Leégett a felbukott motor

Videó
2010. május 06., csütörtök - TeeJay

Ami Magyarországon a „Mátraring”, az az Egyesült Államok nyugati partján a Mulholland főút. A napokban itt égett le egy kanyarvadász motorja.

Hirdetés


Cimkék:


Hozzászólások (11 hozzászólás)

vadasz -

Nézegettem oda valósi buktákat…     …erről talán lehetne beszélni:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Up2UvuRLdTE

 

 

Html-t nem tudok valahogy feldolgoztatni a motorral?   Normális embedet akartam volna, de nem megy.


BananaJoe -

Úbaazz. Ez elég sz@r érzés lehet.

 

Régebbi zx-eknél volt probléma hogy esésnél mikor még járt a motor, a hírhedt 3-as hajtókar csapágya nem kapott olajat. Ezt úgy oldották meg hogy beszereltek valami érzékelőt ami leállította a motort automatikusan hogyha az éppen az oldalán feküdt. Lehet az itt is segített volna hogy az AC nem nyomja a forró blokkra a benyát.

 

Bár ha kiszakad a tank akkor Sanyi.


p.tom -

Azért számomra hihetetlen, hogy ott álltak egy tucatnyian, s senkinek nem jutott eszébe, hogy pl. lehúzzák a motort a lángoló benzin, vagy olajfoltról. Akkor a kis tűzoltó palack is elég lett volna, ha a tűzfészekre irányítják, nem csak úgy fújják a nagyvilágba! Vagy segítségül lehetett volna hívni a természetet! Ha az a tucat ember még a legelején földet próbál a motorra szórni, nem gyulladt volna be ennyire. Persze, sok kell hozzá, de semmi próbálkozásuk nem volt! Sokat számít ilyenkor a lélekjelenlét!


versysfun -

Szegény motor wazze….

Egyet értek P.tom-al. De semmi probléma, eszük nem volt arrébb húzni a vasat, viszont videókamera előficcent vagy hat 🙂

Amerika foglalhat területet, elveheti az olajat mástól, sokmindent megtehet, egy valamit nem… Észt nem tud lopni, és rakni  az  Amcsi emberek búrájba.

 


vadasz -

Azt nem lopják az amcsik, hanem veszik ! ! !      –   És ezt tették már mindig is.


zephyr750 -

 

Én úgy érzem, kissé rosszindulatú megjegyzés, hogy miért nem húzták le a motort. Nem tudom, melyikkőtök próbált már tartósan egy égő gépjármű közelében maradni, legyen az autó vagy motor, de kb. 250 C fok bír lenni abban a kb 30-40 centis távolságban, amennyire lennél tőle, amíg húzod le. És akkor még nem beszéltünk az esetleges robbanás veszélyről, ami azonban sokkal kisebb, mint ahogy a filmek sugallják. Égő autót sem szoktak toligálni, még a tűzoltók sem, de biztos ők sem tudják a helyes választ.

 Persze, persze, az amerikai mind hülye, de ettől függetlenül érdekes lenne végezni egy olyan szúrópróba szerű vizsgálatot a mátrai autós kanyarvadászok között, hogy hány pimpelt vagy csövezett ladában, golfban, bmw-ben, mitsubishiben és még folytathatnám van kéznél tűzoltó palack, ellentétben a mélynyomóval és szuper fejegységgel szemben.

 

De persze az amerikaiak mind hülyék.

versysfun -

Zephyr nyugodjunk meg 🙂 Inkább igyunk.

Rengetegen álltak meg bámulni, és az elején még nem a motor ég, hanem a nyál ami kifojt. Talán ha 3-an odaszaladnak bukóba és bőrruhába és elrántják egy kicsit úgy kezdik oltani, ismétlem talán sikerül és nem az égő benzinfoltot próbálja oltani, hanem a már elhúzott motoron lévő maradék benzint.

A robbanásveszélyről meg annyit, hogy ott lesnek mellette 10-en.És kb még 20-an elmennek mellete tök nyugiba.A tűzoltók meg jóhogy nem tologatnak égő vasakat mivel elég intenzív habbal oltanak, nem egy kézi oltóval.

Én nemtudom ki hogy van vele, de ha saját vasamról lenne szó, valamit csak kihozott volna belőlem az a nagy adag adrenalin, ha ilyen szerencsésen felállnék bukás után.Már ami a benzinfolttól elhúzást illeti csak meg próbáltam volna. Persze utólag könnyű okosnak lenni, az agy ilyen helyzetekben vagy marha gyors, vagy kikapcsol.

Utsó mondattal egyetértek 🙂

 

 


zephyr750 -

A fene se ideges, az igyunk egyet ettől még jó ötlet!

 

Nem felejtem el,egy vezetéstechnikai tréningen azt mondta az oktató “ha esünk, nem az adrenalintól vezérelve lábra pattanunk, hogy a megnézzük, mekkora a kár a szeretett vasban, hanem 10-ig számolunk és aztán megnézzük, van-e lábunk, amire fel akarunk pattanni”. Jó meglátás, két héttel későbbi perecelésem során alkalmaztam is. J

Mindösszesen annyi vezérelt a bejegyzés során –amire átlag 3 havonta vetemedem- hogy mi mind, akik beírunk annyi hülyeséget csinálunk életünkben, amiről mások igen sarkalatos és általánosító véleményeket formálnak, hogy ezt felismerve talán tartózkodhatunk ettől. Elesett, rácseszett és egy olyan helyzetbe csöppent sokadmagával, ami teljesen szokatlan. Valljuk be, a motortűz elég ritka. Arról meg agyturkászok rengeteget írtak, mi motiválja az embert a katasztrófa túrizmusban. Hát igen, ezek ott hagyták, bár valóban éghetett volna 3 méterrel odébb is. Bár ahogy elnéztem a videót, az is nagy szerencse volt, hogy a növényzet nem gyulladt meg az út szélén, nem volt messze. Kb. úgy 3 méterrel odébb. J

 

A fene, mennyi energiát fektettünk ebbe bele, lehet, hogy mind hülék vagyunk? J Bár „beszélgetni” mindig jó!


Moto-Cat -

Ez a terminátor is kiégett. Azért szomorú. Sajnálom szegényt. Mármint nem csak a lovat, hanem a lovasát is.

Ha velem ilyen történne, tuti agyhalált kapnék… 


versysfun -

Zephyr, utolsó bejegyzésedet elolvasva tökéletesen igazad van!!!

Én írtam baromságot.

Már galoscsabus-nak is jövök egy sörrel, és tényleg inkább igyunk, nem is tudom minek szólok hozzá néha, főleg ha baromságot írok. Na mind1.

Ittam soraid ékes betűit, de komolyan 🙂


TeeJay -


Előző bejegyzés

Egy délies angol

2010. május 05., szerda
Triumph

Következő bejegyzés

A világ legnagyobb motorkerékpár-csomagtartója

2010. május 06., csütörtök
Napikép

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt