pedig az is terepezik, aki a csak a városban mozog.

Igen, Magyarország igazi motoros paradicsom!


godofspeed -

Zéró tartalomhoz 5-ös forma:-DDD


TeeJay -

A zene a Che Guevara: A motoros naplójának a főcímzenéje (tecső).

Tartalom: nem kell minden bokorban technikai adatokat és teljesítményt keresni, van a dolgoknak az érzelmi oldala is…


Manó -

 Nekem tetszett. Bejárok motorral, napi 110 km-t. Benne van, miért csinálom. Az is baj, hogy mi motorosok sem vagyunk igazán elkötelezettek:

 a “csak jóidőben megyek, akkor is a főutcán a csajok előtt” típusú arcok mellett kevés, aki igazi közlekedési eszközként használja a motorját. 

Pedig ha többen lennénk, lehet, hogy nem kerülne 60.000 ft-ba egy csavar a motorhoz. Az autósokról nem is beszélek, aki képes 20 percet ülni a dugóban reggel, hogy eljusson a munkahelyére, ami max. 10 perc gyalog. Vázzz…


Helmets on -

“Az is baj, hogy mi motorosok sem vagyunk igazán elkötelezettek:
 a “csak jóidőben megyek, akkor is a főutcán a csajok előtt” típusú arcok mellett kevés, aki igazi közlekedési eszközként használja a motorját. “

 

A motor ma már elsősorban errefelé nem közlekedési eszköz.

És elsősorban is ott az, ahol nincs pénz autóra, ami még mindíg több szempontból jobb közlekedési alternatíva….most nem elsősorban a városi robogozásra gondolok.

Különben sem normális télen-nyáron motorozni ezen az éghajlaton…aki csinálja tegye, de ez nem alapdolog.

Én csak jóidőben megyek, és azért csinálom mert szeretem, nem azért mert fanatikus vagyok aki akkor is megy ha -10 fok van…mert “muszáj”…ettől nem érzem kevésbé “elkötelezettnek” magam.

A motor meg nem oldja meg a városi közlekedést…bármennyire is logikusnak tűnik….mivel az emberek jórésze nem “lépne vissza”.

Olyan mintha a többséget vegetáriáns étrendre akarnád kényszeríteni.

Ez egy hobbi és eként kell kezelni.


Manó -

Látod, erről beszélek. Szerintem nem csak hobby, illetve nem feltétlenül kellene, hogy csak  az legyen. Nincs autóm, szerintem nem is lesz egy darabig. Motor mellet nem tudom fenntartani, és ha választani kell, én a motort választom. Persze, tisztában vagyok vele, hogy ezt nem mindenki tudja megtenni, de sajna a többség nem is akarja.

Egyébként -10-ben nem megyek, de 8-10 fokig igen. És elárulom, vannak nálam keményebbek is…


Orgon -

 Ez tetszett! Jó eltalálták a muzsikot is.

A motorozás számomra ÜNNEP, csupa nagybetűvel! Olyankor mintha kicserélnének. Sajnos mostanában kevés “lehetőségem” van megkergetni az Öreg lányt. 🙁 DE, legalább megmenekült az eladástól és már ez is boldoggá tesz!


Előző bejegyzés

Yamaha: ráncfelvarrás és megajubileum

2011. szeptember 15., csütörtök
Újdonság

Következő bejegyzés

Motoros mentők nemzetközi randija Budapesten

2011. szeptember 16., péntek
Találkozó

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt