Élvezd a csendet!

Videó
2011. május 02., hétfő - TeeJay

Minket motorosokat nem tartanak csendes népségnek. Joggal. Ez a közeljövőben persze változhat: motoros videó a Nemzetközi zaj-tudatos nap alkalmából.

Hirdetés


Cimkék:


Hozzászólások (1 comment)

Athlonator -

Sziasztok!

Az én álláspontom szerint, nem szeretném,ha egy motornak nem lenne hangja. Egyrészt azért, mert a motornak az egyik élvezetét a hangja adja.És ez az én szemszögömből már elég indok.

A másik, hogy a városi forgalomban, sőt még városon kívül azért jó ha hallják, hogy jövök.

Az én meglátásom az, hogy egyenlőre ezek az elektromos járgányok káros anyag kibocsátásáról szóló rege még csak marketing. Ha belegondolunk a benzint a kőolajból nyerik, ami egy természetes anyag. Ha  az elektromos energiát nézem, amit atomenergiával állítanak elő, na az már eléggé kevésbé tűnik természetesnek. Mellesleg olyan atom hulladék keletkezik” U235 izotóp felezési ideje 700 millió év.” amivel nem tudnak mit csinálni, csak tárolni a föld alatt.

A villamos hajtású motorokban meg ott van a nagy teljesítményű akkumlátor, amit szintén elő kell állítani, és mint tudjuk nem örök életűek.Folyamatos használat mellett pár évet bírnak.

Tehát egy ilyen gép leselejtezésekor, sok elektronikai veszélyes hulladék keletkezik, mivel kétszer annyi elektronikát tartalmaz.

Ha belegondolok egy ilyen géppel allattam, én magam lehet nem szennyezem közvetlenül a természetet, de amit egy ilyen gép magával vonz azzal már igen.

Ha minden jármű elektromos lenne, mint ami most van a földön, megnézhetnénk hol járna az atomenergia, és milyen ára lenne a villamos energiának. Mert tudjuk mind, hogy a gazdaság az gazdaság, és ha valami olcsóbb, az csak addig marad úgy míg mindenki rá nem jön, hogy az jobban megéri.

Ettől függetlenül lehet lesz a jövőben olyan elektromos hajtásrendszer ami tényleg környezetbarát. ílletve környezetbarátabb.

Ez az én meglátásom, én így gondolom a dolgokat, mindenki döntse el mit lát ebben.

üdv

 

 


Előző bejegyzés

Gigászok harca

2011. április 29., péntek
Videó

Következő bejegyzés

A BMW fenevadjai egymás ellen

2011. május 03., kedd
Videó

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt