Amerikában kötelező lesz az ABS?

Jogszabály
2010. május 12., szerda - TeeJay

Az Egyesült Államokban egyre erősebb kampány folyik az ABS kötelezővé tétele mellett. Lehet, hogy a pénz fog dönteni?

Hirdetés


Cimkék:


Hozzászólások (7 hozzászólás)

Kaján -

Szerintem utcai viszonyok közt abszolút elkél az ABS.

 

 


toncsi64 -

“A biztosítók szempontjából szintén kiemelt fontosságú, hogy az ABS-szel rendelkező motorok kapcsán 22 százalékkal kevesebb kárigény érkezett, ami egyben azt is jelenti, hogy az ABS-szel nem rendelkező motorosoknak közel másfélszer akkora esélye van balesetet szenvedni, mint a blokkolásgátlóval ellátott motorok vezetőinek”

 

Azért ebben a mondatban van egy kis csúsztatás mégpedig azért mert jó eséllyel, (még az USA-ban is) jóval alacsonyabb százalékban vesznek részt a forgalomban (és így kevesebb balesetben “részesülnek”)  ABS-el felszerelt gépek.

Ettől függettlenül jómagam örülnék ha lenne a mocimon ABS, bár (eddig) jól elvagyok nélküle is.


Kaján -

toncsi64:

Elég egy satufék egy barom miatt,pl. a vizes kockakövön…

És már be is hozta az árát

 


NRG -

a biztonsági öv is kötelező lett, sokan ellenezték, kényelmetlen is, de hasznos! Ez mind igaz az ABS-re is, csak ez nem kényelmetlen! Akkor meg mi a baj? Ugyanígy a robogóra a bukósisak is egy plusz nyüg, mégis hordják az értelmesek, az ABS meg csak akkor teszi a dolgát amikor tényleg szükség van rá, na ezt csinálja meg valaki a bukósisakkal, akkor használja, amikor éppen kell!


toncsi64 -

Mint írtam, jó lenne ha volna a paripán, de bevallom őszintén vannak fenntartásaim Valószínüleg az a bajom, hogy autónál volt már olyan esetem amikor “megviccelt”. Éppen mikor megálltam volna a kereszteződés előtt, “engedett” egyet én meg szépen becsorogtam  Szerencsém volt mert pont nem jött semmi. Igaz ez öregecske autóval volt, valószínüleg egy mai ABS már nem produkál ilyet. Minthogy azonban nem tervezek a közeljövőben (a távolabbiban sem) motorcserét, ezért valószínüleg még jó darabig nélkülöznöm kell az ABS-t.


vadasz -

Egyetértek az előttem szólókkal minden tekintetben, de a fenti videó ettől függetlenül egy vicc. Nem merték összehasonlítani a rendszert normálisan végrehajtott fékezésnél? Ezért kellett a vizes felület is. Sajnálatos ez…     …azt szugerálja, hogy ABS-nélkül ez lesz ha nedves burkolaton fékezel.


versysfun -

Mindenképp hasznos lenne számomra is az ABS. De nincs.

Vadásznak tök rendbe van a mondandója. Valóban lehetett volna egy normális fékezéssel demonstrálni  ABS nélkül.

Bár nem is kell ABS, olyan két pótkereket felszerelek, a csávó is hiába satuzott nem dőlt el. Vajon mi lehet a cikkszáma..


Előző bejegyzés

Írj képaláírást ehhez a képez

2010. május 12., szerda
Írj képalát

Következő bejegyzés

Egy hosszúcombú szőke és egy nehéz vas

2010. május 13., csütörtök
Motor+csaj

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt