Mégis világjáró lesz a Yamaha

Alváltozat
2011. július 18., hétfő - TeeJay

A Yamaha tavaly mutatta be a Super Teneré World Crosser változatát, amelyről akkor azt mondták, csupán egy koncepció. Lehet, hogy mégsem?

Hirdetés


Cimkék:


Hozzászólások (3 hozzászólás)

XYZ -

Szerintem lenne rá igény.

Nekem speciel a “mezei” nem kéne,de ez bejön.


johnny -

Nekem pl. mindenképpen lenne rá igényem. 🙂

Már az alapverzió is tetszett, de ez nagyon bejön.

Kár, hogy az alapnak is húzós az ára. Vagyis pontosítok: kár, hogy nekem nincs rá pénzem. 🙁

 


k0diak -

Nem rossz, de azert akad vele (illetve a kategoriajaval) par gond. Nyugati fizetesbol is csak arra futja, hogy Europaban motorozgasson vele az ember, komoly, kontinenseken ativelo turara anyagi szempontbol kevesbe jo valasztas.

Egyreszt, ha valasztani kell, hogy mondjuk 5 millioert egy ilyen vagy inkabb egyert valami egyhengeres, regebbi enduro, akkor azert eleg nyomos erv, hogy 4 milliobol mar lehet utazgatni egy darabig.

Masreszt, ha valaki olyan orszagokon akar atutazni (es egy World Tourer nyilvan akar), ahova kell CDP, akkor eleg sokat nyom a latba a motor erteke. Mondjuk egy 400%-kal dolgozo India eseten, ha a motor ara 5 millio forint, akkor vagy letetbe helyez az ember 20 milliot(!) vagy kifizet evi 4-500ezer forint + illeteket a papirokra, szemben mondjuk 80-100ezer forinttal.

Harmadreszt a karbantartasrol ne is beszeljunk.

Negyedreszt, meretebol kovetkezoen a szallitas is dragabb (terfogatra is, tomegre is), bar ez talan elhanyagolhato szempont.

Mas szempontok is akadnak: egy szegenyebb orszagban inkabb nem feszengek 5 millios motoron, egy lestrapalt, kisebb motor is megteszi, raadasul kevesbe foldontuli latvany a helyieknek, talan tobb lehetoseg adodik a kapcsolatteremtesre.

Ennek ellenere nagyon tetszik, csak nem kene 🙂


Előző bejegyzés

A Ducati Diavel infomercialjai

2011. július 15., péntek
Videó

Következő bejegyzés

Eladó J-Lo Hayabusája

2011. július 19., kedd
Bulvár

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt