A nagy motorgyárak hiábavaló küzdelme a fiatalok lelkéért

Generációs problémák
2017. augusztus 10., csütörtök - Medve

Az új motoros generáció fájó hiánya fejtörésre kényszeríti a motorgyártókat. A megoldás még várat magára. Vagy talán egyszerűbb, mint hinnénk?

Hirdetés

A Wheels and Wavesre öreg vas dukál

Talán sokan úgy gondolják, hogy az új generáció figyelmét majd a kütyüsödés fogja felkelteni. Na meg a kisebb köbcenti. Mint a megcélzott 20-34 év közötti korosztály egyik érintettje, ennek szeretnék ellent mondani. Nem világító tyetyerékre van szükség, nem az kell, hogy bejelentkezzen Facebookra, hanem elérhető árú motorok kellenének. Nem 125-ös csettegőkre, hanem teljes értékű gépekre van szükség. Amikről nem süt minden részletében a kispórolt anyag, vagy hogy az összeszerelésük hanyag. Nem lenne baj, ha ezek a motorok egy fokkal jobban is néznének ki, mint egy napon felejtett finomfőzelék. Higgyem el róla, hogy képes rá, és szolgáljon is évekig. És a legfontosabb, hogy ezt olyan áron kapjuk meg, ami mellett nem kell anyánk nyakán lakni még harminc évesen is.

Az új Z650 akár meg is felelhetne az igényeknek – a baj a vásárlóréteg pénztárcájával van

Mert a drága motort ott ette meg a fene ahol van. A Harley a Street 750-el kezdi kapizsgálni, hogy mire lenne szükség, de a vételára még mindig fedi egy lakáshitel beugróját. Úgy pedig hogyan teremtsük meg a saját legendáinkat? Mi sem akarunk mást, csak a saját hőskorunkat, de méregdrága vasakkal ez nehéz lesz. Akkor maradnak nekünk a huszonéves Transalpok, öregedő Banditok. Baj lenne ez? Nem, csak az a kérdés, hogy meddig tartható, ha már a német fiatal is nevetségesen drágának tartja az új motorokat. Nemhogy mi.

Hirdetés


Cimkék: , , ,

Előző bejegyzés

Négy kereke van, Aprilia, de nem motor, mi az?

2017. augusztus 10., csütörtök
Reinkarnáció

Következő bejegyzés

Nyugi, nem pörölycápa, csak a Ducati új fejidoma

2017. augusztus 11., péntek
Ragadozó

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés