Dakar Rally 2018, 4. nap: a címvédő kiesett, a Yamahák pedig taroltak

Dakar 2018
2018. január 10., szerda - Macko

Megint különösen nehéz szakasz várta a Dakar mezőnyét, amelyen kihullott a címvédő. Az összetettben is meglepetés a pillanatnyi sorrend.

Hirdetés

Matthias Walkner jelenleg a legjobb KTM-es

Szép győzelmének köszönhetően a parádésan motorozó francia Adrien van Beveren az összetettben is átvette a vezetést, az előnye azonban nem nevezhető nagynak. Második helyen a kétszeres világbajnok Pablo Quintanilla áll, aki szakaszgyőzelemmel nem rendelkezik, azonban minden nap az első hatban végzett – vagyis nagyon kiegyensúlyozottan teljesít. Őt Kevin Benavides követi a legjobb gyári Hondával, majd még mindig csak 5 perc 23 másodperc hátránnyal a KTM jelenlegi legnagyobb reménye, Matthias Walkner következik.

Ricky Brabec és Michael Metge két gyári Hondával

A történtek nagyon szépen igazolják annak a bölcs mondásnak a valóságtartalmát, miszerint a most még bőven féltáv előtt levő pihenőnapot megelőzően ezt a versenyt nem lehet megnyerni. Elveszteni viszont annál inkább… Örvendetes, hogy az élen még mindig fej-fej mellett haladnak a gyári csapatok, és hogy ennyire kiegyenlített a küzdelem. A Dakar mezőnye pedig ma elindul a bolíviai határ irányába!

 

A második oldalon olvashatsz három versenyben levő honfitársunkról, valamint megtalálod az összefoglaló videót, illetve a napi- és összetett eredményeket. Lapozz!

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , ,

Előző bejegyzés

Eladó John Lennon eredeti saját Honda Monkey motorja

2018. január 09., kedd
Sztár-majom

Következő bejegyzés

Új nevekre tette rá a mancsát a Harley: jön a 48X, a Bronx és a Pan America

2018. január 11., csütörtök
Harley barkochba

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés